onsdag 1 februari 2012

SSK vs Mora

Oj vilken tung start det blev på festen i Scaniarinken. Och vilken skön start det kunde ha blivit. 

För SSK hade de finaste chanserna inledningsvis - Gustav Björklund var nära att preeeeessa in pucken vid först närmsta och sedan bortre stolpen. Mattias Månsson hade en puck som gick på Daniel Hansens axel och ut.Och sedan kom kallduschen... 0-1 Jens Jakobs och så 0-2 Dion Knelsen med bara 30 sekunder emellan. Men man kan tänka så här också. När målen kom så tidigt finns all tid i världen att ändra på resultatet för SSK.

Petri Pakaslahti hyllades före matchen var så klart ett lysande fansens val. Enda tråkiga med det valet är ju att han inte står redo för spel på isen utan att han har tvingats lägga av och därmed var möjlig att hylla redan nu. Pakas hade jag gärna sett spela bra många år till. Men nu när det är som det är så var det ju ett klockrent val.

Jag har tyvärr inte möjlighet att vara på plats på grund av annat jobb som jag gör samtidigt som jag kollar matchen på tv (bra att man kan komba det i alla fall). Ska försöka få tag på någon efter matchen telefonledes.

Liten notering också... Tim Sandberg var nu ombytt i Moratröja men var backup. Jag hoppas han får spela i kommande matcher för Mora så det inte blev att byta ett bås mot ett annat.

4 kommentarer:

Kaminen sa...

Skandalöst gjort av Mora men även Djurgårdens ledare, som verkar ha agerat väldigt svagt i det här fallet. Lånar man ut en målvakt för att denne ska få speltid MÅSTE DET VARA ETT KRAV att han också ska få det - att han ska stå i alla matcher. Annars är det ju ingen vits överhuvudtaget med en utlåning. Ännu ett bevis på att något är kraftigt fel hos Djurgårdens ledning denna säsong. Får han inte stå är ju denna utlåning helt onödig. Sen borde det ju också vara självklart från Moras sida att får man låna en målvakt från elitserien så ska denna automatiskt beredas plats som etta.

Farbrorfläsk sa...

Kaminen:

Varför i hela friden ska det vara automatiskt för? Bara för att han tillhör ett elitserie lag gör det inte han till en elitserie målvakt.
Killen har stått 3 matcher i år, Han har 4.61% i räddningsprocent. Trodde man var tvungen att bevisa att man förtjänar att spela men nu förstår jag varför det går så dåligt för Dif! ;)

Kaminen sa...

Farbror Fläsk: Bönderna från Mora som aldrig någonsin kommer att spela i en elitserie ska vara glada att det överhuvudtaget finns elitserielag som kan låta ut spelare till dem. Men som sagt, väljer man att låna ut en spelare till en annan förening så ska det också vara garanterad speltid, annars är ju utlåningen helt onödig och jag har väldigt svårt att se hur böndernas målvakt ska kunna vara bättre än Sandberg som ävne om han inte spelat så många matcher, ändå tränat med elitseriespelare och är van vid ett högre tempo och hårdare och mer precisa skott.

Marie Hallman sa...

Kaminen: Ja vi får se, det känns lite halvskumt det här.

Farbrorfläsk: Tror du missförstår resonemanget. Han lånas ju ut för att spela, om tanken är att han bara ska vakta båsdörr kunde han lika gärna ha varit kvar i DIF.