torsdag 12 januari 2012

DIF vs Frölunda och HV71 vs AIK

Hemmamatch för varannadagslaget Djurgården som just nu är på sjunde plats, en pinne efter kvällens motståndare Frölunda. Gästerna har dock en match färre spelad än DIF.

Djurgården saknar Josef Boumedienne (knäskadad), Mika Zibanejad (vet inte varför i skrivande stund) och Pontus Åberg (axelskadad). Och jo det är en skada, inte en petning på Boumedienne som beräknas vara borta i ett par veckor på grund av skadan som han kände av redan i Brynäsmatchen.



Frölundas Magnus Kahnberg gör comeback efter den svåra smäll som hållt honom borta ett bra tag från hockey nu. Niclas Lasu saknas däremot.

Ska bli intressant att se vilket humör DIF är på idag då. Kvalitet finns i laget och det ska inte behöva vara så här upp och ner som det har varit tycker jag. Och finns det resurser i spelarna för en uppryckning så måste de väl visa det nu innan fansen tröttnar ur totalt.

Nisse Ekman och Djurgården samlar i dag in pengar till Strokefonden. Mycket bra initiativ! Båda lagens spelare  har för övrigt skänkt pengar till insamlingen. Bra där!

Frölunda har för övrigt JVM-guldmedaljören Sebastian Collberg som extraforward. Det hade jag inte haft, jag hade satt honom i en ordinarie kedja. DIF får vara tacksamma för det Frölundabeslutet...

Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF och Frederik Andersen, Frölunda.

*****

AIK är i Jönköping och möter HV71.  Där är AIK-backen Fredrik Svensson tillbaka i spel. Patrik Nemeth och Jocke Nordström är fortfarande förkylda. HV saknar Mats Trygg, Jesper Fasth, Sebastian Strandberg, Per Ledin och Tommy Kristiansen.

I mål: Andreas Andersson HV och Viktor Fasth AIK

Jag är på Hovet och kollar in dagsformen på Djurgården. Kommer lite efter matchen senare i kväll.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Marie skulle vara sjukt intressant att höra vad Järlan har att säga angående värvningar! defensiv som offensiv måste rustas upp.

Anonym sa...

Han kommer svara att dom planerar ett tröjbyte nästa hemmamatch och att vi sitter lugnt i båten.

Hoppas på kvlaserien och ett massivt publiktapp så någon i denna tomteförening vaknar

Anonym sa...

Börjar bli trött på det här. Vrf skulle vi värva nu, vi har en bred trupp och behöver vi folk så tar vi från vårat i år halvdana j20 lag. Så kommer det låta. Det vet både du jag och marie! Skit är vad det är-.-

Marie Hallman sa...

Anonym x 3: Var inte riktigt läge att ta upp det i går efter kaosmatchen. Får se om jag hinner ta frågan inom kort.

Är rädd för att nummer två och tre har rätt också... han säger aldrig något om värvningar innan de är gjorda. tyvärr.