onsdag 1 februari 2012

Wesslau: "Nu börjar det fungera"


 (Wesslau fick lättare puckar på sig. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Ny tränartrio i båset men tung torsk ändå för Djurgården som förlorade – för andra matchen i rad – med 0-1. Nu kom segermålet dessutom - efter videokoll, med en sekund kvar av tredje perioden.

Men Gustaf Wesslau tycker ändå det finns en hel del positivt att ta med sig från den nya tränartrions första match:

– Det är svårt att glädja sig åt att spelet funkar bättre när man förlorar men defensiven var klart bättre nu. Vi har släppt in för många mål tidigare. Nu börjar det fungera och fortsätter det så här så ser det ljusare ut, säger Djurgårdsmålvakten och fortsätter:

- Man vinner inga matcher om man släpper in en jävla massa mål bakåt och mål framåt det kan vi ju göra. Det har bara blivit lite ebb för tillfället, men målskyttet löser sig. Jag som är defensivt inriktad tror ändå att fortsätter vi ha bra defensiv så löser sig resten ändå. 
 (Mario Kempe. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Matchen då? Den sammanfattar Wesslau så här:
– Det såg väl ganska bra ut. De kom ut hårt i första perioden, vi tar udden av deras offensiv ganska bra även om de pepprat på med skott och vann första med 16-5. I andra var det vi som var frejdiga offensivt och vann med 14-5 i skott.

– Vi skapade några riktigt bra chanser där. Sedan i sista så spelade vi med bra defensiv – som vi hade gjort hela matchen – och skapade några hyggliga lägen framåt. Sedan blir det där målet och det blir en liten studs till deras fördel. Och jag vet inte om det var en 0-0 match egentligen. De hade ju något skott i stolpen och vi hade några chanser – någon passnings i slottet, direktskott och returer och så - det kunde ha blivit lite fler mål.

Vad hände vid Modos 1-0 mål, matchens enda mål för övrigt? Det blev fem minuter videotitt där?
-Vi ville få det till en sparkrörelse. Pucken studsar ut till ett knä eller framsidan av låret. Vinkel på benet såg ut som en sparkrörelse fast det inte var någon rörelse. Och domarna ville väl vara jättesäkra, eftersom målet var helt avgörand så det tog lite tid, säger Wesslau.

 
  (Tony Zabel gör elitseriedebut . FOTO ANDREAS GRANDIN)

Mot Modo var som sagt tränartrojkan i DIF utbytt och visst märkte Wesslau skillnad i spelet direkt (även om han är målvakt och ser allt därifrån)

 – Ja försvarsspelet fungerade jättebra. Där har vi verkligen tajtat till det. Vi hade lite strul med det i derbyt mot AIK senast, när vi gick bort oss rejält några gånger. Nu ser man att det är lite mer strukturerat spel. Vi är lugna och positionssäkra. Sedan har det tyvärr blivit lite ebb på målkontot. Men det handlar väl om självförtroende tror jag Vi gör mycket bra grejer, så självförtroendet kommer växa hos oss.

Något annat du kunde se så här direkt dagen efter tränarbytet?
– Hm… man kan väl säga så här att det ger en boost för attityden, för moralen i laget. Du får lite adrenalin när man får in nya tränare, när man inte går i samma hjulspår längre och bryter lite rutiner och får lite nya röster som gör att man kan se saker och ting på ett annat sätt. Får de (tre) in lite ny energi i laget, så gör det att man blir lite mer noggrann, jobbar lite smartare och bli mer effektiva i backcheck och försvarszon, det blir lite mer koncentrerat.

 ( Nichlas Falk i en annan roll än man är van vid.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Ett återkommande ord i går var ”tydligt”, märktes det mot Modo?
-Ja, det var väl det lilla hittills som vi har hunnit sätta fingret på. Det har blivit lite tydligare nu, de har förklarat ganska tydligt vad de förväntar sig av spelet ute på isen och vad var och en ska göra. Så det har blivit lite uppstrukturerat.

Märkte man alla visste vad göra idag?

-Det tycker jag. För om första killen i hörnet visar sin uppgift tydligt, att så här ska vi göra, då ser alla andra spelare det och väntar sig det samma av varandra. Men om någon bli inte klarar sin uppgift blir alla osäkra. Nu var mycket positivt. Alla jobbar bra, alla känner till vad som gäller. När man vet vad man ska förvänta sig av alla, då kan man gå iväg och göra jobbet, alla känner sig säkra. Vi fick ett bra kvitto på att det funkar, sedan finns det såna matcher då pucken bara inte går in och så var det idag. Det var synd, för vi var värda en poäng minst, i dag, säger Wesslau.


 ( Christian Eklund tar sig förbi Ludvig Byström. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Stämningen i omklädningsrummet efter torsken beskriver han som ”tyst och beviken” :

– Men sedan kommer alla på att det var en bra insats. När alla analyserat matchen så är stämningen okej.

 En som verkligen höjt sig nu när det har gått emot är  - Gustaf Wesslau:
-Ja, sportchefen har ju värvat en ny målvakt (Tyler Plante) så jag måste lyfta mitt spel och känner flåset i nacken, ha, ha, skämtar DIF-keepern. Men hyllar sedan, återigen, försvarsspelet som den starkaste nyckeln till lyftet

-Det blir mer hanterligt då, jag får mindre att ta hand om.

