fredag 27 januari 2012

Salmonsson: " Vi spelar mycket mer avslappnat än vad de gör"


(Salmonsson myste runt i omklädningsrummet efteråt. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Tre mål, fler än så hade Johannes Salmonsson inte med sig in i derbyt. När slutsignalen gick hade han nästan fördubblat den skörden.  

Han satte 3-2 i mitten av tredje och avgjorde 44 sekunder in i förlängningen. 


Varför det släppte?
  – Det var tillfälligheter. Jag var helt jävla urusel i två perioder, hade inte nuddat pucken alltså. Sedan får man avgöra helt plötsligt med två kassar i sista! Konstaterar segerskytten och fortsätter överlyckligt:

– Det är ju… alltså det har funnits matcher där man tycker att det har gått bra och man har skjutit och den har bara inte studsat in, så blir det tvärtom nu. Det var skönt. Så nu hoppas jag bara att det kan komma lite fler mål…

Du har ju klagat och varit frustrerad på twitter där du skrivit att du tog hjälp, var det ett skämt eller på allvar?
– Jo men jag tränade lite skotträning med (Richard) Gynge och så i dag så tog jag och gnuggade mitt blad lite mot hans blad innan matchen, ha, ha och det funkade faktiskt… jag hoppas jag inte tog hans magi nu bara ha, ha. Det vore tråkigt! Ha, ha.

Gynge gick mållös från matchen trots gott om chanser men det var mer en slump – såklart. Derbyvinsten däremot var ingen slump, den var resultatet av att AIK vågade mer, vågade mest och tog initiativet matchen igenom:

– Jag tycker att sett över tre perioder så är vi värda en vinst. Det är tungt när de kommer tillbaka hela tiden men sett över hela matchen så är vi faktiskt det klart bättre laget idag.

Vad gör ni bättre i spelet?

– Jag tycker att vi spelar mycket mer avslappnat än vad de (Djurgården) gör. Vi vågar ligga på lite mer och har lite mer fart i benen också, säger Johannes Salmonsson och glittrar med ögonen.

Han har verkligen muttrat och suckat över uteblivna fullträffar men nu föll allt på plats. Första målet var en frukt av att Djurgården gick bort sig vid egna målet samtidigt som Salmonsson smyger fram och ställer sig obevakad vid ena stolpen samtidigt som defensive backen Fredrik Carlsson åkt med hela vägen upp och får i väg en passning genom gröten av folk framför målet:

– Vid första så dyker pucken bara upp… det har ju gått ett tag sen senast, jag har haft lite tungt att göra mål så som jag sa så innan så kommer det bli ett slumpmål som är det första man gör och så blev det så och det var riktigt skönt Sedan att få göra ett till det var så klart ännu skönare.

Vid andra blev det videokoll, kände du att pucken var inne?

– Ja det trodde jag.

Stensäker?
– Ja, det var jag, säger Salmonsson och ler lite lurigt.

När stackars Carlsson en timme senare kämpar för att bli tillräckligt kissnödig till dopingkontrollen kan ”Salle” inte låta bli att retas lite:

– När jag har haft det som tyngst så har jag försökt tänka på ”Fishs” och hur han har det, ha, ha, ha och då… har det alltid känts mycket lättare, säger AIK-forwarden och syftar på att den ultradefensive backkompisen inte har gjort ett enda tävlingsmål som seniorspelare.

Men det är svårslaget och han gjorde ju en assist vid 3-2?!
– Ja, fin var den! Tack, säger Salmonsson och garvar gott.

Humöret är på topp såklart och det var det under matchen med, säger han och påpekar att AIK spelar med mindre press på sig än vad Djurgården gör:

– Nämen jag tror fortfarande att de tror att de är ... eller de SKA vara ett bättre lag. De är tippade högre än oss. De har liksom varit en storklubb i tio år medan vi har börjat smyga oss tillbaka igen så… jag menar. Vi är inte nöjda. Vi tycker inom laget att vi kan ligga ännu högre upp och att vi har ännu mer att ge och jag tror vi gillar läget mer än vad de gör och jag tror att pressen utifrån är större på dem än den är på oss, säger Salmonsson som direkt efter matchen fick frågan i mixzon av en annan reporter om AIK spelarna kunde se oron i Djurgårdsspelarnas ögon:

– Jag vet inte men jag tycker att de… det är inte riktigt att det brinner. Man kan se lite ängslan, absolut. Om man jämför med matcherna förra året och sådär, det är inte riktigt samma. Man märker att de är tyngda. Det är väl vi med stundtals men jag tycker att man kan märka det hos dem.

Det var ni som vågade mest?

– Ja men det var jäkligt starkt av dem att komma tillbaka hela tiden och inte vika ner sig utan kriga på men jag tycker att vi är det förande laget, det är vi som för spelet i ag.

Vad sa ni i AIK båset när DIF kvitterade gång på gång?

– Äh, Jag vet inte… vi pratade inte så mycket. Det var tyst.

Knäpptyst?

– Ja faktiskt, ha, ha, vi sa inte så mycket, vi snackade bara som vanligt. Det var bara att jobba på. Vi visste ändå att vi var hetare än dem i dag så… det borde ju finnas någon rättvisa och det fanns det ju tyvärr… ha, ha, eller vad säger jag? Vad jag menar är att det var synd att vi inte fick ta alla tre poängen, säger Salmonsson.

Att matchen avbröts innan nedsläppet ens var gjort blev en udda start på matchen:

– Men äh. Vi hann knappt uppfatta någonting. Vi kom bara in så sa de åt oss att gå av, man såg väl lite tumult och poliser. Man hoppas ju bara det gick bra och att ingen skadade sig, mer vet vi inte, man försöker ju fokusera på matchen

Vad gjorde ni när si satt där och väntade?
Nämen, Gunnar Persson drog någon rolig historia. Det var ganska avslappnat. Sedan fick vi veta att det var match, då var det bara att gå ut igen. Sedan var det lite trevande där i början av första, man är ju lite sådär …, när man först varit taggad och sedan har suttit på röven i 25 minuter men sedan kom vi ju in i det och då gick det bra.

Streckstriden ser nu ut så här, så kvällens två pinnar kommer betyda mycket för AIK:


– Det är klart de är viktiga, alla poäng är viktiga så klart och det kommer nog bli ett race in i det sista.

2 kommentarer:

Janne sa...

du har bäst interjuver Marie

Marie Hallman sa...

Janne: TACK :)) !