söndag 29 januari 2012

DIF vs Färjestad

Intressant möte - igen mellan Djurgården och Färjestad (herregud vad konstigt det här spelschemat är?!) men nu i Karlstad.

DIF har plusstatistik på FBK den här säsongen dvs har vunnit samtliga tre möten: 3-2 efter straffar, 5-1 och så senast 2-1 efter straffar så sent som i tisdags då Mario Kempe satte den avgörande straffen.


Med Josef Boumediennes kontrakt rivet och Daniel Tjärnqvist på skadlistan rivet är det nu rejält ungt på Djurgårdens backsida. Dagens backpar: Philip Holm & Andreas Holmqvist, David Printz & Kyle Klubertanz, Erik Gustafsson & Fredrik Claesson och så Kim Lennhammer som sjunde back.

Å andra sidan är  inte Färjestads backar lastgamla heller (nåja inte alla i alla fall...) Oscar Klefbom, Jonas Brodin, Kristofer Berglund, och Magnus Nygren är ju ungtuppar,  medan Jonas Frögren,  och Martin Sevc står för den mångåriga rutinen liksom Sanny Lindström som dock inte kommer till spel.

Det skiljer bara tre pinnar upp till Färjestad så detta är ännu en sexpoängsmatch. DIF och FBK står för ovanlighetens skull på lika antal matcher också (41) övriga i serien har redan spelat 42 eller 43 så tabellen är lite skev just nu (eller alldeles för ofta).

Jag tänkte se matchen på tv, får se om det är någon som är talbar i bussen på väg hem efteråt.


1 kommentar:

Anonym sa...

Torsk igen. Det här ser inte bra ut. Om DIF nu ska värva en back varför inte kolla närmare på dessa Stockholmare?
Robin Jacobsson, Tingsryd,
Viktor Amner, Troja eller
Robin Gartner MOra
Danne