onsdag 15 februari 2012

Oscar och Victor Ahlström: " Där borde vi ha stängt matchen"


 (Victor Ahlström....  FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fjärde förlusten på fem matcher mot HV71. Men en poäng blev det och en trea var inte långt borta.

– Jag tycker att första var lite sisådär, jag tycker att båda lagen var lika bra ungefär. I andra är vi mycket bättre, där borde vi ha stängt matchen, säger Victor Ahlström.


Och fortsätter:
– Vi har så mycket lägen och jag tycker att vi borde ha satt någon. Sedan i sista är det jämnt egentligen men de får ett olyckligt mål där så… men det var kul att vi kom i kapp i alla fall.

Victor var liksom brorsan Oscar inblandad i det mesta som hände på isen. AIK fick bland annat en straff i slutet av tredje som Victor fick komma in och lägga:

– Där gjorde jag en likadan som den i matchen mot Växjö. Men där var det stängt den här gången, där tänkte jag lägga pucken längs isen. Men det är så, ibland väljer man fel. Men det går väl inte att ångra sig efteråt. Det är som det är, det går inte att göra så mycket åt det efteråt ändå, säger Victor Ahlström besviket.

Han fick lägga en av AIK:s tre straffar i straffläggningen också. En fin straff men inget mål:

– Ja, nä. jag har gjort mål på den (på träningarna) men jag kom för nära den här gången. Tanken är att jag ska få upp pucken men jag kom för nära, så att nä, det är lite svårt att tajma det där när man ska snurra lite.

Man ska väl bestämma sig innan har jag förstått?
– Ja och jag gjorde det. Båda gångerna. Men han var bättre i dag, målvakten, konstaterar Victor Ahlström.

 (... och Oscar Ahlström....  FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Som får beröm av brorsan Oscar för sina strafförsök:

– Ja… han försökte ju! Han gjorde ju något straffmål senast men det gick inte den här gången och den andra (snurrfinten) har han gjort mycket mål på under träningar och sådär så jag tycker det var rätt att försöka, det var rätt nära ändå.

Ni har haft lite svårt att sätta straffar?
– Ja men det är svårt, det är riktigt svårt att lägga straffar i hockey i dag. Jag vet inte om det har mycket med självförtroendet och göra också, eller jag vet faktiskt inte varför det är så, säger Oscar Ahlström.

Twinsen var heta mot HV71 och satte två av AIK:s tre två mål. 3-3 som gav en pinne till Gnaget kom halvvägs in i andra. Oscar Ahlström var sist på pucken för andra gången den här kvällen:

– Jag försökte gå på mål. När Oscar Steen fick pucken på högerkanten så la han den bak till brorsan, sedan dök den väl bara upp till mig. Den kom väl på skridskon först, sedan lyckades jag väl få klubban på den så att den gick in. Jag hann inte tänka så mycket, säger Oscar.

Som även forcerade in viktiga 2-2 efter 7.43 av andra:

– Ja, det var jag. Det vart en liten myra till mig på några centimeter tror jag. Jag hann dit före honom, säger Oscar Ahlström.

Lillebror Victor håller med:
– Mmm det var han. Jag petade bak den (pucken) till honom. Så det var han som var först.

Du petar bak den, bjuder på den målchansen, fast han har gjort så  många fler mål än du?? (obs att frågan var lite skämtsamt ställd)
-Nä men jag fick tag på pucken bakom mål, jag kunde ju inte göra mål där så jag petar den bak till honom. Jag tog den bara och petade den bakåt. Så det blev han den här gången också, säger Victor Ahlström med glimten i ögat. Och med tanke på att jag och han skämtat lite förr om att det nu är Oscar som står för målen i familjen.

Men egentligen gör det ingen roll vem av brorsorna som gör målen:

Nä det är skitsamma jag kunde inte göra så mycket åt läget där, konstaterar Victor.

Men både han och Oscar är tacksamma över att det åtmistone blev en -  i streckstriderna –så viktig poäng:

Ja, alla poängen är ju viktiga och vi gör ju en bra match, skapar mycket lägen, så det var riktigt skönt, det var det.. Sedan är det klart att det är lite trist men en poäng är ju bättre än ingen. Och vi tog ju ut målvakten där, det är inte så vanligt längre att man gör mål i det läget , så det var riktigt skönt, säger båda tvillingarna.

Även om just Oscar grämer sig lite över att det inte blev fler AIK-mål:

-Ja, vi har ju jättemycket lägen och har ett par riktigt bra lägen i tredje perioden också. Det är klart det är jobbigt när vi inte trycker dit dem, vi kan ju göra både tre och fyra mål där tycker jag. Men samtidigt så har de några hyfsade lägen som Mackan (Markus Svensson) räddar också.

Det känns som att ni tappar fart efter deras 3-2 mål, en märkligt invallad puck från ingenstans?
Ja, det är möjligt att vi gjorde (tappade fart) det men de gjorde det ganska bra då också och satsade mer på försvar och gick inte fram lika mycket, då blir det kanske lite tajtare. Men jag tycker vi skapar några riktigt bra chanser där ändå.

Varför så väl AIK som HV 71 såg lite loja ut i början av matchen har Oscar Ahlström svårt att förklara:

Ja jag vet inte, man pratar om det här med matchtempot och så men jag vet inte… jag tycker det var ändå bara en och en halv vecka (som alla var matchlediga) så jag tycker inte det ska vara så svårt. Eller jag har inte svårt med det i alla fall, jag känner inte att jag har några problem med det. Men det är kanske svårt som lag, det blir kanske inte lika matchlikt på träning som det blir här på matcherna.

Inga kommentarer: