lördag 4 februari 2012

Ölvestad: " Det var bara två grabbar som blev lite arga "

(Ölvestad var överallt, här vs Ryan Gunderson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Djurgården har haft det trögt med målskyttet. Men när Jimmie Ölvestad var tillbaka från magsjuka var det högsta fart och bara vilja vinna till varje pris som gällde.

– Det kändes jättebra! Min form var högst ifrågasatt med tanke på att jag har legat (mag)sjuk i fyra fem – dagar och har tappat mycket vätska och sådär. Men det kändes bra, konstaterar Ölvestad.

Han satte 1-0, på ren vilja, efter 13.19. Och var sedan överallt hela tiden och bröt anfall, snodde pucken, stod i vägen för skotten, rev och slet och spred energi. Eller som han själv säger:

– Jag kände mig pigg faktiskt, det var förvånansvärt bra.

Och det blev hela sex mål, värsta ketchupeffekten. Var kommer det ifrån?
– Jag vet inte. Vi får göra lite mål det är så klart det lättar då, men det är ändå en jämn hockeymatch. Brynäs har chanser, Wesslau får göra några räddningar men vi har flyt i dag så det var jäkligt skönt, det var viktigt, säger Ölvestad och ler brett.

Att han fick avsluta matchen redan efter 18.57 av andra, det kunde han ta en sån här dag:
– Äh jag var trött och var tvungen att ta med någon ut… så jag tog med honom, he, he, skrattar Djurgårdsforwarden underfundigt och fortsätter:

– Äh det finns inget att säga om det. Det var bara två grabbar som blev lite arga och sedan var det inte mer med det. Det var en handskakning efteråt, det var inga problem.

Nu sa de game penalty, ingen risk att det byts till matchpenalty tror du? Eftersom ni slängde handskarna?
– Nej så vitt jag vet så har ingen fått det i år av det där och det står gamepenalty i protokollet också tror jag, så det ska nog inte vara något problem. Ska man bli avstängd för det där då ska man ju bli avstängd för allt, det var ju på lika villkor och game vad jag vet i alla fall.

Domarna sa inget när ni klev av?
Nej, det var game. Det var inga problem.

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Jimmie var ruggit bra idag!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Verkligen :)