lördag 21 januari 2012

Luleå vs AIK

Långresa för AIK som är uppe i Luleå nu i eftermiddag. Färjestads lagkapten Rikard Wallin klagade över AIK:s "igelkottsförsvar", man undrar vad han säger om Luleå som är det tredje näst målsnålaste laget framåt och är det lag som släppt in minst antal mål (79) av alla.

AIK förlorade första mötet med 0-1, andra med 0-2 men vann det tredje med 3-2 och är - om de tar jobbet och är så aggressiva som Gnaget måste vara för att få det tempo de vill ha i matcherna - i fin form.Blir en spännande målvaktsmatch om inte annat. Luleås Johan Gustafsson har fyra nolllor, GAA på 1,93 och en räddningsprocent på 92,14 på 20 matcher. Viktor Fasth har 2.18 i GAA och 93,04  i räddningsprocent samt fem hållna nollor (enligt honom själv och swehockey, hockeyligan anser att det är sex. Oenigheten beror på den match som AIK förlorade på straffar efter att ha spelat 0-0 under ordinarie tid)

Jag kollar matchen på tv så får vi se om jag får tag på någon sedan. DIF har spelledigt trots att man redan ligger efter i antal spelade matcher. Jag fattar inte hur de tänkte när de gjorde spelschemat riktigt.

 

Inga kommentarer: