onsdag 15 februari 2012

AIK-HV71 3-4 efter straffar ( 1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1)


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM
Målvakter: Markus Svensson, AIK, 90,91 %  och Andreas Andersson, HV71, 92,86 %
Publik: 4 218
Domare: Mikael Sjöqvist och Nicklas Johansson.


Bäst i AIK
MMM Oscar o Victor Ahlström, f.
MM Fredrik Carlsson, b
M  Robert Rosén, f, Kent McDonell, f

Bäst i HV71 (och kanske kvällens galnaste) : Jesse Joensuu, f.


  (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN

.. Det var lite annorlunda målvaktsuppställning då AIK vilade Viktor Fasth och ställde upp med Markus Svensson i mål och Nicklas Lundström som backup. Markus Svensson stod för övrigt i mål när Almtuna vann med 3-2 mot Borås i går i Uppsala och tog då 22 av 24 skott.

... HV71 hade å sin sida lämnat Danne Larsson hemma och hade Andreas Andersson i mål medan Jonas Gunnarsson var backup.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


... Övriga på frånvarolistan: Christian Sandberg (smalben) Dick Tärnström (sjuk). Christopher Aspeqvist var däremot tillbaka så AIK hade fyra hela backpar och 12 forwards till sitt förfogande.

... AIK satte bra press direkt, hade två halvfarliga lägen och fick överlägen redan efter en minut då Jesse Joensuu åkte ut för hakning.

... Men det var inledningsvis lite väl försiktigt pp-spel, det var först med 27 sekunder kvar som det blev farligt nere hos Andersson.

... Fyra minuter in i första kom HV:s första hyfsast farliga läge då Mikko Luoma lyfte in en puck mot målet som gick förbi strax utanför bortre stolpen

... det andra bjöd Markus Svensson och sargen på när Svensson gick ner bakom målet men pucken studsade i kortsidan och in framför mål igen så AIK-målvakten fick kasta sig tillbaka och hade väl tur att ingen stod där och plockade upp studspucken.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


... Victor Ahlström backcheckade rejält, så pass att han fick en knuff in i målet och fastnade med skenan i nätet och fick hjälpas loss. Sånt där ser alltid lika roligt ut.

.. mindre kul var det förstås för publiken på Hovet att HV71 jobbade sig in matchen och även gjorde första målet.

... 0-1 (10.28) Noah Welch (Jukka Voutilainen, Johan Davidsson) Welch slänger in en puck från långsidan som går in vid bortre stolpen.

... Jag vet inte vad som hände några minuter in där, AIKs fina start byttes mot ett tafatt och ganska rörigt spel, framför allt i försvare.

... AIK fick ... eller fick nästan... en fick chans i short hand cirka 13 minuter in i första när Fredrik Carlsson kom på högerkanten och lobbade in en puck till Johannes Salmonsson som hölls fast ganska så tydligt av en HV-spelare som dock klarade sig utan utvisning.

... lite smågruff något byte senare mellan Patric Blomdahl och Jesse Joensuu som var helt galen i Finlands match mot Sverige i helgen men nu tog han det rätt soft ändå. Såg ut som Blomdahl var mest arg.

 (AIKs fotbollslag var på besök, här tränarduom Novakovic och Alm. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

...Rastislav Pavlikovsky fick en riktigt bra chans i slutet av första men jag undrar om han hajade hur bra? Målet var öppet men pucken hoppade och for samtidigt som Pavlikovsky skulle åka därifrån men ändå såg en chans och skulle klippa till pucken. Blev rätt rörigt trots att det fanns en bautalucka att lägga in pucken i.

...1-1 (17.14) Stefan Johansson (Robert Rosén, Daniel Bång) Spel 5 mot 4. Daniel Bång skymmer bra framför HV-målet medan Johansson verkligen bombar in pucken från blå. Vilket skott!

... AIK fick lite blodad tand där men det var ändå HV som gick till pausvila med ledning.

... 1-2 (19.39) Kamil Piros (Mikko Luoma) Piros kommer längs högerkanten och slänger iväg ett backhandskott mot Svensson, pucken studsar på honom och sedan ribba in.

ANDRA PERIODEN

...Richard Gynge hade som alltid bra fart på fötterna, höll pucken klistrad vid bladet trots att han hade en tre, fyra HV-spelare efter sig och fick en utvisning med sig. Men spelet i det överläget var inget att komma ihåg direkt. För långsamt!

  (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

...Målet kom efteråt istället. Just som det såg ut som ännu ett anfall runnit ut i sanden. Men twinsen vägrade ge sig, det gav resultat.

