måndag 16 januari 2012

Rudslätt: " Att vi lyckades knipa extrapoängen är bra för moralen i laget"

 
(Rudslätt fixade bonuspoängen. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Plattmatch senast mot Modo men mot Frölunda var det åter hårt jobb över hela isen och tajt defensiv tillbaka. Viktor Fasth var bara ett mål från att hålla nollan och Gnaget fick två poäng med sig hem från Göteborg efter att Daniel Rudslätt avgjorde 36 sekunder in på förlängningen:

– Ja, jag tycker vi fick träna mycket boxplay i alla fall. Och det gjorde vi bra, konstaterar AIK-forwarden.

Frölunda hade totalt fyra utvisningar (2-6-0) AIK hade nio (2-8-8). Det gjorde att matchen blev lite ryckig.

– I första perioden börjar vi med ett bra bortaspel, i andra spelar vi helt okej, sen blir det väldigt, väldigt orytmiskt i och med att vi fick spela boxplay nästan hela tiden. Men vi tog två poäng, det får vi vara nöjda med.

Var det märkliga utvisningar eller var det ni som ställde till det?
– Både och. Han tog en del tveksamma utvisningar, sedan är det klart att vissa förtjänade vi. Men det blev som det blev. Frölunda fick inte i gång sitt pp så värst bra, det var tur det.

Man kan ju vända på det och säga att ni spelade väldigt bra boxplay. Ni fick mycket beröm av kommentatorn Arto Blomsten (gammal back) också för just det?
– Jo men det gjorde vi. Vi låg lågt och hårt på dem, så det var en kombination kanske som gjorde så att de inte fick i gång speeden i sitt pp och det var ju bra i och för sig, säger Daniel Rudslätt.

Men det tog tid att göra mål för AIK också. Richard Gynge gjorde sitt 20:e mål för säsongen när han gjorde matchens första mål (0-1) efter 4.22 av tredje perioden.

– Jomen Frölunda har ett bra och tajt försvarsspel, de har en bra målis, det är svårt att komma in på dem och det känns som att det är så som de har tagit många poäng, genom att inte släppa in så många mål. I förra matchen mot dem kanske vi hade ännu bättre speed än idag, så den gången hängde de inte med alls. Då kom vi in mer på mål och skapade fler klara målchanser än i dag. Men de spelar som sagt väldigt tajt och vi kanske inte har samma fart nu men vi har en del lägen, dock inte så många som vi behöver för att göra mål…

Ser man till senaste insatsen, 3-6 mot Modo, var måndagskvällens match ett gigantiskt steg framåt. Plattmatchen sved rejält och blev en bra tändvätska.

– Hela laget var så otroligt missnöjda med den insatsen. Alla ville bara studsa tillbaka på det vinnarspår som vi har haft väldigt länge tack vara stabilt spel och det lyckades vi med. Först och främst för att vi värnar om vårat eget mål, det gjorde vi inte mot Modo senast. Då låg vi på säkerhetsavstånd, låg sent i markeringarna och gjorde så att Modo fick ytor och kunde skapa chanser.

– Vi kände att det där måste vi tajta till, vi måste ligga hårdare mot motståndarna när de kommer och anfaller och det gjorde vi nu. Frölunda hade svårt att skapa klara målchanser och det gällde att vara på rätt sida när de vände spelet så att de inte skulle få några två mot en eller tre mot två lägen.

Elitseriens skyttekung, Richard Gynge, firade som alltid sitt mål med stor glädje. Rudslätt gjorde däremot som han alltid gör. Höjde armarna lite och såg glad ut.

Ska du inte jobba på lite målgester nu?
– Nä, Gynge blir så glad så han får göra målgester för hela laget. Jag har aldrig gjort så där och kommer inte göra det nu heller, jag har mest höjt armarna, säger Rudslätt med glimten i ögat.

Segermålet 36 sekunder in i förlängningen vill han inte heller ta åt sig hela äran av. Han puffar hellre för samarbetet med tvillingarna Ahlström.

