onsdag 11 januari 2012

AIK-LINKÖPING 3-0 (0-0, 3-0, 0-0) (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Viktor Fasth, AIK och Fredrik Norrena, LHC
Publiken: 4 018
Domare: Patrik Sjöberg och Pehr Claesson

Bäst i AIK
MMM
Richard Gynge, f
MM Viktor Fasth, mv
M Robert Rosén

Bäst Linköping: Kalle Olsson


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN:

... JVM-guldmedaljörerna Jocke Nordström och Patrik Nemeth fanns inte med i laget, sades vara lite krassliga, men var ändå på plats och tog emot Hovets stående ovationer för JVM-guldet. Mycket väl värda! I AIK saknades även Fredrik Svensson.

...  I LHC saknades Musse Håkansson (hjärnskakning), Robin Figren och Jan Hlavac. Saknades, eller borta var ju även sparkade Johan Åkerman och förre tränaren Hans Särkijärvi. Det här var alltså nye tränaren Harald Lückners match med Cluben.

...Patric Blomdahl åkte ut för charging men det var AIK som var närmast att göra mål under Linköpings pp. Rastislav Pavlikovsky fick ett fint friläge i slutsekunderna där men kunde inte överlista Norrena.

.. Svettig inledning värre för AIK som inte mer än hann se Blomdahl hoppa in på isen igen så var det Josh MacNevins tur att uppsöka utvisningsbåset. Utvisning nummer tre hamnade dock på LHCspelaren Kalle Olssson. Inga mål trots bra AIK-lägen i det pp:t dock.

... Jämn, fartfylld match med bra chanser åt båda håll. LHC hade en rysarchans i slutet av första, då Fasth inte riktigt fick tag på pucken i gröten av folk och pucken flög runt där ett tag. Men till slutlandade utanför målet. (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
… Richard Gynge är fortsatt het, inleder andra med en fin chans men Norrena är lite för bra med där.

... Kent Mc Donell var nära att ställa till det i början av andra när han drällde med pucken så att LHC forwarden Kalle Olsson kom fri, men hade lite tur att en annan AIK-spelare, såg inte vem hann fram och städa upp efter sin lagkamrat och bryta chansen.

... LHC-forwarden Joachim Nermark låg knockad vid sarghörnet nere vid egen målvakt, fick hjälp upp och av isen men såg ut att ha klarat sig bra.

... Lite raggarhockey i
början av andra men sedan kändes det som att AIK tog över mer och mer spelmässigt, många tre mot två lägen men utan att det blev mål.

... Bra jobba av Daniel Bång halvvägs in i andra, får en dropp, sticker rappt fram klubban och styr sånär in pucken...AIK tryckte på bra i den här sekvensen av matchen.

...1-0 (8.35) Jonas Liwing (Kent Mc Donell, Johannes Salmonsson)
AIK backen siktade högt men pucken gick lågt. Och in mellan benskydden på en liggande Norrena med hjälp av både tur och skicklighet. Sedan gav speakern målet till Kent McDonell men det var Liwing som gjorde sitt andra mål för säsongen och som blev så glad så glad.

2-0 (10.04) Richard Gynge (Robert Rosén, Oscar Steen) Inspel av Rosén bakom målet, fram till Gynge som dyker in i slottet och klipper till. Snyggt.

.... Micke Holmqvist slog Fasth lite på benskyddet. Då tände Daniel Bång till och tvärdök samt la sig som en väldigt tung klump på Linköpingsforwarden. Men det var Holmqvist som åkte ut.

3-0 (11.08) Daniel Bång (Robert Rosén, Richard Gynge) Spel i 5 mot 4. Ironiskt nog var det Bång som satte trean under det följande överläget. Fint inspel från hörnet av Rosén till Bång som har öppet mål på bortre sidan och lite lätt stänker in pucken där.  Faktum är att alla tre målen hade assist utifrån hörnet/bakom målet in till spelare som dyker upp i slottet.

... Tre mål på två och en halv minuter var det och snacka om uppförsbacke för Linköping. AIK hade dessutom 10-4 i skott i andra när 3-0 målet kom. Och ett rejält spelövertag. Och ledde skotten med 21-12 efter två perioder.

... AIK hade en puck ovanpå Norrenas mål också, som var nära att fladdra in men det slapp gästerna ta åtminstone.

... Bång var framme och högg efter ett fjärde AIK-mål i slutet av andra, bra AIK-sekvens där han nästan lyckas styra in pucken igen, nu rakt framifrån men Norrena är en bra målvakt och där var han med. 


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
... AIK har haft problem
att bevaka ledningar förr och det var nog lite hjärtat i halsgropen på många AIK-fans när en AIK-spelare, som jag tror var Fredrik Carlsson så när ställer Fasth och styr in pucken i eget mål när han ska rensa. Ooooh vad det var nära.

... LHC börjar klart bäst i tredje, får pp efter utvisning på Rosén också och tryckte verkligen på för ett mål i det överläget där Fasth fick göra skäl för lönen. Och det gör han med bravur. Sedan är AIK med i matchen igen.

... Lite mer avvaktande spel från AIK i tredje, inte alls lika aggressivt och tempofyllt som i andra. Synd, varför inte bara ösa på för fyran?

... Stenhårt skott av Patric Blomdahl direkt på tekning av Rosén. Men mitt i magen på Norrena. De släpper finländaren inte. (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


... Nära att LHC flipprade in en puck, men Fasth stötte bort den med något. Gud vet vad. Pucken flipprade runt igen. Följt av kontring av Victor Ahlström som tyvärr dribblade bort sin chans i andra änden.

... Snabb plock av Norrena, snabb utspel av samme man och så skott i AIK stolpen av Kalle Olsson med cirka sju minuter kvar. Nu försöker LHC hugga rejält.

… Robert Rosén däckades nere vid kortsidan, sargkanten i slutet av tredje. Återhämtade sig under det powerbreak som kom precis efter och åkte själv av isen.

 (Jämtin vs Johansson och ett par domare. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

… Andreas Jämtin avslutade matchen med ett hjärnsläpp. Efter en närkamp nere vid sargkanten/rundeln, går säkringarna och Jämtin slashar först sönder Stefan Johanssons klubba och sedan hoppar han på AIK-backen bakifrån, tar ett grepp runt halsen och brottar ner honom. Matchstraff (game) för det. Märkligt. Vad som hände i närkampen, jag såg inte riktigt och Stefan Johansson vägrade säga annat än ”jag vet inte...” med glimten i ögat, så kanske var det något som fick Jämtins proppar att gå eller inte, men gick gjorde de.

… Linköpings nye tränare Harald Lückner sa efteråt att han missat att powerbreaks i matchen kommer efter 13 minuter i elitserien, inte efter 10 som i allsvenskan och att det var därför han missade att ta timeout efter AIK:s andra mål. Hm. Har han inte sett en enda es-match de senaste åren? Såna rookiemisstag får en es-tränare inte göra.

Skotten i matchen: 33-23 (7-8, 16-4, 10-11)

Inga kommentarer: