onsdag 25 januari 2012

Två matcher för Plastino, Ytterell och Hanson

Disciplinnämnden har kommit med tre beslut i dag, varav två rör SSK-spelare. Jag blev lite förvånad för efter matchen i fredags stod det game penalty på både Alexander Ytterell och Boforsspelaren Alexander Viklund.

Men det måste ha ändrats efteråt nu står det fisticuffs och match penalty på Ytterell medan det står roughing och game penalty på Viklund.

Boforsspelaren har således inte fått någon avstängning för slagsmålet i fredags. Det får däremot Ytterell som förutom dagens match (som då är den automatiska avstängningen) även kommer vara avstängd från spel mot Troja på fredag.

Samma sak gäller Greger Hanson och Boforsbacken Nic Plastino. Nu har ju SSK ställt Hanson utanför truppen i alla fall, eftersom man vill bryta kontraktet men här har ni alla tre beslutet.

Först DN om Alexander Ytterell, SSK :
"Disciplinnämnden har tagit del av anmälan och filmsekvenser från händelsen. Alexander Ytterell har inte inkommit med något yttrande.

Av anmälan framgår att handgemäng uppstår mellan Alexander Ytterell och en Bofors-spelare efter det att Alexander Ytterell blivit cross-checkad. Spelarna ramlar in i båset och Alexander Ytterell, som ligger underst, utdelar flera slag utan handskar mot motspelarens huvud.

Uppgifterna i anmälan stöds av de åberopade filmsekvenserna. Disciplinnämnden finner det utrett att Alexander Ytterell har utdelat flera slag utan handskar mot en Boforsspelares huvud. Mot denna bakgrund ska Alexander Ytterell ådömas en avstängning motsvarande två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen)."DN om Nic Plastino, Bofors
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan och filmsekvenser från händelsen. Nicolas Plastino har valt att inte yttra sig.

Av anmälan framgår att Greger Hansson och Nicolas Plastino tydligt vill göra upp. Domaren försöker gå emellan men det går inte. Spelarna kastar handskarna och gör upp i ett slagsmål.

Disciplinnämnden finner det av anmälan och filmsekvenserna utrett att Nicolas Plastino har deltagit i ett slagsmål där han utdelat ett antal slag utan handskar mot huvudet på en motspelare. Mot denna bakgrund ska Nicolas Plastino ådömas en avstängning motsvarande två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen).


Och DN beslut om Greger Hanson, SSK
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan och filmsekvenser från händelsen. Greger Hansson har inte inkommit med något yttrande.

Av anmälan framgår att Greger Hansson och Nicolas Plastino tydligt vill göra upp. Domaren försöker gå emellan men det går inte. Spelarna kastar handskarna och gör upp i ett slagsmål.

Disciplinnämnden finner det av anmälan och filmsekvenserna utrett att Greger Hansson har deltagit i ett slagsmål där han utdelat ett antal slag utan handskar mot en motspelares huvud. Mot denna bakgrund ska Greger Hansson ådömas en avstängning motsvarande två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grejen med fighten mellan Ytterell och Viklund var ju att Viklund hamnade över Ytterell, men fick sedan flera klara smällar mot huvudet. Det var få som såg det under matchen, men tydligen lyckades DN snappa upp det efter videogranskning. Gissar att Viklund fick ordentligt ont, för när han gick ut i omklädningsrummet var han så sur att han slog sönder ett fönster med klubban.

Marie Hallman sa...

Anonym Ja, just det med smällarna mot huvudet är orsaken till att det ändrats till matchpenalty. Men det är märkligt att inte Viklund får straff för att han slog sönder fönstret, det finns ju spelare som blivit avstängda för att de slagit sönder klubban mot plexit (som inte gått sönder) på vägen av isen. Men. SOm jag sagt förr, konsekvens är inte DNs starka sida.

BigDan sa...

Totalt tragiskt att det ens ska bli matchstraff för sånna här små saker. Inför 5 min som i NHL, publiken tänder alltid till 110% när handskarna kastas och spelarna har ju själva sagt att de gärna vill att det är så då det ibland behövs.

Marie Hallman sa...

Big Dan: Ja det känns lite... men tur för Greger att straffet var tidsbestämt. Han tillhör ju fortfarande SSK och har "avtjänat" straffet fast han var i frysen.. och slipper vara avstängd i nästa klubb då... :)