Du ser ut att vara i ruggig form just nu?
-Alltså jag spelar bra, formen känns bra även om den inte är på någon sluttopp nu. Och det är frukten av försvarsspelet. Nu spelade vi tajtare och förståndigare i boxen, i vår försvarszon. Då får jag mer dussinskott att jobba med också.

8 kommentarer:

Peter sa...

Ta ditt ansvar Järlan och gör oss alla en tjänst och avgå!


Lider med Wesslau, han förtjänar så mycket bättre än att stå framför ett satans fuskbygge som Järlan har satt ihop. Utan Wesslau hade vi varit sämre än Timrå, det är inte någon spekulation det är ren och skär fakta.

Anders sa...

Kan bara instämma med Peter...
Wesslan räddar oss match efter match och med en normal målvakt hade vi redan varit avsågade. Spelet framåt är rent ut sagt bedrövligt. Där tycker jag ändå det inte beror på att spelarna underpresterar, tvärt emot vad det har varit på backsidan, där många spelare har varit en stor besvikelse. Framåt är vi inte bättre. Tror många Djurgårdare med mig redan innan säsongen förstod att det skulle bli ett problem. Att SSK spelat i kvalserien år efter år och nu till slut åkte ut är ju ingen slump. Man har/hade inte bättre spelare än så. Då väljer vi att ta in två av deras forwards som inte ens var deras bästa??? Obegripligt att Järlan inte ser vad vi andra såg. Funkar knappast om vi ska slåss om guldet. Sen finns ett gäng spelare till som inte tog något kliv framåt förra säsongen borde ha lånats ut så att platser fanns för bättre spelare. Droppen var när jag fick höra i förra veckan att man återigen har tackat nej till Linkan...HELT GALET!!! Istället tar vi in en målvakt som är den enda position vi inte behöver förstärka på?!
Spelare och tränare får sparken hej vilt...men personen som bär ansvaret för rekryteringarna vekar inte ta ngt ansvar som helst. Sinnessjukt! Avgå nu Järlan!

Pelle sa...

Jo tyckte det såg bättre ut, lite mer fart o lite mer kriga. Men långt ifrån nöjd. Sen var ju ifs flera tunga namn borta för Djurgården.

Peter: Det var hårda ord mot Järlan, håller med dej till en vis del, Tycker inte vi ska leta ihjäl oss på nya spelare, när vi har ett flertal spelare som underpresterar, därimot är jag lite brydd över målvakts köpet. Jag kanske inte vet allt om våras hälsa, men Vesslan ser ju bra ut, och har blivit ännu bättre sista matcherna, och tycker Sanberg är en duglig andra målis. Det borda ha kosta på sig är en shooter.

För att komma till gårdagens match, ush vilket snöpligt sätt att förlora poäng på.
Men får väl tycka att det såg lite bättre ut, men nåt som stör mej nåt fruktansvärt är deras uppspel, matchen mot gnaget såg jag kanske 2-3 rena uppspel under 60 min.
Var väl nåt fler igår. Men där måste det göras nåt NU!!

Anonym sa...

Håller med, det är pinsamt att dif inte agerat på spelarmarknaden. Ja, det är en bra trupp på pappret men de underpresterar ju totalt! 2 ggr har Järlan tex avböjt att ta hem Linkan!
Ut med Järlan - in med Garpen!
Danne

Anonym sa...

Ett av DIF:s problem verkar vara den totala avsaknaden av sjukdomsinsikt. Att sparka Garpen och samtidigt behålla Järlan är bara ett stort FEL!
Garpen har räddat DIF förr med sin raka stil - ta tillbaka honom!

Peter sa...

Hårda ord? Ja för vissa kanske men det drä var långt ifrån vad jag egentligen tänkte då hade det inte blivit särskild vacker text och den hade knappast fått vara kvar speciellt länge.


Vi byter väll tröjor istället antar jag...

Peter sa...

Efter mötet är jag än mer säker på att Järlan måste bort, men det är bara han som ska bort det är en hel annat folk som till varje pris som ska bort, de är en fara för DIF.

Marie Hallman sa...

Peter, Anders, Pelle och Danne: Håller med om att Wesslau räddat laget ofta! Och att Garpen borde ha varit kvar. förstår inte varför det blev som det blev där. Obegripligt också att man fortsätter toknobba Linkan.
När det gäller järlan så var ju många nöjda med laget - inför säsongen, sedan har otroligt många underpresterat och det är ju inte hans fel. Inte helt lätt diskussion det där. Det är ju dessutom inte han som ensam håller i pengarna, så ska någon lastas så är det inte enbart han utan även herrarna i styrelsen som inte har agerat förrän det gått vääääldigt lång tid och som gör att man inte får/vill?? ta in några nya.

När det gäller Almtorp coh Carlsson känns det taskigt att lägga skulden på dem. Det är som sagt större delen av laget som har underpresterat och just Almtorp har gjort det han var värvad för - tycker jag.