tisdag 17 januari 2012

DJURGÅRDEN-TIMRÅ 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)


 
  (Mario Kempe. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MM
Målvakter: Gustaf Wesslau, Djurgården, 100 % och Gustaf Lindvall, Timrå, 92 %.
Publik: 5 815
Domare: Patrik Sjöberg och Pehr ClaessonBäst i DIF
MMM
Gustaf Wesslau, mv
MM Tim Eriksson, f, Mario Kempe, f, Christian Eklund, f.
M Andreas Holmqvist, b

Bäst i Timrå: Gustaf Lindvall, mv.

FÖRSTA PERIODEN:
... Jobbig sjuklista hos DIF:
Mika Zibanejad (sjuk), Daniel Tjärnqvist (hjärnskakning) Jimmie Ölvestad (hjärnskakning), Marcus Nilson (avstängd, automatiskt efter matchpenalty) och Josef Boumedienne (knäskada). Mario Kempe som var magsjuk och började kräkas i båset senast var tillbaka.under Frölundamatchen är dock frisk och tillbaka. Det är även Pontus Åberg som ju skadade axeln 23 december men nu gjorde comeback på isen.

 
 (Claesson tar skott, Tim Eriksson skymmer bra, FOTO ANDREAS GRANDIN)

... DIFs backsida hade delvis rätt ungdomlig prägel... så här såg backparen ut: Philip Holm & Andreas Holmqvist, David Printz & Kyle Klubertanz, Fredrik Claesson & Erik Gustafsson,  Kim Lennhammer var sjunde back.

...Djurgården har överklagat Disciplinnämndens beslut att Nilson skulle få en match avstängning till efter kaosmatchen senast. Beslut om det väntas under torsdagen. Jag skrev onsdag tidigare men det är ändrat så torsdag ska det vara. Det har aldrig hänt att DN har låtit ett överklagande gå igenom så DIF väntar sig fortsatt avstängning men klubben ville ändå markera att domaren och DN har agerat fel. Därav överklagan.

... Timrås båda ordinarie målvakter,
Stefan Ridderwall och Joakim Lundström var skadade. Istället fick Gustaf Lindvall, inlånad från Sundsvall stå med 20-åringe Rickard Steijer som back up. Steijer har aldrig spelat i ES, Lindvall hade två matcher under bältet med ett GAA på 4.24 och en räddningsprocent på 88,5 % i de två matcherna.

... Gustaf Wesslau gjorde skäl för beskrivningen tät när Timrå tryckte på för ett mål i början av första och verkligen försökte mosa in pucken men DIF-målvakten var som en bläckfisk, hade någon kroppsdel i vägen över allt till och med när han låg raklång på rygg och räddade.

...Timrås lånekeeper Lindvall
rånade DIF på ett mål efter dryga fem minuter när en passning in till Eklund som stod i slottet och bara skulle lägga in pucken fastnade på Timråkeepern.

... Bra räddning av Lindval
l igen kort därpå när Andreas Holmqvist kom fri. Men där fick Lindvall även lite hjälp av lagkompisen Fleury som såg till att haka DIF-backen.

... Fem mot tre i 54 sekunder
för DIF efter 8.07 av första då först Fleury och sedan Jonte Hedström visades ut för tripping respektive crosschecking 
 (Tim Eriksson jublar efter 1-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)


...1-0 (13.29) Tim Eriksson (Kyle Klubertanz, Philip Holm) Tim Eriksson tar pucken nere i rundeln, trampar upp några meter, fortsätter åka i sin båge samtidigt som han droppar pucken bakåt till Kyle Klubertanz som klipper till direkt, Sedan styr Tim själv in pucken genom att hålla bladet i isen. (Fast Mario Kempe sa efter matchen - med glimten i ögat- att pucken gick via honom och in). Tuff puck att ta för Lindvall.

...  Reptilsnabb plock av Wesslau
i slutet av första när Simon Önerud fick på ett riktigt vasst och hårt skott ut mot ena krysset.

... Andreas Molinder var nära, nära en kvittering för Timrå efter drygt 18 minuter men träffade målramen.

... Andreas Holmqvist fick
jobba dubbelt med Daniel Tjärnqvist borta och var uppe i 08.58 i istid redan efter en period.

ANDRA PERIODEN

... Tidigt stolpskott av Mario Kempe
som bröt in framför mål och slängde in en avig backhand.


 (Wesslau vs Linkan. FOTO ANDREAS GRANDIN)


... I anfallet efter var det Fredrik Linkan Bremberg som fick ett fint läge, som Wesslau dock var bra med på. ”Fredrik Bremberg håller på Djurgårn” kom så klart efter det.

