fredag 20 januari 2012

SSK-Bofors och Hudacekreportage i TV10 Uppdaterat


 (Hudacek hjular. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Hemmamatch för SSK som tar emot Hockeyallsvenskans kanske största skräll. Att BIK Karlskoga (eller Bofors som jag tänker skriva fortsättningsvis) skulle ligga tvåa och ha fortsatt god chans på en av de tre direktkvalplatserna var det nog ärligt talat inte många som tippade.  (SSK:s träning i tisdags. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Men de har gjort det bra, det måste man medge. Tabellen ljuger ju inte som det brukar heta.


 ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)Bofors har gjort många mål och släppt in få, intressant att se SSK kan sätta emot. Södertälje väljer att sätta Idoff i mål. Inget ont om Idoff men det känns lite märkligt att Hudacek som är glödhet och som höll sin sjätte nolla senast  inte ställs mot serietvåan.


 (Hudacek balanserar framför kameran. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Men vill ni se lite Hudacek ändå i kväll så kolla gärna in TV10 eller Viasat Hockey. Det är nämligen Hudacek som är kvällens reportage i hockeymagasinet efter den match som visas där (Kronobergsderbyt Troja vs Tingsryd).


 ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Hudacek är verkligen rolig att prata med även om det blir lite språkförbistring i bland men han kämpar på och har ju faktiskt lärt sig lite svenska också. Det får man inte höra i inslaget men där får man bland annat se varför Hudacek inte var sig själv riktigt i början på säsongen.

Uppdaterat:  Det jag inte kunde skriva innan inslaget hade sänts var att Hudacek har ändrat på ALLT och då menar jag ALLT sedan han kom till Södertälje. Han hade aldrig haft en målvaktstränare, han hade aldrig hört talas om positionsspel, han har fått ändra skålning - vilket ger annan ställning i mål och annat frånskjut i förflyttningarna, spelstil (har gått från stående till butterfly), han har bytt ALLA skydd, har skaffat sig större benskydd, mindre bröst och axelskydd.

Och allt det här behövdes testas under match. Därför släppte han i början, i september och oktober framför allt, in ett och annat mål som han själv benämner som "pinsamt enkelt". Men nu har han fått träna 30 minuter extra varje dag, även matchdag och när övriga laget är ledigt och börjar känna sig bekväm i grejerna. Hajar ni hur bra han kan bli?! Han växer varje träning och SSK kommer verkligen ha nytta av honom så här i slutet när allt ska avgöras.

Hudacek har för övrigt  Viktor Fasth, Gustaf Wesslau och Johan Gustafsson som förebilder bland svenska målvakter. SSK-keepern brukar åka in till Stockholm för att kolla på Fasth och Wesslau lite då och då och Luleåkeepern tror han kommer bli en världsstjärna.


 ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En sak som inte kom med var hur han kan göra alla gymnastiska övningar- baklängeskullerbyttor, hjula, balansera klubban på pannan med mera så beror det bland annat på att han var gymnast som liten och att han nu är så van vid att ha skydd på sig så han tycker att det känns som att köra utan skydd och på barmark.


 (Baklängeskullerbytta. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inslaget kommer läggas upp på Viasats facebooksida, när vet jag dock inte. Går fort ibland, tar lite tid i bland, beror på hur mycket den som ska lägga ut det (inte jag) har att göra.


 ( Julian Jakombsen (längst bort) Alexander Ytterell i mitten och Kurt Davis (närmast kameran) pustar under tisdagsträningen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

När det gäller kvällens match så ska jag försöka nå någon efter matchen. Jag ska göra lite annat jobb efter matchen också så jag kanske inte hinner innan de stänger av mobilerna men då får jag följa upp det i morgon i stället.

Inga kommentarer: