torsdag 23 februari 2012

DJURGÅRDEN-VÄXJÖ 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)


 
( Första trepoängaren sedan 4 februari. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

Matchen: MMM
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 96,67 % och Martin Gerberg, Växjö, 93,33 %
Publik: 6 245
Domare: Wolmer Edqvist, Mikael Sjöqvist.


BÄST I DIF 
MMM Gustaf Wesslau, mv
MM Mika Zibanejad, f
M Patric Cehlin, f och Jimmie Ölvestad, f.

BÄST  I VÄXJÖ: Martin Gerber, mv.

FÖRSTA PERIODEN
... Djurgården hade möblerat om lite i laget som såg ut så här:
Första line: Daniel Tjärnqvist, Erik Gustafsson,  Jimmie Ölvestad, John Norman, Mika Zibanejad.
Andra line: David Printz, Kyle Klubertanz, Mathias Tjärnqvist, Kristofer Ottosson, Patrick Cehlin
Tredje line: Fredrik Claesson, Andreas Holmqvist, Tim Eriksson, Marcus Nilson, Pontus Åberg
Fjärde line:  Philip Holm, Kim Lennhammer, Daniel Brodin, Jonas Almtorp, Ludwig Blomstrand

...På frånvarolistan Mario Kempe,
Christian Eklund (överkropp) och Mattias Carlsson (som har gjort en liten operation av magmuskeln och hoppades vara tillbaka inom kort). Kempe är för övrigt handskadad. Oklart hur långt det tar att läka.

... Pigg start av Djurgården
som spelade med en helt annat fart och attackvilja än man har sett på de senaste sju matcherna.

 (Ölvecky vs Gustafsson. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

... Andreas Holmqvist inledde med en tackling så det sjöng om det och ett skott på mål på det. Bra skott men Gerber var med.

...Bra tryck på läktaren, trots alla domedagsprofetior. Viktigt.

... Tidigt mål. Oerhört viktigt i det här läget att få den starten och bygga självförtroendet. Nu fick ju DIF första målet mot AIK och Luleå också nyligen utan att dra nytta av det men bra ändå att få den starten. Någon gång ska väl trenden brytas.

...1-0 (3.49) Mika Zibanejad (Kyle Klubertanz, John Norman) Skott av Klubertanz från höger tekningscirkel som Mika styr in mellan benen på Gerber.

... Marcus Nilson drällde med pucken mellan benen på sig själv, det gav Växjös Liam Reddox ett friläge men då kom Patrick Cehlin som skjuten ur en kanon, bröt skottet och åkbanan när han slängde sig som en vägbom framför Reddox och faktiskt hann upp på skenorna precis innan han själv rammade målet. Starkt.

... Djurgårdens intensitet framåt mattades lite i slutet av första men arbetsinsatsen kan man itne klaga på, var riktigt bra jobb både defensivt och i boxplay hela perioden.

...PP för DIF i slutminuterna av första. Lite smånätt passningsspel som inte gav någon större utdelning.

 (Marcus Nilson visar vilja framför målet. FOTO ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN
... Tidigt pp för Växjö i andra och en riktigt bra chans för gästerna men Wesslau lyckas både täcka av längs isen på första skottet och stöta bort det andra, liggandes på magen trots att Kyle Klubertanz precis ramlat baklänges över och in bakom honom.

... Ludwig Blomstrands puck som gick i stolpen och sedan strök utsidan av nätet efter drygt sju och en halv.... tänk om den gått någon halvcentimeter åt andra hållet.

... friläge för Liam Reddox halvvägs in i andra och ett farligt skott av Steve Saviano på returen men där var Wesslau stabil.

 (John Norman i samspel med Jimmie Ölvestad. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

...Djurgården tappade lite av farten och enkelheten i andra. Känns som tålamodet tröt och att anspänningen, de där minnena av tidigare 1-0-ledningar som kommit och gått och slutat med förlust tyngde lite. Samtidigt som Växjö verkligen jobbade sig in i matchen.

...I slutet av perioden var det bara Växjö mot Wesslau. DIF-målvakten fick freda sig rejält när Växjö bombade på med 12 raka skott på och utanför mål utan att Djurgården lyckades bryta in och ta ett eget skott.

... Ska man sammanfatta Djurgårdens insats fram till andra pausen så var det en MMMMM för första perioden och en MM i andra. Otroligt att det kan svänga sådär.

TREDJE PERIODEN

... Djurgården inledde även tredje perioden med en utvisning, denna gång på Andreas Holmqvist för slashing.

... Snacka om att Brad Moran hade öppet mål efter 30 sek drygt av det pp;et men passningen gick inte riktigt fram.

... Fem mot tre spel i 1.25 efter  1.57 av tredje perioden. Obegripligt varför Almtorp åkte ut för slashing där, han var ju inte ens i närheten av någon Växjöspelare.

... Växjö matade verkligen puckar på Wesslau där men uppoffrande spel i boxen och en målvakt som var överallt gjorde att DIF redde ut det läget.

 (Första gången med fler än ett mål sedan 4 februari. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

 ... Galen dubbelräddning av Wesslau, när Holmqvist tappar pucken och Växjö kommer två mot en trots att man är en spelare färre på isen. Wesslau räddade till sitt vänster och sitt höger och hade även hjälp av Erik Gustafsson som gjorde ett stålmansdyk vid mållinjen.

...Växjös Björn Karlsson drog sedan på en smäll rätt i fejjan på Gustafsson. Det ledde till varsin tvåa för roughing. Eh? Okej.

... Gustaf Wesslau lackade ur vid den där smällen i ansiktet på sin backkollega och gav sig in i fajten han med och la ett strypgrepp runt halsen på Karlsson. Och fick en tvåa. Som han och lagkamraterna lyckades reda ut.

(Segerskytten visade det sig. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

... 2-0 (11.20) Jimmie Ölvestad (Kristofer Ottosson, John Norman) Spel 5 mot 4. En genialisk skarvning pass från Ottosson vid sargkanten in i banan där Ölvestad plötsligt står helt fri vid främre stolpen och drar på ett skott som smiter in i minsta möjliga mellanrum mellan armen och övriga kroppen.

… Galen press av Växjö för att komma i fatt på slutet. Och ett par riktigt vassa lägen, bland annat köksvägen. Svettigt.

…2-1 (15.33) Jeremias Augustin (Ilka Heikkinen, Brad Moran). Back, back och en riktig rökare från blå av Augustin.

(Hoppet lever för DIF. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

… Detta var Djurgårdens första trepoängare och första match där man gör fler mål än ett, sedan 4 februari.  Segern gjorde – i kombination med en galen vändning uppe i Timrå där LHC bara fick en pinne med sig trots 4-2 ledning nära slutet – gjorde att Djurgården nu bara har två pinnar upp på Linköping som man dessutom har kvar att möta.

Skotten i matchen: 30-30 (16-4, 8-12, 6-14)


Inga kommentarer: