onsdag 22 februari 2012

AIK-FRÖLUNDA 0-1 efter straffar (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)


Kvällens noterat ser lite annorlunda ut på grund av en krånglande dator (jag brukar sitta och skriva under matchen och nu gick det inte förrän i tredje). Men här är lite uppsnappat i alla fall och fram för allt fina bilder av Jesper Zerman.Fler bilder av Jesper hitta ni på jesperzerman.se

 (Viktor Fasth har bra sikt. FOTO: JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 95,24 % och Fredrik Andersen, Frölunda, 100 %
Publik: 4 714
Domare: Sören Persson och Johan Bergman

  (Tobias Viklund. FOTO: JESPERZERMAN.SE)

BÄST I AIK:
MMM Viktor Fasth. mv
MM Tobias Viklund, b
M Richard Gynge och Robert Rosén, f.

BÄST I FRÖLUNDA: Frederik Andersen, mv.

FÖRSTA PERIODEN
... Får sammanfattas som avvaktande med ett par bra chanser för AIK där Robert Rosén hade ett av de bästa när han försökte trycka in pucken vid höger stolpe.


(FOTO: JESPERZERMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
... Lite bättre fart än första och en riktig kalaschans för Richard Gynge efter 13.54 när han står vid ena stolpen och är på väg att styra in men svär för sig själv när han ser att den gör förbi.

 (Blomdahl sträckte fram låååånga klubban. FOTO: JESPERZERMAN.SE)

...Viktor Fasth fick hjälp att rädda på mållinjen med drygt två och en halv minut kvar till pausen. Såg ut som det var framför allt Patric Blomdahl som fick ut en klubba i kaoset framför Fasth i rättan tid. Inte långt ifrån mål där inte...

... Frölundas Henrik Tömmernes klev av i slutet av andra, med befarad lårskada sas det.

TREDJE PERIODEN

... Fredrik Pettersson mycket nära att ge Frölunda kvällens första mål, har ett skott som är i ribban och som sånär är på insidan av densamma men en videkoll gav wash out på den.

...Bra AIK chans någon minut efter men Andersen var värsta väggen.

... Men Roger Melin var inte nöjd med spelet och tog time out efter 3.58 av tredje.

(Gynge en av de som var närmast att näta under ordinarie tid. FOTO: JESPERZERMAN.SE)

... Dubbelchans för tvillingarna efter fem minuter, första skott av Victor Ahlström men det gick rätt på Andersen, sedan hamnade pucken hos Oscar Ahlström som inte fick någon ordning på skottet när han hade läge.

... Bra chans för Fredrik Sjöström efter nio minuter, även han försöker trä in pucken vid stolpen men får inte riktigt till det när han ska ta avslutet. Tursamt nog för AIK.

... Oscar Steen får världens chans och öppet mål efter drygt 13 minuter men ... får inte ordning på pucken när han ska skjuta. Som så många andra den här kvällen.

… Mycket bra hemjobb och uppoffrande brytning av Tobias Viklund när Mika Pyöräla fick ett bra läge att jobba in pucken vid främre stolpen med bara ett par minuter kvar.

…Lite lätt kalabalik framför Fasth i slutet där det vevades klubblad som elvispar när pucken åkte runt mellan skridskorna och ingen fick tag på den i slutet av tredje.

…AIK plockade Fasth i slutminuterna men han tog något felskär vid sargen och brakade pladask på ryggen, tappade mest luften tror jag.

… Två stycken 2+10 för abuse of officials i slutet av tredje, först Christian Bäckman sedan Pebben Axelsson, båda Frölunda, båda i samma byte. Var det värt det undrar man?

 (Rudslätt lyckas inte straffa Andersen. FOTO: JESPERZERMAN.SE)

… Det som hände precis innan var för övrigt att en av Frölundas utespelare la handsken på pucken när den var på väg över mållinjen vilket resulterade i en straff. Som lades av Daniel Rudslätt. Men han kom för långt fram, för nära och kammade noll. Där borde AIK ha avgjort matchen.

…Dick Tärnström ramlade och tappade pucken vid mittlinjen, till Joel Lundqvist som fick friläge och kom en mot en med Fasth. Försökte sätta pucken mellan benen men där knep Fasth tag i den. Lundqvist drog i frustrationen ett slag a la golfdrive i kortsidans sarg efter den missen.

 (Hm, jaha, hur var det reglerna var nu??? FOTO: JESPERZERMAN.SE)

…Tärnström hakade för övrigt Lundqvist när han skulle sticka i väg i sitt friläge. En av domarna signalerade raskt för straff. Lite väl raskt skulle det visa sig, för Frölundaforwarden kom ju trots ett inledande snubbel vid mittlinjen fri med Fasth och fick skjuta i lugn och ro. Därmed skulle det vara utvisning och inte straff. Men det fick domarna upplysa sin kompis i randigt om.

FÖRLÄNGNING
… Ungefär som de två första perioderna, en massa spel fram och tillbaka med få bra avslut. Mathis Olimb var väl den som var närmast ett mål där.

STRAFFAR:
… Sex straffar, en gick i mål. Det var Fredrik Petterssons straff, han drog på ett (misslyckat) slagskott men pucken lyckades ändå på något sätt studsa via Fasth och över honom och in i mål. Såg först ut som Frölundaforwarden hade missat men så var det mål och bonuspinne ändå.

Skotten i matchen: 26-21 (6-3, 9-7, 8-7, 3-3)

Inga kommentarer: