måndag 2 januari 2012

JVM: I väntan på semifinalen


(Johan Gustafsson redo för skott. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Träningsdag för Sverige och Kanada i dag är de båda kvartsfinalerna spelas mellan Finland och Slovakien samt Ryssland och Tjeckien.

Och det märks att Kanada är här nu. Lugnt och lättjobbat efter Sveriges träning. Skog av mikrofoner och bandspelare efter Kanadas dito. Men det gick bra ändå med lite oväntad hjälp av en i Kanadas lagledning faktiskt. Det tackar vi för.Blev lite uppvändningar i dag med, det är de där som snurrar som grafik ibland under matchen. Rakell har fått lite skit för sin frisyr från övriga i laget, fågelbo har nämnts som beskrivning men det skrattade han bara åt.


 (Rakell. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Utöver det har vi samlat snack med svenska och kanadensiska spelare och lite annat smått och gott i och runt laget som ni kan se dels under periodpauserna i kvartsfinalerna och dels inför och under semifinalerna.


Erik Thorell tog ett skott på foten under andra halvan av träningen. Grinade illa, klev av och fick lite is på den. Jag frågade förbundskaptenen sedan hur läget var och det var lugnt med Thorell blev beskedet.


(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Nu bara invänta resultatet av kvartarna... den generella meningen är att det blir Sverige-Finland i ena semin och Kanada-Ryssland i den andra. Men man vet aldrig- det är ju ändå hockey. I skrivande stund är det oavgjort 2-2 mellan Finland och Slovakien  i slutet av första. Vi får se vart det bär.


(Kanada tränar. Headcoachen hade flunsan. Resten av laget fick undvika att kramas för mycket konstaterade en spelare.. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ni har väl inte missat den goda nyheten föresten?? Sändningen från Sveriges semifinal är flyttad till TV3 det innebär ju att många fler kan se den matchen. Härligt. Häng med!

3 kommentarer:

Pelle sa...

Laddad som bara den för att få se matchen mellan Sverige - Finalnd, kan bli skönt att få tvåla dit finnarna för att sen få möta antingen Ryssland eller Kanada i finalen, men för att det ska kunna ske så vill jag se Gustavsson i mål lite säkrare, har sett lite darrigt ut ibland.
Sen som Djurgårdare så måste jag ändå säga att Mika måste släppa pucken LITE tidigare, han har känts lite puck kåt. Antar att han vill visa upp sig där borta. =)
För övrigt är det kul att få se dej lite i tv med Marie. =) Du vet ju antgligen mer hockey än dom flesta svenska nissarna i tv där borta.
Måste oxå bara nämna, VAD gör Niklas Jhide i en Hockey kanal? Var ju tvungen att lyssna på karl när jag såg Winter Classic igår, borde inte han hålla sig till Innebandy referat? Klarar inte av han, gäller även hans broder.. =)

Marie Hallman sa...

Pelle: Ja jag är också laddad!!! Men säker på hur det går vågar jag aldrig vara i hockey! Bröderna Granlund ser ruggigt bra ut.

Tack för snälla ord Pelle, dock håller jag inte med om NIklas. Jag tycker han är bra!!! Ge honom en chans!

Pelle sa...

Håller inte med om Niklas, men låter det vara osagt om hans bror då? :P