onsdag 18 januari 2012

Silly season DIF: Järlefelt om jakten på spelare

Jag har fått en hel del frågor om varför Djurgården inte värvar, varför man inte hör något och så vidare. Jag tog frågorna med mig till sportchefen Janne Järlefelt som säger så här:

– För det första, så ska det finnas spelare att värva. Och just nu så finns det inga på marknaden! Och det måste ju vara spelare som tillför någonting. Annars är det ju bara att kasta pengar i sjön. Då är det bättre att ta upp en junior, som Weigel eller något, säger Järlefelt och fortsätter:

– Men alla lag har samma problem. Det finns ingen på marknaden. Och som jag sa. Så måste styrelsen, till syvende och sist godkänna ett köp om man hittar någon. Men i det här jobbet så ingår att bevaka marknaden hela tiden och det gör vi. Vi tittar hela tiden efter en bra värvning. Sedan får vi tillbaka några spelare snart, det var skönt att vi klarar den här matchen.

Men vad gör ni då? Det har varit snack om hur andra klubbar försökt agera men inget om Djurgården?
– Jo men alltså. Det är många som säger att ”Djurgården gör inget” Men det gör vi. Det är klart att vi bevakar marknaden. Men en del klubbar går ut offentlig och säger att, vi har missat den spelare eller missat den spelaren. Och det gör inte vi.

Klubbar som till exempel Brynäs…?
– Ja de har sagt Kim Hirschovits. Att de försökte få honom men inte fick honom. Men vi kollade också på Hirschovits. Det var ju en jättebra spelare. Men sedan fick vi reda på att han valde KHL (Torpedo Nizhny Novgorod). Och varför skulle vi då ha gått ut och sagt att… det inte blir något? Att vi gjort något men att det inte blev något? Det är ju bara ett störningsmoment, konstaterar Järlefelt och fortsätter:

– Det är ju flera klubbar som gör samma sak (som Brynäs). Som säger att de är aktiva och allting. Men vi vill inte hålla på och sprida ut i offentligheten allting som vi gör. Och Hirschovits var ju en sån som kunde tillföra något, en som kunde hålla i pucken och en som kunde vara något att ha. 

Brynäs har väl berättat i media att man jagat både honom och Nagy?

– Ja men Hirschovits var intressant för oss också. Helt klart. Men där blev det inget, där blev det KHL i stället. Jag pratade med Helsingfors om honom, med Tom Nybondas (motsvarande sportchef i Helsingfors) som jag känner – så där har du en nyhet - men… Kim ville till KHL. Och det finns ingen anledning att gå ut i media med varje spelare som man vill ha men sedan inte får. Det finns ju ingen anledning att börja skrika ut alla namn man INTE kan få. En del klubbar gör så men vi gör inte så i Djurgården.


10 kommentarer:

Peter sa...

Hej!
Bifogar dessa frågor från SSK:s forum (nick:stone) eftersom du oftast är den som levererar info till oss svältfödda ssk:are. Tack på förhand


Ett snack med mr. Nygårds vore väldigt önskvärt eftersom det nu bara är två veckor kvar till fönstret slår igen.

-Letar han efter en eller två spelare nu när både Pisani och Nylander har tackat nej?

-När tror han att det kommer att kunna presenteras nyförvärv?

-Diskuteras det kontraktsförlägningar med några i dagsläget?

Hoppas att han svarar nu...

Anonym sa...

Jag säger då det, Järlan har ju faktiskt "bara" haft hela säsongen på sig...

micke sa...

Järlan, Järlan...

Problemet är ju att det funnits ypperliga tillfällen att förstärka tidigare under säsongen. Både Linkan och Fernholm ville hem, och båda två är spelartyper som i allra högsta grad behövs i DIF.

Klart fan det inte finns spelare på marknaden i slutet av januari. Järlan har agerat för långsamt helt enkelt. Bedrövligt.

Anonym sa...

Inga på marknaden??? Vilket skitsnack.
Bara i Finland finns dessa spelare lediga.

http://www.eliteprospects.com/free_agent_pool.php?LeagueID=SM-liiga

Jag kunde räkna till ett 70-tal lediga spelare som är listade på Eliteprospects, så där drog HYCKLAREN Järlefelt en rejäl vals för dig.
Tråkigt att han inte håller sig till sanningen.

Marie Hallman sa...

Peter: Jag frågade i går då blev svaret att han letar spelare varje dadg... men han kunde inte svara på om det skulle gå att ro hem några värvningar innan deadline. Ska kolla det där med förlängningar om jag hinner i kväll!

Anonym:Sant men jag tror han uppfattade frågan mer varför det inte görs något just nu.

Micke: När Fernholm ville hit var det stängt på backsidan (ekonomiskt) för då hade både Kyle och DT skrivit på precis. Linkan... ja det blir man ju aldrig klok på. En historia för sig själv.

Sedan har de väl varit försiktiga med plånboken och inte velat värva förrän det varit krisläge. Då blir det som det blir. Känns som det funnits en övertro rent generellt hos svenska klubbar att det ska dyka upp första bra ratade NHL/AHL spelare och sedan finländare. Men så är det inte längre.

Anonym:Men den där listan över finska free agents lockar ju inte till köp direkt. Kolla statsen. Bara spelare som inte platsat/spelat i andra lag alternativt gjort noll poäng. Typ. Det går ju inte att värva bara för att värva.

Anonym sa...

Marie, en sjukt intressant intervju skulle vara med nån inom DIF:s ledning angående hur man ser på det faktum att man är på
väg att rasera den fina relationen med sina aktiva supportrar just nu. DIF tiger i sann Nordkorea anda om detta faktum.

Anonym sa...

"Men vi vill inte hålla på och sprida ut i offentligheten allting som vi gör"

Fattar han inte att frustrationen är enorm bland oss fans! Just nu känns det som att allt kommer gå åt helvete och jag är rätt säker på att publiksiffrorna kommer sjunka. med att ge oss lite info om att vi faktiskt försöker göra något åt problemen skulle han kunna få tillbaka intresset och minska frustrationen hos många supportrar!

Avgå Järlan, du har gjort ditt! Vi behöver nya hungriga personer i DIF som har ambition att faktiskt vinna SM-guld!

Nicke sa...

Byt matchställ på hemmaplan isället, det är väl så skutan ska vändas enligt Järlefelt.

Va trött man blir...

//Nicke

Justus sa...

Marie, det jag syftade på var att "Järlan" sade att det inte fanns någon spelare ledig. Men det gör det visst. Och letar man runt lite bland de som är Free Agents på Eliteprospects så kunde åtminstone jag hitta fem-sex 40-poängsspelare. Så svårt är det inte om vill lägga manken till. Men Järlan verkar ha gett upp och som Nicklas säger - bättre byta färg på matchstället och hoppas på den förändringen. Det är ju så man baxnar över handlingsförlamningen.

Marie Hallman sa...

anonym: absolut! Jag måste bara läsa in mig först dock.Var ju borta hela december och har inte hängt med på den där fronten lite även om jag sett att missnöjet gror. Vilket inte är bra så klart. Får återkomma till det.

Anonym: Är tyvärr lite DIFs stil det där, har alltid varit, att man ska jobba i "det tysta". Tyvärr blir ju folk tokiga av frustration i det läget man får hoppas de fattar det snart

Nicke: förstår det!

Justus: fast han menar väl mer att det inte finns någon som han tror skulle tillföra något i just DIF.