onsdag 25 januari 2012

DJURGÅRDEN-FÄRJESTAD 2-1 efter straffar (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

 
 (Ottosson. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Matchen: M+ (blir lågt betyg pga den totala kramp som låg över båda lagens spel).
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF och Christopher Nihlstorp, FBK
Publik: 7 170
Domare: Thomas Andersson och Pehr Claesson.

Bäst i DIF
MMM
Gustaf Wesslau, mv
MM Mario Kempe,f
M Kristofer Ottosson

Bäst i Färjestad: Christopher Nihlstorp, mv.

FÖRSTA PERIODEN


 (Charles Berglund. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Fin hyllning av Challe Berglund som fick sin tröja upphissad i taket. Det lät som om Challe hade en klump i halsen under sitt eget tal till fansen. Känslosamt. Och snyggt av Färjestad som skickade fram kaptenen Wallin med blommor.

... Challe hyllade DIF under sitt tal, hela cermonien går att se här.

... ”Man fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Det var stort, emotionellt och  känslomässigt.” sa Challe sedan i andra pausen på jumbotronen.

... DIF saknade Daniel Tjärnqvist samt Patrik Cehlin
och Fredrik Weigel. Den sistnämnde är ju junior och fick inte plats i laget nu när så många var tillbaka. Tjärnqvist har fortfarande hjärnskakning och när jag pratade med honom efter matchen sa han att det går framåt, om än långsamt. Tjärnqvist är ”fortfarande i min lilla bubbla” vilket innebär att man är allmänt hängig, seg och skallen inte vill hänga med riktigt. Men han tyckte ändå att det går framåt. När han är spelklar vet ingen dock. Cehlin förklarade sin frånvaro med ”jag är bänkad” och alltså inte skadad.

... Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad
var tillbaka efter avstängning respektive hjärnskakning och fick bilda nygammal förstaline med Kristofer Ottosson. Även Mika Zibanejad kom till spel plus Josef Boumedienne.

... Färjestad fick första chansen
men annars var det rätt jämnt i inledningen av matchen med bra fart åt båda håll utan att någon hade någon dunderchans.

... Christian Eklund och Rickard Wallin
hade en egen verbal uppgörelse efter fem minuter. Såg ut att rycka i händerna på åtminstone ”Fimpen” men det blev inget av det där.

... Andreas Holmqvist skulle starta
uppspel men fick lite oväntat till en tillbakaspelning på fotbollsmanér till Wesslau, det var DIF-keepern inte helt beredd på och ett orolig ooooooj gick genom Hovet. Nu fick Wesslau undan pucken men inget mer fotbollsagerande tack!

... såg först otäckt ut när Magnus Nygren segnade ner på isen, helt utslagen efter en juste tackling av Christian Eklund. Efter ett par minuter på isen kunde han dock resa sig och åka själv till båset och konstaterade sedan i en pausintervju att han tappat luften. ”Mer än så var det inte” sa Nygren till Canal Plus.

...Superduktige fotografen Andreas Grandin hade lite otur och träffades när Martin Sevcs sköt lite snett och träffade honom istället för målet.

...Det såg ut som om Färjestads Patrik Lundh
gjorde mål efter drygt 14 minuter,  då pucken dansade bakom Wesslau längs mållinjen. Mikael Johansson höjde till och med armarna i luften och skulle börja jubla men spelet fortsatte, i nästan fem minuter. När Nihlstorp till slut blockerade pucken blev det dock det videokoll för säkerhets skull. Där visade det sig att Wesslau lyckats – mirakulöst – fippla undan pucken så den aldrig gick över linjen.
  (Claesson vill också hjälpa till och rädda. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Mycket fin bakom ryggen dropp från Christian Eklund till Mario Kempe mitt i slottet, men avslutet gick inte in.

... Höll på att lossna lite reklam bakom Färjestadskassen vid en tackling, Färjestadsspelaren hamnade liksom in under/bakom reklamen men ramlade och då åkte reklamen tillbaka på rtt plats. Humor.


ANDRA PERIODEN


... Tidig utvisning på Christian Berglund
men DIF var inte riktigt på hugget, hade ingen fart alls i pp:et och kunde inte utnyttja sitt överläge till att göra mål. Känns som den fina farten i första var ersatt med avvaktande spel från båda lagen i början av andra.

