måndag 30 januari 2012

Blid: "Keepern blev helt ställd"

 
(Christofer Blid. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Fyra matcher, tre segrar. SSK trivs mot Örebro. Och allra bäst trivdes Christofer Blid i det fjärde mötet. Det var han som sköt matchens första mål. I matchens första byte.

– Vi vann en tek i anfallszon, då hoppade jag in. Det var vårt första byte, då hände det direkt, ha, ha, säger Christofer Blid.

Det var hans första mål i hockeyallsvenskan, det första tävlingsmålet för SSK och som han har längtat. Och skjutit. Så satt pucken där.

– Jag förstod inte först att det var mål, ha, ha. Jag blev lite chockad, lite ”har jag gjort mål nu?”. Ha, ha. Det var lite roligt men det känns riktigt skönt också, nu har jag spräckt nollan, man får hoppas att det kommer mer.

Hur exakt såg målet ut?
– Månsson vann pucken, lade den till Strudwick, som skjuter. Jag går på kassen och styr pucken på vägen. Keepern blev helt ställd!

Du kan ju uppenbarligen göra mål, det har du visat i ettan, så varför har det inte hänt förrän nu?

– Ja, du. Jag vet inte. Det känns konstigt att jag inte har gjort mål (för SSK) på en hel säsong. Men det var kul att det kom just i dag och att vi vinner mot Örebro borta är starkt. Och vi behöver varenda poäng nu! säger Blid.

Som för ett par veckor sedan lånades ut till division ett klubben Åker hockey för andra gången den här säsongen och nu spelade två matcher för dem.

– Men att jag gör mål nu var nog bara en slump. Samtidigt så var det ju bättre att åka dit och spela matcher än att sitta på läktaren och inte spela alls. Man får mycket speltid där, det är bra så att man har kvar matchtempot och sånt. Där får man spela boxplay, pp och ja mest hela tiden.

Typ hela matchen eller?

– Ja nästan ha, ha. Det är så det känns… det blir mycket speltid, det är ju kul ju.

Och det gör kanske att du kommer in med bättre självförtroende nu?
– Ja, det kan det ju göra även om det är lite annorlunda spel i division ett jämfört med hockeyallsvenskan. Det är mer chansspel i ettan, istället för att dumpa ner pucken så blir det att många dribblar. Här (i hockeyallsvenskan) håller de mer i pucken.

Vad ska du göra för att fortsätta göra mål? Att du kan näta vet ju alla.

– Ja jag vet inte, det har bara satt sig i huvudet men jag får väl gå in på kassen, ha, ha och bara köra. Det kanske släpper nu, säger Christofer Blid.

3-0-segern var SSK:s tredje mot Örebro på fyra matcher och det var faktiskt andra gången som Julius Hudacek nollade Örebro den här säsongen. Läser man liverapporteringen i Nerikes Allehanda gjorde hemmalaget en blek match men Blid vänder på det lite.

– Jag tycker att det känns som att VI gör en bra match. Vi spelar tajt defensivt, får bra snurr på anfallsspelet. De kanske inte gör sitt bästa men samtidigt så har de bara torskat fyra gånger hemma den här säsongen så vi gör det bra.

Lustigt att ni vunnit tre av fyra med tanke på hur överlägsna Örebro varit i tabellen??

– Jamen de kanske har problem med oss? Vårt spel passar kanske inte dem, eller jag vet inte vad det beror på!

En orsak stavas givetvis Hudacek, som nu tog sin sjunde nolla totalt och därmed bara är tre nollor från att tangera sitt eget personliga karriärrekord för en säsong. Hudacek var bra – som vanligt och tog samtliga 29 skott, konstaterar Blid.

Att SSK blev nollade själva i fredags tog laget mer som tändvätska:
– Efter matchen sa vi väl att det är bara att glömma det här. Vi kan inte hålla på och älta det, vi hade tre matcher kvar (inför Örebromatchen) den här veckan och tänkte bara gå in och vara revanschsugna. Och det var vi också.

Ni fick ett tidigt mål som sagt mot Örebro, hur mycket betyder sånt mentalt?
– Det är ganska viktigt. Särskilt just i dag när vi är lite defensiva. Vi vet att vi åker på bortamatch, ska spela mot ett topplag, då är det viktigt at få et tidigt malda har de i och för sig lång tid på sig att kvittera men det är ändå skönt att få ett mål i början av matchen så att man har det att luta sig tillbaka mot.

Ni har åkt lite hiss i tabellen, nu var det upp igen, till femte plats. Hur gillar du läget med en tabell som ändras så att alla byter plats med varandra hela tiden?
– Alltså det är klart att man hade velat ha ett glapp neråt. Det gäller att prestera i varje match annars hamnar man utanför strecket. Men det känns som att vi har fått ihop det nu. Vi är mer kompakta som lag. Vi har spelat bra en längre tid, för även om vi har förlorat så har vi gjort en del bra matcher. Sedan att det tagit lite tid, det vet jag inte varför men vi hade ju ett helt nytt lag innan säsongen och har spelat ihop oss lite nu.

På onsdag väntar Mora. Med gratis entré, fansens val av vem som ska äras och så vidare:

– Det kommer bli en tajt kämpamatch och vi har ju fritt inträde nu så jag hoppas det kommer mycket folk, det ska bli roligt.


Inga kommentarer: