onsdag 22 februari 2012

Djurgården nollat - igen


 ( Christian Berglund vs Daniel Brodin. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Noll mål. Noll poäng. Bara 16 skott på mål. Mental blockering, handlingsförlamning? Ja fan vet. Och det i ett läge där det helst ska spruta vansinnesdesperationsenergi ur öronen på Djurgårdsspelarna.

Tar man inga skott så gör man inga mål. Gör man inga mål så vinner man inga matcher.Det blir inte enklare än så.Ser man över hela säsongen så har Djurgården ett helt okej målfacit jämfört med övriga lag. Men målraden i de åtta senaste matcherna: 0-0-1-6-1-1-1-0 är ju helt sanslös.


Det märkliga med DIF är ju att det fram till för tio matcher sedan ändå kändes som att det fanns en jämnhet att plocka ut, att det bara var små detaljer som saknades och som skulle på plats i pusslet.


Nu känns Djurgårdspusslet mest som ett 10 000-bitars just utskakat ur kartongen. Ni vet så där när man bara ser en hög med bitar som man vet bör och ska passa ihop och bli något bra men i vilken ände ska man börja? Hur ska man hitta helheten? Var finns bitarna som bildar helheten och bilden på kartongen?

Det mest obegripliga är ju att spelarna själva pratar om att man hittar varandra bättre i spelet nu, att rollerna blivit tydligare, att man har något man tror på. Man säger att man trivs med det man gör. För att sedan skjuta 16 skott och inte göra ett enda mål eller max ett när det är match. Det går inte att få ihop det som uppenbarligen känns bra på träningarna med vad som sedan händer - de facto -  i matcherna.

Och när tränaren Tony Zabel säger så här efter matchen . " Vi var med första tio i dag, sen är vi inte ens nära" och "Vi pratar mycket innan om att ta kamperna och ta striden, men det är något som gör att vi inte kommer dit." till Canal Plus, då förstår jag att många fans har nära till paniken.

Med sex matcher kvar att spela. Sex ynka matcher.


 (FOTO ANDREAS GRANDIN)


 Djurgården har en matematisk chans att spela sig ur kvalträsket. Men inte med 16 skott och noll mål per match. Inte med noll desperation och 100 procent betongarm och ström i klubban. Det är med andra ord läge att överträffa sig själv och sina demoner och trampa gasen i botten nu. Och åtminstone ge sig själv chansen att vinna. Det gör man inte nu.

Jag tänkte pratat lite med Tony Zabel men efter att ha ringt och fått en upptagetton i mobilen i en timme gav jag upp vid midnatt. Får göra nytt försök under ondsdagen, om jag hinner.6 kommentarer:

Nicke sa...

Vad ska man säga?
Färjestad borta är ingen lätt match men seriöst? Jag förväntar mig lite krigarinställning på banan, DIF är så jävla (ursäkta språket) praktusla för tillfället.
Har följt DIF i över 25 år haft säsongsplåt i över 10 säsonger av dessa men nu orkar jag inte se eländet längre.
Bor på annan ort nu och orkar inte se skräpet på tv ens.

Vad hade jag förväntat mig inför säsongen när man värvar skitspelare från SSK och absolut ingen spets framåt. Man hade ju chansen att plocka både den ene och den andre (tex Möller eller Linkan eller båda?) men vad väljer man Mattias Carlsson och Jonas Almtorp, allvarligt?

Något jag funderat mycket på är varför man kickar Hardy med 12 matcher kvar? Kunde inte han så finns det ingen annan tränare som kan få ordning på det här fuskbygget heller och speciellt inte på 12 matcher.

Förväntar mig att Järlan har så pass mycket stake att han avgår.

Får se om man orkar pallra sig till Leksand och se dem i kvalserien, just nu har jag ingen lust med det.

Peter sa...

Seriöst, vad är det för fel dagens Djurgårdsspelare? Var är känslorna?

Gör vad som helst, sopa till någon eller sänk en spelare i sarghörnet, något måste göras.

Att förlora är sak men att man tar emot och inte ens försöker göra något är i min bok oförlåtligt.

Don66 sa...

Som Nicke här ovan skrev så saknar ju laget spets. Man KAN inte bygga ett lag med enbart brunkare, då går det så här. Energi och hårt arbete har ju resulterat i några vinster denna säsong men när man slutar gå in i situationerna till 100% så blir det inga mål heller. Backsidan ska vi inte ens prata om, vi har väl två backar som skulle platsa i ett annat ES-lag.

Ledningens - med Järlan i spetsen - inkompetens när det gällde att hitta något innan transferfönstret stängde måste ju gå till historien som den enskilt största orsaken om vi ramlar ur ES, och då i synnerhet om ryktet stämde att vi blev erbjudna att ta över Linkan från Timrå. Nä, det värker i ett gammalt DIF-hjärta(45 år) att konstatera: Det blir AS nästa säsong! :-(

richardlj sa...

Nyfiken på hur det ser ut med kontrakt till nästa säsong.
Om det mot förmodan blir allsvenskan.
Vilka har kontrakt nästa säsong och vilka har elitserieklausul?
Har Challe en elitserieklausul eller tränar han DIF oavsett serie?
Tror vi tar våra 3 hemma och Timrå borta. Och att det räcker till plats 10.
Men kan vara intressant och veta.

DIFAREN sa...

Challe tränar DIF oavsett serie. Det har han ju själv sagt i intervjuv om det var till Marie eller nån annan minns jag inte.

Han sa ju att efter denna säsong får vi se var vi spelar men tränar DIF gör han.

Marie Hallman sa...

Nicke: Nu är det ju inte enbart Almtorp och Carlsson som varit bleka utan hela laget. Men jag håller med om att det är tråkigt. HOppas du orkar gå och titta, är det någon gång stödet behövs så är det ju i motgång.

Peter: Jag tror det är kramp. Mental blockering. Att man vill men inte vågar att allt låser sig. Tyvärr.

Don66: inför säsongen tyckte nog de flesta att laget var kompetent. På pappret. Nu spelas ju tyvärr inte matcherna där... det var synd att man inte bytte tränare inför säsongen. Det hade behövts. och hur man kan nobba LInkan övergår mitt förstånd. Det var synd.

Richardlj och difaren;: Det var inte jag som pratade med Challe men jag tror det är så att han tränar laget oavsett serie. För spelarna gäller säkert att alla har en outklausul om det blir allsvenskt spel. Klubbarna brukar vilja ha det så, då man inte har råd att behålla laget som det esr ut nu om man åker ut. Blir det degradering kommer samtliga kontrakt ses över och omförhandlas med de man vill/har råd att ha kvar. Kan finnas någon junior som är undantagen här men standard är att ha en out. För båda parters skull.