tisdag 10 januari 2012

Jhonas och de andra: Storspel trots förlust för Jhonas och Jacob ser ljuset i tunneln (video)


(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det har varit klent med uppdateringar på Jhonas och kompanifronten under JVM men nu så…

… ser det ut så här: Jhonas Enroth har spelat två matcher under de här veckorna. Båda har slutat oavgjort vid full tid och båda har slutat med förlust efter straffar respektive övertid.


Första matchen spelades på nyårsaftonen, där vann Ottawa med 3-2 efter straffar.  De två baklängesmålen kom i början av andra perioden, sedan avgjorde Bobby Butler på den totalt tionde straffen, som var Ottawas femte.

Butler fintade skott ett antal gånger på väg ner mot målet och fick till slut Enroth att backa lite för långt in, ramla och sedan fick svensken se pucken flippas över honom.

 – Jag var verkligen besviken över att vi förlorade den här matchen, sa Jhonas till Buffalos hemsida efteråt.

Mest störd var han över att han släppte in Daniel Alfredssons straff i tredje omgången, en straff som ingen verkade förstå riktigt hur den gick in när de wobblade in mellan Enroths ben.

En oturlig studs för oss, konstaterade han på hemsidan.

Men Ottawa vann ju skotten med 46-28 och Jhonas måste ha varit riktigt bra, trots förlusten, för han blev ändå first star i matchen efter att ha räddat 44 av 46 skott och landat på 95,7 i räddningsprocent.

Nästa match kom en vecka senare, mot Winnipeg Jets. Jhonas släppte bara in ett mål under ordinarie tid, sedan chockade Johnny Oduya både fans och lagkamrater med att avgöra 57 sekunder in i förlängningen. Oduya fick på en handledare och kunde sedan se pucken smita över Enroths vänstra axel.

Det är inte ofta jag får in en puck där. Jag försökte mest få pucken högt, konstaterade Oduya till NHL.com. Målet var hans 22:a i karriären och blott det tredje under spel i övertid.

Jhonas Enroth tog 39 av 41 skott, hade 95,1 i räddningsprocent och blev vald till tredje stjärna i matchen, Oduya blev first star. Men det hjälper ju inte att Jhonas räddar nästan allt när det händer för lite framåt.  Buffalo som ligger elva i Eastern Conference, har gjort två mål eller färre i de nio senaste matcherna.

Det är svårt att vinna när man bara gör ett mål, säger Enroth till Buffalos hemsida. Att Jhonas fick starta kom lite överraskande då coachen Lindy Ruff sagt kort innan att han skulle använda Ryan Miller än mer. Så blev det inte, ska bli intressant att se hur det blir framöver.

Gabriel Landeskog ångar på. Har spelat sju matcher sedan jag skrev senast om honom, på julaftonen, och har hunnit med två mål och tre assist på de sju matcherna. Mot Phoenix borta, 29 december, avgjorde han dessutom satte 3-2 efter 9.10 av tredje. Just i den matchen blev det en andraassist vid första målet också och utsågs välförtjänt till first star. Imponerande. Som vanligt… får man väl säga när det gäller honom.
 
Marcus Krüger har haft det lite kämpigt med två tuffa smällar på rad. Först en hjärnskakning efter att ha fått en ful smäll av Pittsburgbacken Deryck Engelland som höll honom borta någon vecka. När han väl kom tillbaka i spel 26 december, mot Columbus, blev han tacklad två gånger i första perioden, spelade klart matchen men har sedan inte spelat i de fem senaste matcherna.

Nu ser det dock ljusare ut. Krüger var med på morgonvärmningen i går, söndag, och börjar närma sig matchcomeback.

Jag mår bra. Det är skönt att vara tillbaka på isen med grabbarna. Det var ett tag sedan senast men nu känns det bra, säger Krüger till Chicagos hemsida.

Han kollade läget förra tisdagen men fick då ett bakslag:

 – Det var frustrerande, men det medicinska teamet hjälpte mig mycket och jag har allt jag kan för att komma tillbaka så fort som möjligt, säger Krüger.

Bara hoppas han kan komma igång och vara tillbaka mellan Sharp och Hossa inom kort då…

Jacob Josefson, har ju missat större delen av säsongen efter att han bröt nyckelbenet den 21 oktober. Men nu börjar det hända grejer. Jacob har börjat träna och närmar sig en comeback på isen säger han i det här klippet från Devils hemsidaAlexander Urbom fick komma upp en sväng till Devils i december men är nu tillbaka i Albany Devils där han så här långt har samlat ihop ett mål och sju assist och ligger på plus fem. Helt okej, han är ju trots allt defensiv back. Bara kämpa på!
 
Andreas Engqvist kör på i Hamilton Bulldoggs och han gör det bra. Totalt sju mål och 19 assist så här långt den här säsongen och januari började riktigt bra med sex pinnar på de tre första matcherna (två assist, ett plus ett och så två mål till) när Hamilton spelade trematcher i rad 6,7 och 8 januari. Starkt!

Mark Owuya… hittar jag varken på Marlies eller Reading Royals. Ska mejla så får vi se sedan vad som hänt.

Inga kommentarer: