fredag 27 januari 2012

Alex Lagerström: " Vi kanske slappnar av för mycket"


(Alex Lagerström var inte glad. FOTO GUSTAF BRUNDIN/ARKIV)


Fem raka vinster, sedan tog det tvärstopp för SSK som blev nollade (0-2) hemma mot Troja Ljungby.

– Det var en riktig skitmatch, konstaterar Alexander Lagerström som beskriver insatsen så här:

– Första perioden är vi med och skapar chanser och har bra chanser men vi lyckas inte göra mål på dem och sedan blir det lite stökigt. I andra blir det ännu sämre och vi lyckas inte skapa så mycket samtidigt som de kommer ini matchen och sedan tar de över.

På hemsidan står det att ni fick ”soppatorsk”?

– Nja, det tycker jag verkligen inte. Jag vill inte se det så utan vi spelar inte bra bara. Vi har chanser och så och är inte helt bortspelade men äh. Det blev inte bra, vi får köra på nu bara.
 
Ni kommer med en fin segersvit i bagaget, hur kan det då bli så här?

– Jag vet inte. Men vi kanske slappnar av för mycket när det har gått så bra som det har gjort. Då har puckarna studsat vår väg, nu gör de inte det men det är bara att ladda om och fokusera på nästa match (Örebro borta).

Vad har ni gjort bra under segersviten som ni inte gjorde nu?

– Vi har spelat med desperation, har kört mer rakt på mål och inte haft så mycket kladd vid linjerna. Men nu i den här matchen var det mer att alla försökte göra något extra, försökte spela lite svårare och det är inte vår hockey. Vi är ju som bäst när vi spelar enkelt och går rakt på mål i stället.

Det är ju bra att få gott självförtroende, men det får ju inte slå över?

– Ja, precis. Det är bara att glömma den här matchen, fokusera på nästa och fortsätta med det spel som vi har haft när vi har vunnit, säger Alexander Lagerström.

Halvvägs in i andra perioden drog han själv på sig en 2+10 för checking from behind.

-Åh det var en korrekt utvisning men det var så dumt! Jag har spelat ganska mycket, det kändes bra och jag kände mig het. Så ser jag att killen står och vänder sig med ansiktet mot sargen, jag ska putta till honom men precis då böjer han sig ner och jag hinner inte bromsa. Det är en solklar utvisning och då faller han dessuom med ansiktet mot sargen. Det kunde ha gått illa så det var klantigt av mig, det var det.

Var på isen var du när du inser att det blir fel?
– En meter ifrån bara, om jag inte hade haft så hög hastighet hade det inte hänt men nu blir det sådär när man inte hinner bromsa. Det är jäkligt tråkigt. Man känner bara fan, man vill ju spela så får man en tia och så är det, säger Alexander Lagerström.

SSK har elva matcher kvar och det krävs en snabb tillbakastuds till den fina formen då det bara är fem poäng som skiljer mellan de sex lag (Oskarshamn 65 poäng, Rögle 64 p, SSK 64 p, Mora 63 p, Malmö 63 p och Troja–Ljungby 60 p) som slåss om att följa med fyra Västerås till playoff.
 
Men vi känner att vi har självförtroende fast vi förlorade den här matchen. Jag känner så i alla fall och jag tror att hela laget gör det. Det gäller att vi glömmer den här matchen och försöker spela vårat spel framöver. Det är bara att kriga så ska det nog gå vägen. Nu kommer (storebror) Tony (Lagerström) tillbaka i nästa match också och det känns bra.¨

Och det säger du inte bara för att vara snäll mot brorsan?

– Nej, nej, ha, ha verkligen inte. Fast vi har faktiskt spelat bra utan honom, ha, ha, ha. Nä men allvarligt så behövs han. Tony är vår kapten, han är en av våra viktigaste spelare, det är inget snack om saken och han kan kanske spetsa till vårat pp.

 Som ni har kunnat läsa tidigare i bloggen har de unga backarna i laget hyllat Jason Strudwick för dels hans spel men också för de erfarenheter som han tagit med sig och fört med in i laget. Och även forwards som Alexander Lagerström har fått dra nytta av Strudwicks erfarenheter:

– Ja han hjälper alla och alla lyssnar på honom. Han är verkligen bra med sin rutin och sina ledaregenskaper. Han snackar ju mest med backarna men mer på träning och så, så brukar jag snacka med honom, då visar han bra övningar och så och har gjort mycket nytta.

På måndag väntar tufft motstånd då SSK möter suveräna serieledarna Örebro borta.

– Det blir en tuff match men vi vet att vi kan slå alla lag när vi spelar vårt spel och vågar se framåt och köra. Så det är bara göra det.

 Hur har det gått för dig personligen den här säsongen tycker du?
– Det har gått helt okej. Nu på slutet har det känts ännu bättre, när jag har fått komma in och så hoppas jag att det ska lossa lite mer i målskyttet och lite mer offensivt. Nu är det bara är några matcher kvar, det är nu vi ska vara som bäst och köra.

Vad krävs för att börja en ny vinstsvit mot Örebro?

– Äh det gäller att vi är lite mer kyliga vid avsluten att det studsar vår väg också. Samtidigt så måste vi träna hårt, det är i matcherna det gäller. 

3 kommentarer:

Peter sa...

Tack Marie, du gör verkligen ett gediget jobb och brinner för det du gör. Ovärderligt för oss supportrar som vill "hänga med" lite mer ingående i sitt lag. Dagspressen skriver ju väldigt smarsmakat om allsvenskan. Som sagt, jag uppskattar verkligen ditt arbete! Keep up the good work!!

Anonym sa...

Vore mycket uppskattat om du kunde ta ett snack med Josef om varför han lämnar DIF.

Tack för allt ditt jobb!

Marie Hallman sa...

Peter: Tack, det värmer :)) Och tack för att du läser :)!

Anonm: Kolla inlägget ovanför! Tack själv för att du läser :))