... 2-2 (7.43) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Robert Rosén) Tvilligarna jobbar hårt nere vid ena stolpen, Victor tar skott och sedan sin egen retur ett par gånger,  lyfter sedan bak pucken till storebror som ”får på en myra” som han själv beskrev det.

... Galen dubbelräddning av Svensson där det verkligen osade hett precis efter kvitteringen. Och med lite hjälp av Daniel Bång tror jag backcheckade ända in i mål.

... AIK fick ett mål bortdömt halvvägs in i andra, förmodligen för spelare i målgården då en AIK:are (som jag tror var Rudslätt) flög rakt in i Andersson samtidigt som pucken studsade på HV-målvaktens axel och in. Varpå både målvakt och AIK:are landade på buren.

...HV tog timeout precis efter det, tyckte väl att AIK fått ta kommandot i matchen.

... Fint läge för Thörnberg kort efter timeouten men där gjorde Svensson en klockren plock.

... kvitteringen väckte verkligen AIK och fick upp hettan i matchen. Var lite lam inledning på andra annars men efter 2-2 så flög det spelare och klubbar och tacklades rejält. Och hackades nere vid HV-målvakten som när Patrik Nemeth stod som en bindgalen terrier och bara skulle trycka in pucken, tills han blev bortknuffad av en HV-spelare. Snacka om scenförändring!

  (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Matchens konstigaste sekvens måset ha varit när Rastislav Pavlikovsky har öppet mål, står vid ena stolpen, får pucken av Salmonsson men i stället för att skjuta mot målet, passar tillbaka pucken ut ur slottet. Eh. Hm. Nog för att han stod lite snett men ändå?

... Bra försvarsarbete av HV71 i AIK-pressen, sånt där som gör att puckarna studsar uppåt, över och ut från mål istället för in.

.... snacka om kalldusch för AIK när HV har ett av sina få anfall i den här delen av matchen och så swosch sitter pucken i nättaket.

...2-3 (14.56) Johan Davidsson (Jesse Joensuu, Daniel Grillfors)  Joensuu kommer längs vänsterkanten, lägger in pucken mot Davidsson som ser ut att vara på väg förbi målet men sätter klubban till och lyckas valla in pucken rätt upp i nättaket så där i förbifarten. Tungt för Svensson och AIK.

... Svensson revanscherar sig dock med en ny fin plock 19.32 in i andra.

...  Heta känslor som sagt, syntes inte minst när det blev gruff bakom efter att andra perioden blåsts av och bland andra Jesse Joensuu hamnade lite skrynkligt till. Sedan vägrade han stanna och prata med herrarna i randigt, slog till en av dem på armen när han slog sig loss och pinnade iväg med linjemannen efter sig. Blir det avstängning nu a la lex Marcus Nilson? Knappast. Blev inte ens utvisning.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 TREDJE PERIODEN

... Snabba fötter på Robert Rosén med, så snabba att den han hade som uppvaktning a) inte hann med och b) snubblade i sin iver att försöka hänga med.

...Fredrik Carlsson ser verkligen ut att ha en dubbelt så lång klubba ibland, Fast han inte har det. Riktigt bra där bak.

... Nytt gruff med Joensuu inblandad efter cirka 12 minuter. Inte oväntat att det var han om man säger så.

… 3-3 (18.24) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Oscar Steen). Oscar Ahlström får pucken “från ingenstans” och tar tillvara på en retur (se artikel).

FÖRLÄNGNING

… Inleddes med varsin spelare på utvisningsbänken, inga större chanser åt något hall.

  (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

STRAFFAR
… Sex straffar men bara en som lyckades få pucken i mål – inte oväntat var det Jukka Voutilainen som iskallt lyfte upp pucken i nättaket.

… snyggast försök som inte gick in var annars Victor Ahlströms snurrfint (se artikel).

…HV-segern innebar att gästerna fortfarande är obesegrade på Hovet där man varken har fått stryk av AIK eller DIF den här säsongen. HV71 har för övrigt vunnit fyra av fem matcher mot AIK den här säsongen, den enda som AIK har vunnit var möte nummer fyra lagen emellan, då blev det 3-2 i övertid, i Jönköping.

…Skotten i perioden 42-44 (16-19, 18-8, 7-12, 1-4)
2 kommentarer:

Anonym sa...

Joensuu var riktigt riktigt ful den här matchen, liksom han var i matchen Sverige - Finland. Slashades hit och dit, hakades och knuffades. Skulle minst haft tre st 2 minutare men domarn var skit som vanligt.

Tack för rapporten marie

Marie Hallman sa...

anonym: Tack själv, Ja man undrar ju varför han är så grinig?!