söndag 8 januari 2012

Folkets hjärta


 (Lagkaptenen Johan Larsson, Brynäs, visar upp bucklan. FOTO: ANDERS ANDERSSON)

Säga vad man vill om JVM men Småkronorna (eller Juniorkronorna som är det officiella namnet) stal verkligen folks hjärtan. Ett fullsmockat Kungsträdgården ville hylla och ta del av guldglädjen

Själv satt jag i Frankfurt och väntade på ett plan men Anders Andersson som frilansar som fotograf och reporter var där. Och bjuder på de här bilderna. Stort tack för det Anders!
 
 
 
(AIK-backen Patrik Nemeth på Arlanda. FOTO: ANDERS ANDERSSON)

För mig kommer JVM i Calgary alltid att förknippas med stark moral, en bestämdhet, vinnarskallar och en enorm lagsammanhållning. Och med en ständig ström leenden. Ett Sverige som sköt och sköt, som var överlägsna i spelet och som tog tid på sig men till slut alltid vände och vann.




 
(DIF-polarna  Fredrik Claesson och Mika Zibanejad visar upp VM-bucklan FOTO: ANDERS ANDERSSON)

Lagledningen inpräntade tidigt "Bästa matchen sist" i spelarna. Och så blev det. Inte bara resultat utan även spelmässigt.



 
(Claesson dansar. FOTO: ANDERS ANDERSSON)

Det ska bli otroligt kul att följa de här spelarna framöver. De kommer märkas även i sina klubblag och förhoppningsvis i blågult framöver. Jag hoppas ni som tittade på våra sändningar njöt lika mycket av att följa det här gänget som jag och Foto-Nicke gjorde.


 
(Sebastian Collberg, Frölunda, Johan Sundström, Frölunda och William Karlsson, Västerås. FOTO: ANDERS ANDERSSON)

Men nu är det tillbaka till vardagen. Nu lägger vi JVM till handlingarna och ser fram emot en hockeyspäckad vinter och vår där det finns hur mycket hockey som helst att gotta sig i.


 
(Segerskytten Zibanejad tackar för stödet. FOTO: ANDERS ANDERSSON)    

2 kommentarer:

Maria Ho sa...

./sniff

Fina grabbar det där!

Marie Hallman sa...

Maria Verkligen!