...Var dessutom felpassningarnas paradis ett bra tag. Det syns att det är spända nerver, spända handleder och en hel del ström i klubban nu när båda lagen ligger så risigt till som de gör i tabellen.

... just som jag satt och undrade exakt hur krampaktigt två så bra lag som de här (egentligen är) kan spela så drog i alla fall klacken igång Challe Berglunds Järnkaminer och då blev det faktiskt tempohöjning på isen. Bra det.

... Det tog halva andra sedan
kom en riktig målchans då Tim Eriksson kommer fri med Nihlstorp men han blir upphakad av Rickard Wallin och får inte någon kanonträff på skottet. Utvisning dock på Färjestadskaptenen och läge för DIF att skaffa sig ledningen.

... och trots ett pp i slowmotion
så kom det till slut ett mål.  (Ölvestad skriker ut 1-0 glädjen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

..1-0 (12.13) Jimmie Ölvestad (Marcus Nilson, Andreas Holmqvist) spel 5 mot 4 Passning från Holmqvist till Nilson som står bakom målet och väntar och väntar till pang, så kommer passet och ett direktskott av Ölvestad.

… Galen räddning strax
därpå av en (på magen) liggandes Wesslau som lyckas lyfta armen och stoppa Christian Berglund från att lyfta in en kvittering.

... Blev överhuvudtaget en rejäl tempoökning efter målet. Helt logiskt då FBK måste börja jaga och DIF säkert fick en liten men dock självförtroendeboost av målet. Fin skottäckning av Mathias Tjärnqvist föresten i slutet av andra.TREDJE PERIODEN

... Inleddes med ett minst
sagt krampaktigt och förvirrat duttande av hemmalaget framför Wesslau. Det straffade sig direkt.

... 1-1 (1.21) Rickard Wallin (Martin Sevc).
Efter en del duttande hit och dit med pucken från båda håll lägger Martin Sevc in en puck till Wallin som står framför Wesslau och trycker in pucken direkt.

... John Norman sätter strax
därpå upp Daniel Brodin för en målchans, bryter in från kanten, lägger pucken på bortre stolpen där Brodin står men han får inte riktigt träff på pucken, eller ingen bra träff i alla fall.

... Två poäng gör att
DIF nu är tia i tabellen, ett snäpp upp jämfört med lägen innan.

...Fint friläge för Jimmie Ölvestad
som bryter sig ur geggan framför Wesslau drar upp längs vänsterkanten men inte kan skjuta riktigt då Kristoffer Berglund först drar in klubban och hakar mellan benen och sedan lyckas haka även efter att Jimpa ramlat omkull av den första hakningen.

... Ska jag nu hitta något positivt s
å säger jag Mario Kempe och Kristofer Ottosson. Kempe för att han försöker bryta mönster och bryter anfall efter anfall för FBK och Ottosson för att han visar vägen med bra spel

… Två galna räddningar av
Wesslau i slutet när det var hönsgård i DIF-försvaret. Ena med klockan på 15.36 då en Färjestadsspelare som jag tror var Joachim Hilding försöker forcera in pucken och så  en med 18.23 på klockan när Magnus Nygren har ett givet, öppet läge men Wesslau ändå hinner fram. Läs mer i intervjun med Wesslau.

... Mario Kempe får sista skottet 19.59 men får ingen bra träff.

FÖRLÄNGNING
….Kristoffer Berglund försökte
veva in pucken med handen i slutet av övertiden en det funkade inte.

…15 sekunder kvar av förlängningen,
då kom Mario Kempe i ett bra läge, sköt ett par gånger om, ramlade omkull och slängde en lång blick på Nihlstorp i FBK målet.(Mario Kempe har precis satt segerstraffen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


STRAFFAR
…Mikael Johansson bjöd på
något som hade varit årets mål – om det hade funkat. Han åkte fram,tvärnitade och tog en snurrfint 360 grader, baklänges men mål blev det inte. Wesslau tog den med.

….Wesslau kom upp stort även vid Färjestads tredje straff, där det såg ut om Christian Berglunds sköt rätt i plocken på Wesslau. Men så var det så klart inte. Han tog den, bara sådär stenhårt lugn.

…Mario Kempe var sist ut av de ordinarie straffarna, då åkte han fram och satte segerpucken högt. Den stusade lätt på ena stolpen och in .Snyggt och effektivt.

Inga kommentarer: