onsdag 1 februari 2012

AIK-VÄXJÖ 3-2 e straffar (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0) ( FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakter: Viktor Fasth, AIK och Oscar Ahlsenfelt, Växjö
Publik: 4 475
Domare: Thomas Andersson och Sören Persson. (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bäst i AIK
MMM
Viktor Fasth, mv
MM Robert Rosén, Oscar Steen och Richard Gynge, f.
M Patric Blomdahl,f

Bäst i Växjö: Oscar Ahlsenfelt, mv.


FÖRSTA PERIODEN
... Gnaget kom till start
utan backarna Fredrik Svensson och Christopher Aspeqvist (sjuk) samt forwards David Lillieström Karlsson (sjuk) och Christian Sandberg (smalben).


 (  FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... AIKs legendariske materialförvaltare Roger Andersson och AIK:ikonen David Engblom hylllades före matchen och har nu varsin vepa med namn på uppe i taket. Just Rogga är oerhört respekterad bland alla materialförvaltare runt om i Sverige. Engblom var den som stannade när andra drog när AIK hade det tufft. Fint att just de hyllades tycker jag.


 (  FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

.... AIK hade nya tröjor dagen till ära, där det svarta tyget vart utbytt mot mörkblått, samma blå färg som finns i skölden och där det gula i i siffrorna var ersatt med guld  Det är ett tredjeställ som kommer användas vid speciella tillfällen som det här då Rogga och David Engblom hyllades. 

 (AIKs vanliga ställ till vänster och det nya till höger. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Växjö tog täten direkt och fick omgående en bra chans nere hos Fasth då Brad Moran försökte forcera in en puck vid första stolpen.

... Firma Gynge och Steen satte in en gemensam attack efter tre minuter, men lyckades inte böka in pucken under Ahlsenfelt som var tät mot isen. Och AIK-duon fortsatte sedan vara heta under inledningen av matchen. Mycket rakt på mål där.

... Bra målchans gånger
två för Bång efter 12.23. Så pass bra att han tog sig för huvudet när det inte blev mål på någon av dem.

... Puck out av Ahlsenfelt
när han var bakom eget mål och skulle rensa lite bara och istället fick till bladet så pucken lyfte och flög ut över det höga plexit på kortsidan. Bara för AIK att tacka och ta emot


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
... Bra fart, bra rörelse, bra lägen men inga mål i det pp som AIK fick till skänks av Växjökeepern där.

.... Rastislav Pavlikovsky tog
en chansning och slängde in pucken från långsidan. Kunde ha styrts in men ingen var där. Sedan serverade AIK-forwarden en perfekt passning till Stefan Johansson som stod en mot en med Ahlsenfelt i slottet – och sköt bredvid.

...Fint skott Rudslätt och fin p
lock Ahlsenfelt med en minut kvar av första, där AIK vann skotten med 14-7, parkerade i Växjözonen men bara inte kunde få pucken i mål utan värmde mest upp Växjökeepern.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


ANDRA PERIODEN
...Johannes Salmonsson
fick en fin chans i början på andra . Men Ahlsenfelt hade fritt synfält, såg AIK-forwarden komma längs högerkanten och tog pucken i plocken.

...Växjöforwarden Anders Eriksson knallade sonika av isen efter ett par minuter av andra. Hade tagit av handsken och verkade ha ont i handen. Men kom sedan tillbaka några minuter senare. Förmodligen åtgärdad.

...AIK spelade riktigt bra och
tajt i första men utan att göra mål. I andra tappade man spelet och framför allt den fina defensiven lite och lät Växjö börja ta allt fler initiativ och ta för sig framför Fasth.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

...Och Växjös framfusighet lönade sig. (Samtidigt som AIK borde ha gjort ett par mål, minst i första)

...0-1 (11.05)  Peter Ölvecky (Liam Reddox, Brad Moran). Spel 5 mot 4.
Inspel i slottet, lite stök och bök och flipperspel framför Fasth innan Peter Ölvecky snappar upp pucken, hittar en lucka och lyfter in första målet i matchen bredvid Fasth.

... AIK hade inte turen med sig heller direkt. Ahlsenfelt var plötsligt långt ut, pucken låg fri och Daniel Rudslätt såg ett läge att helt enkelt lobba in pucken över Växjömålvakten men lyckades inte lyfta upp pucken högt nog.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


...1-1 (14.30) Robert Rosén (Oscar Steen, Jonas Liwing). Ibland lönar det sig med andravåg... Liwing lade in pucken mot bortre stolpen, där kom Oscar Steen men missar pucken, skjuter hål i luften. Han hade dock Robert Rosén i hälarna i en andravåg, lyckas snudda pucken som åker bak någon centimeter, där sätter Rosén till bladet och lyfter in pucken. Kvitterat.

... och plötsligt kom målen.

...2-1 (17.07) Patric Blomdahl (Joakim Nordström, Fredrik Carlsson) Blomdahl kommer på högerkanten i hög fart, får en fin pass av Nordström, bryter in framför mål, åker förbi Ahlsenfelt, vänder sedan och lyfter upp pucken i nättaket. Förmodligen ett av Blomdahls snyggaste mål i karriären.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


TREDJE PERIODEN

... Jonas Holös gjorde en 
nätt liten kullerbytta framåt i början av tredje...

... samtidigt som Holö snurrade runt trampade Victor Ahlström på i ett friläge, försöket lägga pucken mellan benen på Ahlsenfelt men där var det stängt.

... böljande spel i tredje
. Eller hawaii med extra allt om ni så vill. Bra tryck från Växjö mot AIK-målet också. Bland annat hade Brad moran öppet mål men missar i andra halvan av tredje.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
…Dennis Rasmussen försökte köra en fräckis och överraskande lägga in pucken lite vid ena stolpen men där var Viktor Fasth (också) med.

… Undrar vad Liam Reddox
sa till domarna efter att de signalerat för tripping på Reddox som fällde Joakim Nordström. Något var det för han fick 2+10 med klockan på 18.49 av tredje och lämnade rinken efter det.

…Dick Tärnström åkte ut,
efter lite bök bakom Växjökassen, i pp, efter 19.30 av tredje. Det tog tre sekunder så kom Växjös kvittering och tränaren Janne Karlsson hoppade som en galning av glädje i båset. Lite klantigt av Tärnström men AIK-tränaren la all skuld på domarna och kallade utvisningen för ”bland det fegaste jag sett. Ska man ta för den får man ta tre såna per byte” förklarade han för bloggen.

… Växjö tog givetvis timeout
när Tärnström åkte ut, man plockade målvakten och tog chansen att vara en man mer på isen direkt. Det lönade sig.

…2-2 (19.33) Peter Ölvecky (Ilkka Heikkinen, Dennis Rasmusen) Tekning, pet bak, skott och styrning. Effektivt.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


ÖVERTID

…Såg lite märkligt ut
när det var en spelare ”för mycket”  på isen för de båda lagen i början av förlängningen. Men det beror på att båda lagen gick in i förlängningen med varsin spelare utvisad och då är det fem mot fem tills utvisningarna är avtjänade och man kan börja köra med max 4 mot 4

… Ramträff för Växjös Holös efter 54 sek av förläningen.

STRAFFAR
AIK satte sina två första,
Växjö ingen. Då gick bonuspinnen till AIK.

...3-2 (gamewinning goal, på straff) Joakim Nordström åkte rakt fram och la ett distinkt handledsskott mellan benen på Ahlsenfelt.

... Sedan satte även Victor Ahlström sin sttaff när han drog ut Växjökeepern till vänster och gick mot mitten där han la pucken under målvakten, mellan benen han med.


1 kommentar:

Jones sa...

Så jädrans illa att missa poäng på det där sättet. AIK borde ha avgjort det hela mycket tidigare, igen!! Men men. Tycker ändå att killarna spelar bra hockey med fart långa stunder och att de faktiskt skapar många målchanser. Kan de hålla det här spelet uppe så har vi definitivt chans att gå till slutspel - men det kommer att krävas riktigt hårt jobb nu på slutet när många lag börjar bli desperata...