lördag 14 januari 2012

Carlsson "Jag skäms just nu"

 
 (Fredrik Carlsson. FOTO: WWW-HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


1-0 till Modo redan efter 26 sekunder. Utspelade i egen zon. Ett försvarsspel långt ifrån den fina defensiven AIK brukar ha och en splittrad, stressad offensiv.  Samt en skadad Christian Sandberg på det. Modomatchen blev en mardröm för AIK.

– Jag skäms just nu. Det är för jävligt, minus tre blev det väl för mig personligen. Jag tror det är min sämsta match i elitserien någonsin, säger Fredrik Carlsson bedrövat.

Varför skäms du?
– För att jag måste vara mycket mer aggressivare och måste spela det spel jag kan och inte hålla på med något jävla… finlir eller det var inte ens det, den här matchen. Men jag måste börja i rätt ände liksom, vara aggressiv och spela enkelt.

Nu var det ju inte bara du, hela laget var ju dåligt?

– Jo men just nu får man gå till sig själv och tänka på vad man själv ska göra så får vi ta vad laget ska göra i morgon, säger Carlsson.

Han och backpartnern Stefan Johansson var inne på första baklängesmålet, ett mål som satte prägel på matchen och fick AIK att komma ur rytmen direkt.

– Ja, lite så. Vi försökte tänka att vi laddar bara om men eftersom vi var passiva från start så får vi ta och lära oss av läxan och vara med direkt från början i nästa match, i stället, säger AIK-backen och fortsätter:

– Jag vet inte men det är ingen riktig fart, inte som den vi har haft. Jag vet inte om vi har varit för nöjda nu i och med att det har gått så bra, vi har glömt bort vad som har fått spelet och fungera och det är hårt jobb.

Jag pratade med Stefan i efter torsdagsmatchen och han sa att en anledning att det har gått så bra nu ett tag, är att ni har varit ödmjuka och tagit det hårda jobbet för varandra. Kan man bara glömma bort det där så där plötsligt?
– Alltså det kändes skitbra när matchen sattes i gång! Sedan ibland så har man ingen förklaring till varför det blir så. Jag kan inte säga att vi hade övermod eller någonting före i alla fall men jag antar att det såg ut så från sidan.

Ni var ju på gång efter att Gynge gör 2-3, sedan blir det snabbt nytt Modomål (2-4)?
– Ja jag får ta på mig det, jag missar markeringen där och tappar honom (Nicklas Danielsson).

Var det då du drog klubban i båset där?
– Ja och många gånger med den borde det ha varit egentligen

Vad blir fel?
– Jag tror att jag har honom (Danielsson) så får han ändå skjuta, det är bara ta läxan och lära sig, säger Fredrik Carlsson.

Han har svårt att hitta orden, vill mest gå upp i atomer eller något och konstaterar att insatsen är ”pinsam”.

– Vi är ju inte med. Det är pinsamt att de får åka runt och göra som de vill. De får åka runt och leka som de vill med oss där. Det är ju ingen jävla lekstuga. Vi måste ju sätta stopp, så att första går upp och tacklar och andragubben kan komma in och hämta pucken, för så där får det inte se ut bara.

Vad sa ni till varandra i pauserna? För det såg ju ut så där hela matchen?
– Nämen, vi trodde ju fortfarande att vi kunde vända det. Sedan gick vi ut i tredje och försökte men de gör det bra visst, men det är lite för att vi har gett dem initiativet så att de kan få åka runt och vara lite sköna. Då är det skitkul att spela hockey, så vi försökte ändra på det.

Ni försökte men de var bra på att stänga till i tredje?
– Ja absolut, man får väl hylla dem (Modo) lite också. Men till största delen är det vi som måste skärpa till oss till på måndag.

I början av andra, när det fortfarande stod 1-3 fick AIK världens bjudning då Modokeepern Tellqvist var ute och snurrade i ena hörnet, Pavlikovsky får pucken, målet är så tomt det kan bli, Tellqvist är en bit bort men Pavlikovsky lyckas ändå missa målet. Och bara slänger iväg pucken när han ska skjuta. Det var som att det var ”en sån där” dag bara för AIK.

– Ja jag tror det. För det är svårt att förklara vad det är men det var inte mycket som stämde, det är bara att bara ta nya tag.

Som om inte 3-6 torsken vore nog. Christian Sandberg skadades också i slutet av första i en närkamp mellan Daniel Bång och Modos Ole Kristian Tollefsen. Sandberg kom nämligen åkandes precis när de två andra spelarna hade närkontakt och norrmannen ramlade. Och landade på Sandbergs fot.

AIK-forwarden fastnade, vred till benet, satte sig delvis på sitt eget ben och fick sedan hjälpas av isen till bänken. Någon minut senare när perioden var över, åkte han på egen – haltande – fot av isen. Sedan blev det färd till sjukhuset där man tog röntgenbilder för att se hur det gick med den befarade frakturen. Resultatet av den var oklar när jag skrev det här. Så det får jag återkomma till.

Men bara tanken på att Sandberg kan ha spelat färdig för säsongen (hur det blir återstår alltså att se), fick Carlsson att se än mer bedrövad ut.

– Det skulle vara jäkligt jobbigt!!Han är inte bara bra på isen, han är viktig att ha runtikring laget också. Han är alltid den som … i såna här matcher visar han att han vill så mycket och drar med sig hela laget när det går tungt.

Inte nog med det, förlusten gjorde att Modo passerade AIK i tabellen och nu är två poäng före AIK på nionde och DIF på tionde plats. Men då har Modo en match mer spelad också.

– Ja det är klart att det är jobbigt, vi hade mycket hellre vunnit den här matchen, men det är långt kvar av säsongen, så vi ska inte dra för stora växlar på den här matchen utan bara titta fram mot nästa match

Ni får ta det som hände nu som tändvätska?

– Ja precis, vi har tajt med matcher nu… det är bara att ladda om.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Marie f-n v a du är bra på det här !

Palle sa...

Det tycker jag "Fish" ska göra, skämmas alltså. Men det är inte bara han. Även Fredrik Svensson och Josh MacNevin borde rannsaka sig själva varför de är så himla låååååååångsamma på rören.
Sen förstår jag inte varför "Fish" så ofta ska drälla med pucken så fort han får fatt i den. När han får tag på den: Sarg-ut. Svårare än så är det inte. Nej i stället ska det hittas passningar i djupled i mittzon som då bryts av motståndarna eller så duttar han till pucken bara till någon lagkamrat som inte får ut pucken. När han får pucken - det är bara att vara rejäl. Skicka sarg ut bara!

Jag hoppas att Gozzi har något namn på G om Sandberg blir borta. Det är ju många skapliga lirare som hänger i periferin i många lag.

Anders sa...

Hej marie! Håller med "anonym", du är verkligen enastående på att få fram den info som supportrar vill ha. Jag tror att en stor del i varför du lyckas (till skillnad ifrån många journalistkollegor), är din känsla för vilka frågor man skall ställa. Du är både kunnig,saklig och har empati för spelarna när det inte går så bra (dom är ju människor). Detta bidrar ju självklart till att spelarna har lättare för att prata med dig även när det går dåligt. Annars verkar det som sportjournalister/experter ofta har en viss avsaknad av social kompetens, slänger ur sig "korkade" frågor etc vid fel tillfälle/på fel eller nedlåtande sätt. Vilket givetvis bidrar till en dålig kommunikation! Du är bäst...

Adan sa...

Det kan ju även vara så enkelt att Modo spelade så bra hockey så AIK inte hängde med. Tyvärr gäller det alla förlorande lag, man har spelat dåligt, inte ett ord om att motståndaren var bra.

Anonym sa...

Om man jämför med dina kollegor på SVT så är du nog sveriges bästa i hur man väljer rätt frågor och får en dialog med spelaren. Det känns att dom respekterar dig redan vid första frågan!

Längtar tills du får stå där vid VM/JVM och ställa frågor och vara i hetluften.

/ SSK till playoff

Anders sa...

Adam - missade du detta?, kanske inte läste hela artikeln?- Ni försökte men de var bra på att stänga till i tredje?
– Ja absolut, man får väl hylla dem (Modo) lite också. Men till största delen är det vi som måste skärpa till oss till på måndag.(Fishs ord i artikeln)
P.s alla lag gör ju bra respektive skitmatcher på 55 omgångar, men släpper man in 6 kassar tyder det ju på både dåligt försvarsspel i den matchen, samt bra offensiv av mötande lag. så stor skillnad är det inte mellan elitlagen när de kör 100%.D.s

Anonym sa...

>Adan hade det existerat något som heter försvarspel igår hade det gått annorlunda. Vi kanske hade torskat men något av lagen hade förmodligen förlorat med udda målet. Nästan samtliga mål Modo gör är rena försvarmissar och det såg ibland ut som juniorhockey igår, rena junis misstagen, skymde Fasth, markeringsmissar, etc. etc.
Vilken j**la plattmatch, Gnaget.

Förövrigt håller jag med ovanstående skribenter, du är Ö-V-E-R-L-Ä-G-S-E-N i ditt sätt att ställa de rätta frågorna och krammar verkligen ur spelaren vad supportrarna vill ha.

// MM

Anders sa...

:-) Nu missade jag, förra inlägget var ett svar på "Adan" inte "Adam"

Marie Hallman sa...

Anonym,Anders, SSK till playoff och MM. Enormt stort tack för de orden!!! Jag blev galet glad ska ni veta. Bättre beröm än så där kan man inte få ju! TACK!

Palle:Var många som fick åka hem ohc skämmas tror jag. Bra dock att de känner själva vad som är fel! Och Sandberg hade tur, ingen spricka eller fraktur, snart tillbaka.

Adan: Nu var det här en intervju med en AIK spelare och då känns det ju naturligt att prata om AIK i första hand (precis som man snackar Modo med Modospelare). Sedan tog jag upp att Modo spelade bra, plus att Fish själv konstaterar att Modo fick leka med AIK. Det är väl att plussa för Modo om något. Sedan har jag sett AIK mycket mer än du och jag kan säga att det här var bland det sämsta jag sett från Gnagets sida. På väldigt länge. Sedan gör Modo AIK än sämre genom att spela bra, ,men det togs som sagt upp i texten.

Anders: Tack för stöd där, precis så var det.