fredag 27 januari 2012

Almtorp: " Vi har bestämt oss för att spela slutspel"

 
(Almtorp har bestämt sig för slutspel. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


AIK tog ledningen tre gånger. Djurgården var snabba att kvittera varje gång. Det tog 4.11 första gången, 1.01 andra och 1.31 tredje gången. Det räckte inte. AIK vann ändå, i förlängningen:
– Men det är bara att gå vidare! Vi tog en poäng och kom tillbaka från underläge flera gånger och jobbade oss till en poäng så vi får vara nöjda med det. Det är klart man vill ha mer men nu är det bara att gå vidare, säger Jonas Almtorp.

AIK hade initiativet matchen igenom men Djurgården vägrade låta sig hängas av och hängde med:

– Jag tycker det var en bra match, bra fart, mycket fram och tillbaka och sådär. Jag tycker att det var ganska intensivt och så där, så det var kul att spela på så vis.

Vad tycker du var bra?

– Nä men intensiteten! Det var derbykänsla och hela den biten.

Vad avgör?
– Svårt att säga men det är mycket tillfälligheter, lite markeringsmissar… och så vidare. Men äh jag vet inte. Jag tycker ändå att det är två lag som går ut för att vinna i tredje och det blir ganska öppet, ganska flängigt åt båda håll och då bli det mycket chanser och även lite tillfälligheter. Nu vart det en markeringsmiss där (vid 4-3) och… det är sånt som händer, säger Almtorp.

Det är tyst och dämpat i Djurgårdens omklädningsrum. Almtorp sitter på Jonas Brodins plats och funderar. Mattias Carlsson trampar tyst och sammanbitet på träningscykeln, flera spelare gick direkt till gymmet. Tabelläget gör att förlusten måste smältas snabbt och till det positiva hör – förutom en pinne – att Djurgården vägrade tappa matchen helt.

– Ja vi visar ju karaktär och går in och kör direkt när de har gjort mål och vi låter oss inte bli nedslagna på något sätt. Det är jättebra, det är starkt att vi lyckas komma tillbaka men på något sätt så låg de före hela tiden. Sedan har vi också chanser. Fimpen har friläge, vi har några två mot ettor och så – och det har i och för sig de också – men vi hade mycket väl kunnat vinna matchen.

När de ligger steget före hela tiden, hur går snacket hos er?
– Nä men snacket var väl att vi skulle studsa tillbaka! Och ta tillbaka initiativet och kvittera så fort som möjligt och det gjorde vi också. Så det var bra så, men sedan gäller det ju att bygga vidare på de initiativ som man har tagit då men sedan är det mycket tillfälligheter och sett över hela matchen så… ja, framför allt så visar vi bra karaktär! Vi gör lite missar spelmässigt men vi jobbar hårt och visar karaktär som kommer tillbaka.

Kan ni bygga vidare på den känslan tror du?
– Ja absolut! Det måste vi ta med oss, vi kan liksom inte ge upp eller sluta spela för att vi ligger under, det kommer vi göra fler gånger. Utan vi visar att vi bara kör på och kommer tillbaka så det tar vi absolut med oss.

Att förlora mot AIK svider rejält såklart för alla Djurgårdare men det svider inte mer att förlora med uddamålet än med en stortorsk:

– Äh, det är alltid surt att förlora och torskar man med 4-3 då är man ändå där och har chansen att vinna. Förlorar man med 4-0 då är man väl lite lost. Men det är klart det svider förlora med udda målet men vi är ändå där och kan vinna matchen och känner att man gör något bra så man får ta med sig vissa bra grejer efteråt.

AIK:s segerskytt Johannes Salmonsson fick efter matchen en fråga om det syntes att Djurgården var pressade och ängsliga på grund av tabelläget. Han svarade att det syntes i Djurgårdens ögon att de var ängsliga och saknade energi. När Almtorp får höra det reagerar han direkt. Med stor förvåning och viss irritation:

– Nej men… det där är bara något han hittar på. Det är inte så att han åker runt och kollar i våra ögon om vi är ängsliga. Så det där tror jag bara han hittar på, det är inget som han har sett och sådär. De vinner med uddamålet och vi kan lika gärna vinna matchen så då är de ju i så fall precis lika ängsliga så att… äh det är inget jag bryr mig om. Det är bara något han hittar på.

Men det är galet tajt, både uppåt och neråt. Vad känner du mest? Oron för kvalspel eller tron på att spela slutspel?
– Det är absolut viljan och tron att spela slutspel, tron och viljan finns där. Vi har bestämt oss för att spela slutspel så att det. det finns där men sedan är det vissa smågrejer i spelet som inte stämmer. Men det har inget med viljan eller tabelläget att göra. Utan… man vet att det är viktiga matcher så då gäller det att bara kunna slappna av och gå ut och spela och inte vara spänd och tänka för mycket på hur viktiga matcherna faktiskt är. Utan kan man gå ut och spela avslappnat så har man en bättre chans att vinna helt klart

Lyckas ni med det allihop då?
– Stundtals! Nä men. det är klart att vissa gör det bättre än andra och det är olika från match till match också. Men jag tror alla tänker på det och försöker, men det är klart man blir påmind hela tiden att det är tajt, säger Jonas Almtorp och avslutar:

– Men det gäller att se det från andra vinkeln att vi kan ta oss uppåt. Man blir påmind för utomstående jättekul att det är så här men det är bara att försöka förbättra delar i spelet, det som man gör dåligt och försöka få spelet att bli så bra som möjligt och slappna av och lira för då kommer det gå vägen. Jag tycker ändå att vi stundtals visar att vi kan spela riktigt bra.

Inga kommentarer: