tisdag 10 januari 2012

Silly season SSK - Pisani ut och Nylletnej. Vad händer nu?

Oj. Märkligt besked i dag, tisdag, om att Pisani kom, spelade tre matcher och drog hem. Känner inte att han hade rätta suget och intresset. Det hedrar honom att han säger det nu, men det hade hedrat honom än mer om han hade känt efter innan han skrev på.

Nu tappar ju SSK tid i letandet efter ny spelare och transferdeadline 31 januari är bara tre veckor bort.



Att Michael Nylander - efter väldigt lång betänketid - tackar nej kändes mer givet. Jag tror han var körd redan då för ett par, tre veckor sedan när han valde att spela Spengler Cup nere i Schweiz. Varför gör man det om man inte kommer vara kvar i klubben man spelar med? Jo för att där sitter massor med NHL-scouter och kollar och eftersom ett (förvisso B-lag men ändå) landslag från Kanada var med så var det fett pådrag i TSN som visade matcherna. Klart han ville visa upp sig. Och klart att spel i hockeyallsvenskan då låg låååångt ner på priolistan.

Jag tror dock att han verkligen uppskattade SSK-fansens stöd och insamling. Och när någon frågat om han kunde tänka sig spela i SSK så kunde han säkert det. Tänka sig det alltså. Men tänka och snacka är en sak, att göra det en annan. Är väl ingen högoddsare att det a) dykt upp ett ekonomiskt mer fördelaktigt kontrakt eller b) att han fortfarande inte kunde bestämma sig och att SSK till slut krävde ett ja eller nej. Och vet man inte i ett sånt läge så blir det nej. Obs sistnämnda mening varför det inte blev något är en spekulation från min sida.

Har ringt Nygårds ett par gånger i eftermiddag utan att få svar på just frågan var Nyllet dealen sprack.

En extra olycklig detalj i hela den grejen var ju när Mr Madhawk skrev så här i sin blogg dagen före julafton:
Michael Nylander ska nu ha bestämt sig. Han väljer spel i Södertälje.
- Det sociala vägde över för "Nyllet", säger en källa till mig.

Och
- Fansens-projektet ska ha haft stor påverkan också, säger en med insyn.

Klart som fan att det väckte förhoppningar med så tydliga citat. Skulle vara kul att veta vad den/de källan/källlorna säger idag.

Den stora frågan är ju annars... vad händer med Nylletpengarna? Kommer de återgå till sina bidragsgivare eller kommer klubben fråga om lov att använda de till andra spelare? Det verkar ju som åtminstone en del vill låta pengarna ligga kvar. Otroligt stort, tycker jag. Snacka om att stödja sin klubb i vått och torrt. Hela insamligen var ju ett praktexemplar på klubbhjärta. Bra jobbat alla ni som höll i insamlingen och som bidrog!

Man kan ju också undra vad Pisani kostade. Om han "tog" delar av Nylletpengarna eller inte. Eftersom Nygårds inte svarar får vi vänta på svaret där men jag hoppas verkligen att Pisani står för både resa hit och hem och avstår lönen de här veckorna. Kan man inte stå för sina beslut så ska åtminstone inte den som blir blåst stå för pengarna. Undrar också hur Strudwick känner, var inte han kompis med Pisani? Kan ju inte vara så där buskul detta.

Och vem i hela världen ska SSK värva? Tiden tickar på, marknaden är minst sagt tunn för dagen. Jag har för övrigt full förståelse för att Nygårds inte svarar. Han har säkert häcken full med att ringa runt och leta febrilt efter den där centerspetsen som känns lika lätthittad som ett klöverskrap i Trisshögen på ICA. Lycka till säger jag bara.





5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns inga nylletpengar, utom från dom som betalat in ändå.

Anonym sa...

Dom kan ta hem Almtorp och Carlsson från DIF!

Peter sa...

Carlsson kan de gärna ta men Almtorp, hur tänkte du där anonym?

Anonym sa...

Nygårds så kallade "rekryteringar" blir allt mer patetiska. Saarinheimo, slovenerna, Hanson, Kurre Davis, Jonas Engström, Blid och nu senast Pisani och utebliven Nyllet-värvning. Pinsamt och framförallt USELT. Det är allt mer tydligt att han är fel man på fel plats och bör ställa sin plats till förfogande. Avgå! Någon som vet vad Stefan Jonsson gör?

Marie Hallman sa...

Anonym: Helt rätt. Fick veta det sedan.

Anonym 2 o Peter: Låter inte som att DIF är sugna på det. varken för MAtte Carlsson eller Almtorp.

Anonym 3: Håller med om att det blivit några minor men jag tror inte Stefan Jonsson hade gjort det bättre.