onsdag 18 januari 2012

ALMTUNA-SSK 0-1 (0-0, 0-1,0-0)


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Matchen: MMM
Målvakter: Alexander Hamberg, Almtuna, 96,43 % och  Julius Hudacek, SSK, 100 %
Publik: 1 821
Domare: Shane Warschaw

Bäst i SSK
MMM Julius Hudacek, mv.
MM Emil Billberg, f och Jason Strudwick, b.
M Gustav Björklund, f  och Mikko Kalteva, b.

Bäst i Almtuna: Alexander Hamberg, mv och Martin Karlsson, f. (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

FÖRSTA PERIODEN

... SSK inledde med ett riktigt fint läge. Gustav Björklund trampade upp längs högerkanten, la en perfekt macka till Andreas Gröndahl som kom lite, lite efter och  inte fick fram bladet i rätt sekund.

...Stolpskott av Kim Lennhammer bara en och en halv minut efter det.

...Almtunas Daniel Hermansson har ett lurigt skott som går längs med SSKs mållinjen men inte in. Lite tur där för SSK.

... SSK börjar starkast men Almtuna jobbar sig snabbt in i matchen.

...Första utvisningen kommer 10.01 in i matchen. Almtunas Stefan Gråhns åker ut, pp för SSK som inte lyckas göra så jättemycket av det överläget. Däremot får Emil Billberg iväg ett  farligt skott precis efter. Men det går inte heller in.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

...Fin chans i slutet av första för Kalteva som kommer fri och avlossar ett skott mitt i slottet men Hamberg i Almtunamålet är bra med och räddar med stöten.

...Almtuna trycker på, har två stenhårda skott av Almtunas Djurgårdslån, backen Kim Lennhammer med cirka fyra minuter kvar av första men SSK spelar uppoffrande och hjälper Hudacek bra.

... Hemmalaget ligger på
bra mot slutet av första, ser stundtals ut som att de har pp fast de inte har det. SSK får mest slå ifrån sig.

... i slutminuten kommer Jonas
Engström fri längs med vänsterkanten, slänger in pucken i slottet men där är Ziga Jeglic hårt uppvaktad av två Almtunaspelare och alla tre brakar in i både målvakten Hamberg och målet som flyttas ur sitt läge.

... Hamberg gör
föresten en räddning med tio sekunder kvar, när Kalteva skjuter ur en lurig vinkel.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

ANDRA PERIODEN
... Bra läge direkt för SSK.
Thom Flodkvist skjuter ett direktskott men Hamberg i AIS-kassen räddar. SSK fortsätter pressa så att Hamberg till slut måste blockera.

...Bra försvarsspel sedan av Almtuna när SSK trycker på. Almtuna ser till att SSK hålls ute på kanterna.

...Öppet mål för Ziga Jeglic efter sex minuter efter lite försvarssjabbel i Almtuna men SSK-forwarden får inte riktigt klubban i rätt position för att stöta/lägga in pucken.

...Thom Flodqvist får en kalaschans och friläge nästan halvvägs in i andra men Hamberg tar den med. SSK fortsätter trycka på, pucken går till slut i mål (Billberg skjuter) efter viss kalabalik men då är det redan avblåst för en utvisning på Julian Jakobsen. Utvisning i offensiv zon i det läget... näää inte okej. Verkligen inte.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

... Nytt friläge SSK någon minut efter, i shorthand då Emil Billberg sticker på högerkanten och bryter in framför mål men backhandskottet tas av Hamberg som gör en riktigt bra match.

... Niklas Anger kommer in
och har världens fart på rören. Det leder till en utvisning på tripping på Emil Billberg. Eftersom Mathias Månsson precis åkt ut för en hakning (fast det såg ut som om det var Hudacek som diskret la ett krokben med klubban) så får Almtuna spela i fem mot tre i hela 1.14.

... Hårt tryck mot SSK-kassen så klart i fem mot tre överläget. Almtuna puckar runt men till slut kommer det skott, ett bra skott av Guter som försöker lägga pucken mellan benen men Hudacek är snabb med att få ihop skydden och SSK är fyra spelare på isen. Och till slut fulltaliga utan att ha släppt in mål.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

... SSK får pp precis efter att ha klarat pärsen, ligger på för ett mål men Almtuna är riktigt tajta framför Hamberg. Inget mål där men precis efter.

