fredag 13 januari 2012

Johansson: "Alla är beredda att offra allt"

 
(1+1 för defensive Johansson mot HV71 borta. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Stefan Johansson brukar ju inte ösa in poäng men i går kom andra målet för säsongen plus en assist när AIK slog HV71 med 3-2 på övertid borta.

– Ja, ha, ha. Skönt att få in tvåan faktiskt! Jag är ju inte bortskämd med att göra mål, men så är det ju inte min huvudsakliga uppgift heller. Jag prioriterar ju defensiven i första hand men det är alltid kul att göra mål, säger AIK-backen.Johansson gjorde 1-0 och spelade fram till 2-0 och lägger gärna all cred på någon annan vid båda tillfällena.

– Mitt mål kom första och främst efter bra förarbete av Josh (MacNevin) och Kent (McDonell). Jag får en riktigt fin macka av Kent där.  Vi hade pp, jag smyger på bortre, möter pucken och får som sagt en perfekt macka, ett perfekt pass av Kent. Det var bara att försöka pricka målet.

Du stod för bra förarbete när du spelade fram Pavlikovsky vid nästa mål?
– Nja. Ja sköt, så var Pavlikovsky påpassligt framme och lyckas få tag på returen och gjorde i princip målet på egen hand. Det var bra av honom!

Ah men… när du gör mål är det andras förarbete som är bra, när du gör förarbete gör skytten allt på egen hand. Ta åt lite av äran nu!

– Jomen han gjorde ju allt på egen han, han fintade bort keepern.

Men du gjorde ju också något bra.

– Ja liiiite kanske då, ha, ha, skrattar den alltid lika blygsamma AIK-backen.

AIK ledde med 2-1 långt in i tredje, var nära tre pinnar men så kvitterade Joakim Lindström med bara 1.03 kvar till full tid.
– Ja det var givetvis lite surt att tappa en poäng där, vi hade ju ledningen och sådär. Det är alltid surt men om man tänker överlag hur matchen såg ut och sådär så är vi jäkligt nöjda med två poäng. Det är starkt att få med sig poäng därifrån.

Vad menar du med hur matchen såg ut?

– Nämen det var chanser åt båda håll i sort sett hela matchen. Men vi gör en bra bortamatch och har tre poäng länge, det hade inte varit orättvist om vi hade fått behålla alla tre men eftersom de kvitterade på slutet så fick de energi av det och hade på på ett trejde mål. Men då gör Viktor (Fasth) en monsterräddning med klubban så det var starkt att vi kom tillkaka och tog en extra poäng efter att de hade kvitterat där i slutet på tredje.

Beskriv räddningen:

– De får ett överläge, kommer tre mot två, spelar mot back som fyller på Han gick runt Fasth och hade öppen kasse och det vara bara en klubba i vägen från mål men Fasth lyckades rädda. Det där är nog en kandidat till årets räddning!

AIK har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och formen är på uppåtgående, konstaterar Johansson.
– Ja, det är väl en bra känsla i laget. Det känns att vi är på gång och jag tycker att vi har ryckt upp spelet under en längre tid.

 Hur når man ett sånt stim?

– Jag vet inte, det är svårt att svara på men man vet att man är där när man har den där känslan i laget att alla drar åt samma håll och vill samma grejer. Alla är beredda att offra allt för att nå de mål vi har att upp. Vi har börjat dra åt samma håll, har en bra känsla i laget och då går det bra. Då blir det att alla jobbar för varandra och är beredda att offra allt för att vinna matcher.

Är man inte alltid det?
– Jo det är klart att man alltid tränar vill vinna men när det gäller att alla verkligen är beredda att offra det där lilla extra. Det är där det sitter, att man är beredd att göra det lilla extra för att ta de där poängen.

Hur vet man att nu är vi i det där flowet?

– Det är mest att man känner att man har ett jäkla go i laget, en jäkla energi i laget. Att alla vill vinna, det är inget snack utan det är mer en känsla men har att nu jäklar är vi på g. Men det är en känsla bara, det är inget man pratar om. Och det gäller att vara ödmjuk och fortsätta jobba hårt om man vill behålla den känslan.

Vad skulle kunna förstöra den?

– Äh jag vet inte… det är svårt att säga men det gäller att vi behåller den goda känslan för då kommer bra saker.

Det blir en positiv spiral?

– Precis! Det blir en positiv känsla och då blir det bra grejer av det så länge vi behåller den positiva känslan och tron på oss själva, säger Stefan Johansson.

Och apropå det där att göra mål… Johanssons backkollega Fredrik Carlsson har aldrig gjort mål som senior. Men det är på väg hävdar Johansson:
– Ja det är konstigt att han inte målat för han är ju en jäkla målskytt på träningarna, då sätter han puckarna hela tiden, he, he.

Tobias Viklund klev för övrigt av under matchen, i andra pausen, med en liten sträckning efter andra. Hur länge han blir borta är osäkert. Men lördagens match lär vara i riskzonen.

4 kommentarer:

Clabbe S. sa...

Vad skulle man som gnagare göra utan Maries intervjuer, tusen tack för ditt jobb!!

Marie Hallman sa...

Clabbe: Tack själv för pepp och att du läser!! :))

Anonym sa...

Marie: Det är en "ära" att få läsa alla dina intervjuer om AIK. Du behövs.....verkligen:))

Marie Hallman sa...

anonym: Tack det värmer:)) Och jag är verkligen glad för alla som läser!