– Och så får vi inte glömma Roger (Melin, tränaren) som vågar slänga in oss tre forwards när det är övertid. Jag gick ner på backen men när de (tvillingarna) stack uppåt tänkte jag att det var lika bra att hänga med och då vart det bra, säger Rudslätt och beskriver segermålet så här:

– Det började med att jag och Victor spelade vägg på ena vänsterkanten, sedan väggade jag lite med Oscar. Jag trodde till slut att han skulle skjuta och var inte riktigt med där när jag fick tillbaka pucken men det blev bra ändå, det var skönt.

Extra skönt med tanke på vad som hände senast?

– Ja, det var som jag sa tidigare, efter en så dålig insats som mot Modo så vill man bara komma till nästa match och göra det bra där istället. Och att vi lyckades knipa extrapoängen är bra för laget och för moralen i laget. Det här visar att vi kan studsa tillbaka.

Vem snackade efter den matchen, på träningen dagen efter, så att ni kunde släppa det och gå vidare?
– Roger har ju alltid en kort genomgång men jag tror alla kände missnöjet utan att det sas så mycket. Det där känns ju på träningen. Det är inte roligt att träna dagen efter en torsk men efter en sån match så känns det extra mycket. Man kände att alla var missnöjda med sina insatser, det var länge sedan vi gjorde en sån plattmatch, det kan vara den sämsta för året och i ett sånt läge vill man bara vidare till nästa match, säger Daniel Rudslätt.

Segermålet mot Frölunda var hans andra för säsongen. Varken mål eller poängproduktionen är på de nivåer som den har varit förr men så har han en helt annan roll nu också där prio ett är att förhindra mål bakåt:

– Det blir mycket boxplay nu, det är en helt annan typ av roll mot vad jag är van vid. Det för att jag går center nu, jag gjorde det lite förra året också men i år har det blivit ännu mer och då blir det mycket mer att man ska ta defensivt ansvar. Det blir mycket att döda motståndarnas pp när vi har utvisningar och det blir inget pp alls. Och inte så mycket spel i fem mot fem som jag är van vid heller.

Hur är det då?
– Alltså det är klart att som spelare vill man alltid ha så mycket istid som möjligt och vara med i alla spelformer få mycket som möjligt men det är en styrka i vårat lag att man tar den roll man får. För att lyckas måste alla acceptera sina roller och det gör jag och alla andra. Sedan ska man inte förvänta sig att det blir lika många poäng som förr och det inser man väl själv också att man kan inte göra samma antal poäng som jag gjorde för några år sedan. Nu har jag en annan roll och då får man göra det bästa av den rollen och uppskatta andra saker i den rollen.

Då är det ju lite extra kul när det går bra i boxplay då. Det är ju du som har stort ansvar för det, bland andra.
– Ja, det är kul att man blir viktig i någon form, man känner ändå att man hjälper laget.

4 kommentarer:

Seb Sánchez sa...

Hej Marie,. Jag vill bara ansluta mig till hyllnings kören.
Tack för det fina jobb du gör, och all den tid som du lägger ner. Efter att man har läst Kvällstidningarna och TT, så känns de här intervjuerna som du gör klart befriande, då man slipper standard fraser och dom allra vanligaste floskler som spelare & ledare i sin mediala leda häver ur sig av bara farten (kanske för att bli lämnade i fred av drevet, direkt efter match). På något sätt så har du en helt annan ”input” och får därmed en helt annat läge. Vilket gör att vi som följer vårt lag får en helt annan dimension och mer information som intresserar just oss. Det känns på något sätt att du är genuint intresserad av ditt yrke. Och det är just det som jag vill ge dig beröm för. Keep Up The Good Work !

Marie Hallman sa...

Seb: Åh tack så jättemycket. Verkligen!!!! Du anar inte hur glad jag blir, Tack!!!

Anonym sa...

Instämmer, mästerligt.

Marie kan du inte ta ett snack med Steen och skadeläget på honom?

mvh

Marie Hallman sa...

M: Tack!!!! Hm. Har lite svårt att hinna bara!!! Får bli i helgen i såfall om han inte piggnat till då.