fredag 20 januari 2012

LHC -DIF 5-0

Blytung torsk för DIF nere i Linköping. En trea hade gett en liten men välbehövlig buffert neråt, nu blev det tvärtom och Linköping tajtade till den redan sjuka streckstriden än mer. Plus att Djurgården ökade på sin minusmålskillnad till minus tretton.

Om spelarna bryr sig? Ja. Definitivt. Det kan jag lova. Det blir ingen intervju nu i natt, ibland är det bra för folk att få rensa skallen först så den intervjun kommer under fredagen i stället.Det man mest kan undra är ju var Djurgårdens självförtroende tar vägen si sådär varannan match. Och på något sätt känns det - just nu - som att AIK kommer klara den här streckpärsen bäst av de två Stockholmslagen. Inte för att Djurgården är ett dålig lag, för det är de inte. Men AIK har spelat måstematcher varje år de senaste 4-5 säsongerna.

De har gjort det, kan det, vet hur de ska hantera stressen och pressen. Och har en tränare som kan lugna i rätt ögonblick och jaga på i rätt ögonblick. Om DIF har det? Jag vet inte. Kan DIF hantera pressen? Kanske. Ser man till meriterna så borde de göra det men nu är det göra och inte snacka om det som gäller. Hardy Nilsson har enorm erfarenhet och tunga meriter. Men har han något ess i rockärmen så måste det fram nu. Genast.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hardy har inte samma hjärta för det längre, han har gjort mycket för klubben men nu är det nog dags för honom och DIF att gå vidare... Spelarna behöver en coach som uppmuntrar och får dom att tända till på bänken. Hardy står mest och ser ut att fundera på vad han skulle handla med sig hem! Det fungerar inte och speciellt inte nu när vi MÅSTE prestera allt vi har!

Peter sa...

Spelarna bryr sig nog, eller ja många av de iaf tyvärr gör inte Hardy och Järlan det.

Sägs att Hardy blev övertalad att fortsätta den här säsongen trots att han ville sluta, och man kan ju verkligen säga att det syns verkligen att han vill egentligen inte det här längre.

Var länge sen man såg en så trött tränare som Hardy är denna säsong, om inte tränaren har det där drivet man måste ha så är det svårt att motivera spelarna också.

Tompa sa...

Dax att ta in Kung Charles INNAN det barkar heeelt åt h-vete..in med hinom asap.. ny röst,engagerad, DIF hjärta, nya vinklar, ja bara bra saker....Tack Hardy för ALLT du gjort för DIF genom åren, Stort tack (ärligt menat)

Anonym sa...

"Inte för att Djurgården är ett dålig lag, för det är de inte. "

Tyvärr är laget uruselt. Med dagens skadeläge så är vi ett allsvenskt hockeylag.

Marie Hallman sa...

Anonym o Peter: Jag håller med om att det ser lamt ut. Sedan kanske han gör saker i båset som inte syns ut på läktaren (som Fimpen ) hävdar. Men oavsett så måste spelarna prestera ändå. De spelar ju för sig själv och för klubben inte för Hardy

Tompa: Från är om Challe vill ta över nu? I det här läget har han allt att förlora, OM det nu är han som tar över så är det säkert roligare att göra det efter säsongen när han kommer in och kan bygga laget som han själv vill och får börja utan trist bagage. MEN OBS det är bara min egen spekulation.

anonym: Men det konstiga är ju att vissa dagar är det kanon, andra katastrofuselt. sjukt att det kan pendla så!