... Ingen vidare underhållning i andra perioden tyvärr.  Ofrivilligt roligast var när Oscar Hedman skulle rensa pucken och körde en luftpastej. Då förstår ni...

... DIF:s pp var av mindre bra kvalitet den här kvällen. Fyra pp totalt när matchen kommit en bit in i andra och inte ens nära ett mål. I femte pp:t såg det dessutom ut som om det var Timrå som hade överläge då spelet var i Djurgårdens zon.

... Nytt sätt att täcka skott på:
Robinson dök mellan benen på en DIF-spelare och allt slutade i en hög.

...Halvvägs in i andra fick
Patrick Cehlin en klubba i ansiktet, åkte raskt av isen med händerna för ansiktet och satt en stund ute på kanten av bänken innan han var spelklar igen.

 

 (Erik Gustafsson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...Såg otäckt ut när Kempe och Robinson körde ihop vid sargen och föll baklänges så det bara small, men båda hoppade raskt upp och körde vidare.

... Slarvigt försvarsspel av DIF
i slutet av andra där Timrå tryckte på och tycktes mest sugna på ett mål. Grymt svettig benparad, i någonstans halvsplit, av Wesslau när det verkligen hängde ett mål i luften under ett Timrå överläge. Timo Pärsinen hade öppet mål, skulle bara peta in pucken men Wesslau fick på den yttersta spetsen på benskyddet och finländaren blev så förbannad över målmissen att han pulveriserade klubban mot sargkanten vid fotobåset.

TREDJE PERIODEN

... 2-0 (4.45) Mario Kempe (Fredrik Claesson, Tim Eriksson).
Kempe styrde in pucken men det var Tim Eriksson som först snodde åt sig pucken och fintade bort Timråspelare innan han gav den vidare och det var Claesson som pinnade på längs hela högerkanten och fintade bort en, två, tre Timråspelaren innan han ha in pucken mitt framför Lindvall där Kempe dök upp som gubben i lådan, satte till bladet och nätade. Tre riktigt bra insatser i en annars zzzzömnig match.

... Djurgården fick ett fint två
mot ett läge halvvägs in i tredje men tog inte alls tillvara på den chansen.

… Med 18.26 på matchuret
fick Daniel Brodin åka till utvisningsbåset. Timrå tog Timeout, plockade målvakten och … 24 sekunder senare gjorde Mario Kempe 3-0. I tom kasse.

…3-0 (18.50) Mario Kempe (Erik Gustafsson, Gustaf Wesslau) i tom bur. Kempe åker upp längs högerkanten har vidöppet mål och ingen i vägen och lägger in pucken i tom kasse.


  (Kempejubel efter 3-0 FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Det krävdes ett gäng galna räddningar av Wesslau och en uppoffrande Christian ”Fimpen” Eklund som åkte jojo upp och ner från isen med ett leende på läpparna för att täcka skott. Men till slut kom den, Gustaf Wesslaus andra nolla för säsongen. Den första kom 5 november… lustigt nog mot Timrå och lustigt nog med samma siffror! Fast den gången var det Andreas Holmqvist, Marcus Nilson och Mika Zibanejad som stod för DIF-målen.

… Djurgården tog i och med segern,
steget upp på slutspelsplats igen, puttade ner AIK till nionde platsen. AIK och tian Modo är en pinne efter men Modo har en match mer spelad än de båda 08-lagen. Uppåt är det bara en enda poäng till Frölunda på femteplatsen. Göteborgslaget har – liksom sexan Färjestad och sjuan Växjö 57 poäng. FBK har dock en match färre spelad än DIF, Frölunda, och Växjö.

... Skotten i matchen:  26-26 (11-9, 9-7, 6-10)

1 kommentar:

Pelle sa...

Ja,jag som bor i Sundsvall och har Timrå supportrar runt omkring mig hela tiden, så hoppades jag på en total överkörning av timrå på hemmaplan, men kände mer frustration efter den matchen, trots en 3 poängare och vesslan fick hålla nollan, fan jag ser mycket hockey och jag måste säga att det var det lägsta i hockey kvalitet jag sett på bra länge. Timrå hade lika gärna kunnat vunnit den matchen, hade ju klart mer farliga chanser än Djurgården, och om PP ska se ut så där har vi inget i ett EVENTUELLT slutspel att göra. Lästa även din artikel om Järlfeldt, där måste jag hålla med han, vill tro att Djurgården inte badar i pengar, och man vill vara noga io sina ev värvningar, och är rätt glad att dom inte värvade Kim H, har ni sett han åka skridskor? där går det inte undan, passar inte in i Djurgårdens så "kallade" snabba hockey.