torsdag 26 januari 2012

AIK vs DIF (uppdaterat om Zibanejad)

Säsongens fjärde derby och det i tajtast tänkbara läge. Ni kan förutsättningarna - det skiljer en pinne mellan sexan AIK (59 poäng) och tian Djurgården (58 poäng) och då har AIK en match mer spelad. 

Och det är varken långt uppåt eller neråt då till exempel fyran Frölunda bara har 62 poäng och elvan har Linköping 56 poäng (med en match mer spelad än alla andra. Och så vidare. Så det finns allt att vinna och allt att förlora. Skräckblandad förtjusning typ.Det har gått trögt framåt för båda lagen och senaste veckan är det lagens målvakter som har varit huvudpersoner, så det är ju inte helt förvånande om det blir en målvakternas match det här också.

Skadeläget då? AIK saknar Daniel Bång (som klev av under träningen i går), Christian Sandberg (smalbenet) och David Lillieström-Karlsson (lunginflammation). Dock är nyblivna pappan Oscar Steen tillbaka i spel.

Djurgården saknar Daniel Tjärnqvist och Mika Zibanejad otillgängliga för spel.
UPPDATERAT: Zibanejad har hjärnskakning, det bekräftade Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson för bloggen efter matchen. I matchen mot Färjestad råkade Zibbe krocka med en annan spelare. " Han hade lite otur, för den spelaren var kortare och Mika slog hakan i den killens huvud och fick en hjärnskakning säger Djurgårdsläkaren till bloggen. Zibanejad blir nu borta till minst torsdag, då det är minimum en veckas vila som gäller vid hjärnskakningar.

Patrick Cehlin som var bänkad senast är hur som helst tillbaka i truppen, nu som extra forward.

Hur som helst. Spännande blir det. Jag är på plats, kommer lite grejer sedan i natt.

Inga kommentarer: