tisdag 17 januari 2012

DIF vs Timrå - uppdaterad Timrå kör med två reservmålvakter

En elitseriematch i kväll bara, Djurgården mot Timrå. Två lag som haft det tungt ett tag. 

Djurgården har bara en vinst på tre matcher och Timrå har bara vunnit en gång på de nio senaste och börjar kännas minst sagt avsågade på 12 platsen med 37 poäng.


Djurgården har 53 pinnar och i den täta striden runt strecken skulle en trea ta upp DIF från tionde till slutspelsplats.

Det var ju lite kalablik senast Djurgården spelade och i kväll saknas Mika Zibanejad (sjuk), Daniel Tjärnqvist (hjärnskakning) Jimmie Ölvestad (hjärnskakning), Marcus Nilson (avstängd, automatiskt efter matchpenalty) och Josef Boumedienne (knäskada). Mario Kempe som var magsjuk och började kräkas i båset under Frölundamatchen är dock frisk och tillbaka. Det är även Pontus Åberg som ju skadade axeln 23 december men nu gör comeback på isen.

Backsidan kommer delvis ha en rätt ungdomlig prägel... så här ser backparen ut: Philip Holm & Andreas Holmqvist, David Printz & Kyle Klubertanz, Fredrik Claesson & Erik Gustafsson,  Kim Lennhammer är sjunde back.

Djurgården har överklagat Disciplinnämndens beslut att Nilson skulle få en match avstängning till efter kaosmatchen senast. Beslut om det väntas i morgon onsdag så DIF vet om han kan spela på torsdag eller inte.

Timrå får, enligt hockeyligan.se, tillbaka Fredrik "Linkan" Bremberg som varit sjuk. Stefan Ridderwall och Johan "Bagarn" Andersson är liksom Johan "Gnagarn" Anderson skadade. Nichlas torp är sjuk.
Nu såg jag för övrigt att även den andra ordinarie målvakten, Joakim Lundström saknas från kvällens match. Det innebär att Timrå får köra med två reserver, Gustaf Lindvall och Rickard Steijer.

Steijer är 20 år och har varit aldrig spelat i ES, Lindvall är  21 år och inlånad från Sundsvall, Har spelat två ESmatcher med tt GAA på 4.24. Räddningprocenten var 88,5 %. Känn ingen press... typ. Å andra sidan har de inget att förlora. In och ösa bara. Och det verkar hur som helst att Lindvall är den som står (enligt swehockey.se)

Gustaf Wesslau står i DIFs mål.

Jag är på Hovet, gör ett par grejer som kommer upp sent i kväll.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känner bara tomhet

Herregud va dåliga DIF är

Anonym sa...

Vi vann med 3-0 och fansen dissar sina spelare! Buar! Jag vet inte vad man ska säga . Det gäller väl att heja på sitt lag i med och motgångar. Så lågt att hänga ut spelare oxå!!!

Marie Hallman sa...

Anonym. Men tre poäng är ändå tre poäng! ;)

Anonym 2: Ja det är väl nu stödet behövs som bäst