onsdag 1 februari 2012

Victor Ahlström: " Lika bra att testa nu "

 
(Victor Ahlström tycker att AIK gjorde en överlag bra match. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det var Joakim Nordströms straff, AIK:s första, som officiellt räknas som game winning goal då Växjö missade sina två första straffar.
Men det Victor Ahlströms straff, AIK:s andra, där han lurade målvakten upp till parkeringen, som slog fast att Växjö inte kunde komma ikapp.
.

- Ja det var väl kul men jag hade ett friläge i tredje perioden, där jag försökte sätta pucken mellan benen, som jag borde ha satt istället! Då hade vi vunnit matchen… så det var lite surt. Men det är ju bättre med två poäng än ett i alla fall, säger Victor Ahlström med ett snett leende.

Det här var första gången han fick förtroendet att sätta en straff den här säsongen och då blev det en variant han nött och väntat på att få göra. Så känslan när pucken gick in mellan benen på Växjökeepern samtidigt som denne gick åt fel håll, var minst sagt skön:

-Det var nog mellan benen. Jag har gjort det några gånger på träning, det har funkat bra så det var lika bra att testa nu.

Du drar honom till vänster och han tror du ska gå dit…
-Ja, sedan petar jag in pucken bara. Under (honom). Eller.. ja, den har funkat bra på träning så jag tänkte att jag testar den igen.

Så du är hundraprocentig på straffarna…
-Ja, det är kul, alltid något i alla fall, ha, ha, skrattar Victor.

Han gjorde derbyts snyggaste mål, liggandes i luften, i torsdags och kanske kan den mentala spärr som stått i vägen för fler mål i vinter, släppa nu:

-Ja förhoppningsvis. Jag tror det. Vi får hoppas det. Men äh, det är bara fortsätta skjuta så får man hoppas att puckarna slinker in.

Har du tränat extra på skyttet:

-Ja, gud, det har jag gjort och det funkar ju bra på träningar och sådär men, det är på matcherna det inte har funkat. Men jag står och skjuter extra efter träningarna – en massa skott. Man försöker med allt och tränar för att bli bättre. Sedan är vi (Victor och brorsan Oscar) med på målvaktsträningarna och kör och så där. Det är inte så mycket mer man kan göra. Det är mest självförtroende som det hänger på. Jag har ju gjort många mål förut så det är inte hela världen egentligen. Bara vi vinner är jag glad.

Salmonsson gnuggade sitt blad mot Gynges och sedan gjorde han två mål?
-Ah men nej det har jag inte gjort. Jag tror inte på sånt där, ha, ha.

Hur mycket betyder det mentalt att göra mål ett par matcher i rad?
-Äh, det är klart att alla mål betyder extra nu när man inte har gjort några mål. Så det betyder mycket, det släpper lite grann och man tänker inte på det lika mycket när man får lägen utan man försöker bara trycka dit den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Iskall straff av 'brorsan'. En av de snyggaste i år faktiskt!

Marie Hallman sa...

Anonym: Visst var den! Och derbymålet var också en höjdare. Jag hoppas han kommer igång rejält nu victor!