söndag 15 januari 2012

Jhonas och de andra: Målsnåla Buffalo och video på Landeskogs alla mål


(Jhonas fick stå mot Islanders. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Jhonas Enroth fick jobba hårt för lönen när hans Buffalo mötte Islanders på andra matchen av sju "on the road"  natten mot söndag svensk tid.  Islanders vann skotten med 40-25, Jhonas släppte in tre av dem, det sista målet kom sedan i tom kasse.

Miller stod senast, då vann Buffalo som inte lyckats ta två segrar i rad på hela säsongen. Synd för Jhonas som ändå fick beröm för sin insats:"När man inte tar sig ur egen zon blir det svårt att skapa något på andra sidan. Men ska man se något bra så tycker jag att Jhonas var fantastisk" säger tränaren Lindy Ruff till Buffalos hemsida.

Det finns en videointervju på hemsidan där Jhonas bland annat konstaterar att:
"Det var en tuff match för oss, vi var inte redo från start och spelar inte så bra som vi kan och måste göra. Men vi måste ändra på det nu annars blir det här en lång och jobbig roadtrip."


Det stora problemet är ju dock att laget inte gör mål framåt. Knepigt för Jhonas där bak då. Han ställdes föresten mot ryske Nabokov som tog sin 300:e NHL-seger. Enormt. Imponerande. Jag hoppas att Jhonas kommer upp i de siffrorna någon gång i livet.

Den som vill se hela intervjun hittar den på http://sabres.nhl.com/  Välj sedan postgames 1/14 och klicka på Enroth.

Jag mejlade lite med Jhonas härom dagen och han såg fram emot roadtripen där det verkade som han kommer få stå några stycken. En av två har det blivit så här långt, kul om han får spela fler!

****
Andreas Engqvist  har nu spelat 24 matcher med Hamilton Bulldogs, han har samlat i hop 24 poäng och är tvåa i  AHL-lagets interna poängliga. Den här helgen blev det tre pinnar varav två assist natten till lördag svensk tid  mot Adirondack och ett mål på söndagskvällen mot Marlies. Han borde verkligen få chansen i Montreal snart kan man tycka!

Marcus Krüger är tillbaka i spel och var med natten till söndag svensk tid när Chicago förlorade på övertid mot Detroit 2-3. Krüger spelades igång hyfsat försiktigt, fick spela 12.02 och fick inte med sig några poäng.


Jacob Josefson är nerskickad till Albany för att komma igång. Spelade första matchen natten mot söndag svensk tid. Han gjorde inga poäng men gjorde mål i straffläggningen som avgjorde matchen, där det blev torsk 2-3 efter straffar som sagt, mot Syracuse.

Alexander Urbom gjorde inte heller några poäng i den matchen (Albany -Syracuse). Har spelat tre matcher i januari och inte gjort poäng än. Nu är ju inte det hans huvuduppgift precis men det blir någon assist här och där, kanske kommer någon snart?!

Gabriel Landeskog fortsätter ösa på med speltid. Ligger mellan 17 och 22 nu! Har gjort ett mål på de tre senaste matcherna. Målet kom natten mot fredag mot Nashville. Landeskog kommer för övrigt att representera Colorado under NHL:s All-Star vecka i Ottawa. Han är en av 12 rookies som valts ut för att delta i skicklighets tävlingen på lördagen den 28 januari.

Han har så här långt spelat i samtliga 44 matcher, gjort 21 poäng (8+13), leder Colorados plusminusliga (+9), har skjutit 132 skott, gjort 112 tacklingar och har två matchavgörande mål på sin meritlista. Han rankas som etta bland annat NHLrookies den här säsongen när det gäller skott och takeaways (37 stycken), och är två bland rookies när det gäller antalet tacklingar och trea blev rookies i plus minus ligan där. Någon som är förvånad? Nä.

Det går att se alla NHLmål som Gabriel Landeskog har gjort... det kan ni göra här:
Mark Owuya hade jag lite dålig koll på senast. Vi har mejlats lite och det visade sig att han är i Marlies. Det har blivit lite fram och tillbaka mellan Marlies och Reading Royals i vinter men just nu är han alltså i Marlies och har spelat en match från start och hoppat in i en match så här långt i januari. Båda matcherna var mot San José. Inhoppet var 10 januari, då fick han stå 15.33 och släppte in ett av åtta skott. Matchen från start var 11 januari, Mark tog 35 av 38 skott men det blev tyvärr förlust ändå med 2-3.

Niclas Bergfors har nu hittat ny rysk klubb. Severstal Cherepovets. Bara ösa nu Niclas!!
6 kommentarer:

Anonym sa...

Marcus Krüger*, inte Martin! ;)

Anonym sa...

Vad händer nu i DIF när Ölve och Tjärna är borta? Kommer dom värva? Fönstret stänger om 2 veckor..

/Jsper

Marie Hallman sa...

anonym: ja vad hände där?! host, host, förlåt Marcus!!!!!

Jesper: tror inte det. Dels för att de beräknas vara tillbaka om en vecka och dels för att det inte finns så värst mycket spets att värva.

Marie Hallman sa...

Jesper: men nu gissade jag bara, vet inte, har inte pratat med järlan om det där än.

Anonym sa...

Det vore kanon om du kan kolla med Janne. Just nu är det helt tyst från DIF. Spelare är skadade och avstängda, men inte vet vad som händer. Är inte direkt ensam om att vara nyfiken. Det är kaos på difhockeys forum

Marie Hallman sa...

anonym: Jag hann inte men DIF la ut en grej på hemsidan i eftermiddag. Tror det mesta står där!