...0-1 (17.21) Emil Billberg (Robert Sabolic, Kurt Davis) 
Sabolic och Billberg kommer i fart med slovenen i mitten och nummer 16 längs högerkanten. Snabb pass till Billberg som klipper till med ett skott i skäret som är så hårt att pucken går in mellan benen på Hamberg och sedan studsar rätt ut igen. Såg nästan ut som det stoppades på benskydden men pucken hann in och vända faktiskt.

... i slutminuten av andra får Kurt Davis köra slalom genom Almtuna försvaret, drar på ett skott men skjuter utanför.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

TREDJE PERIODEN

....Bättre fart på inledningen
av tredje, framför allt av Almtuna där Westerling, Sandgren och Anger får varsitt snab läge men Hudacek är säker.

...SSK-backen Strudwick får kanonläge efter fyra minuter. Har öppet mål men skjuter utanför.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

... Riktigt bra Almtunaläge för Martin Karlsson efter fem minuter. Han får dock lite taskig vinkel på skottet och skjuter över. Och ligger sedan på för att revanschera sig själv. En av de som kämpar allra bäst i Almtuna den här kvällen.

... Ofrivilligt kul när Almtunas
Robert Kimby backar mot båset och snubblar lite på sig själv och drattar på ändan. Och försöker se ut som ”hoppas ingen såg det där”.

... Jätteläge för Almtuna halvvägs in i tredje. Såg inte vem som sköt men Hudacek har pucken i plocken, sedan studsar den ut, ramlar ner precis framför honom, Almtuna hugger och hugger men SSK-keepern  lyckas ändå, med bra hjälp av försvaret få stopp på anfallet där.

... Julian Jakobsen däckas efter 12.04 när han får en hård puck mitt på magen då Fredrik Sandgren sköt på ganska kort avstånd. Men dansken klarade sig väl ändå. Kan spela nästa match.


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

...Slalomåkning av Viktor Lööv i slutet på tredje, som slutar med skott i stolpen.

...17.54 på klockan när Almtuna
fansen jublar för mål. Men Daniel Hermansson dras ner, krockar med målet och Hudacek och det är washout pga avblåsning innan pucken gick i mål. Utvisning på Viktor Lööv (2+ 10)  Hudacek ses om lite av SSK:s fysteam och Almtuna får ett gyllene läge i och med ett pp.

... Almtuna tar dessutom
målvakten omgående för att spela sex mot fyra. Patrik Nevalainen får på ett kalasskot men Hudacek är ut med skridskospetsen och räddar. Grym räddning av slovaken.

... Galen huggning framför Hudacek med 30 sekunder kvar till full tid. Almtunaspelarna är överallt men det är Hudacek också. Sjukt bra räddningar där.

... Månsson vinner tekningen nere till höger om Hudacek,  Almtuna hinner jaga i fatt pucken och kommer i nytt anfall men Hudacek gör ännu en galen räddning och håller sin sjätte nolla för säsongen. SSK hinner slänga iväg en puck in i Almtunas tomma kasse men signalen går innan pucken kommer in i mål.

Skotten i matchen: 33-28 (9-6, 9-13, 18-6)

4 kommentarer:

Tommy sa...

Hej Marie! Tack för ännu ett bra matchreferat. Men jag måste invända mot att du kallar Ziga Jeglic för back... Så vitt jag vet så är han forward och har även hoppat in som center eftersom det är brist på den varan i SSK, men back tror jag inte han har spelat... ;-)

Marie Hallman sa...

Tommy: Oj, ibland slår det slint. Klart han inte är back, ska ändra.

Coffe sa...

Enligt Swehockey så ska Davis ha andra-assisten och inte Gröndahl. En petitess kanske :)

Marie Hallman sa...

Coffe: Nä det ska ju vara rätt såklart! De ändrade det där tre gånger på swehockey och på tredje glömde jag ändra... men jag gör det nu. Bra att du sa till!