tisdag 31 januari 2012

AIK vs Växjö, Modo vs DIF

 AIK möter Växjö på Hovet, Djurgården med nya tränartrion är uppe i Övik på jakt efter minst sagt välbehövliga poäng.

AIK inleder kvällen med att hylla två sköna legendarer i klubben, David Engblom och Roger Anderssom. Eller Rogga som den sistnämnde av de två kallas av alla. Få har varit med om så mycket med AIK under så många år som Rogga, få har varit trogna AIK som Engblom så båda får så klart en lååååång stående ovation.



Spelmässigt är det inte större konstigheter. Backarna Fredrik Svensson och Christopher Aspeqvist saknas i truppen liksom skadade Christian Sandberg och sjuke David Lillieström Karlsson som har problem med både lungor och hals men som hoppas vara tillbaka snart sa han när jag träffade honom utanför arenan innan matchen.

Viktor Fasth vaktar kassen i AIK, Oscar Ahlsenfelt står i Växjömålet.


Djurgården har en hel del att bevisa uppe i Övik. Man har kastat om  lite i kedjorna, bland annat är Brodin uppe i kedjan med Marcus Nilson och Kristofer Ottosson men det beror nog mer på att Jimmie Ölvestad fortfarande är magsjuk. Möjligen kan man väl se att det som en liten markering att de som brukar vara fjärdekedja - Tim Eriksson, Christian Eklund och Mario Kempe är uppsatt som första line i dag.

Wesslau står i mål för DIF, Tellqvist för mål i Modo.

Jag själv är på Hovet, kommer lite grejer härifrån senare i kväll.

Inga kommentarer: