onsdag 22 februari 2012

Ytterell: "Jäkligt viktiga poäng i slutstriden" (plus bilder från matchen)


 
 (Ytterell satte sitt tredje mål för säsongen. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det var tre månader sedan senast. Men när Alexander Ytterell gjorde sitt tredje allsvenska mål i karriären kopplade SSK greppet om Oskarshamn, vann matchen och gick om Oskarshamn i tabellen upp på playoff plats igen.

 – Jäkligt skönt! Det här var jäkligt viktiga poäng i slutstriden, konstaterar SSK-backen med ett skratt.


 (Ytterell och Jeglic jublar efter 3-2. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

SSK satte hård press på Oskarshamn direkt, fick både 1-0 och 2-0 inom en kvart, båda målen av Thom Flodqvist. Sedan kom gästerna i fatt via en reducering i första och en kvittering tidigt i andra. Men halvvägs in i matchen kom så Alexander Ytterells 3-2-mål.

  (Thom Flodqvist tog täten med två mål. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Vi hade bra press och spelar jäkligt bra, fick mycket snurr på dem i första. Eller jag tycker vi har dem bra hela matchen men vi fick någon utvisning emot oss, då gör de mål snabbt och då blir det lite frustration när de kom i kapp. Så det var skönt att få hänga dit pucken så att vi kunde dra ifrån lite.

  (Gröndahl är glad efter 4-2. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Andreas Gröndahl spädde på SSK:s målskytte i slutet av andra men fick se Oskarshamn reducera tidigt i tredje och dessutom få ett fem mot tre-överläge i 1.02 i slutet av tredje. Då blev det nervöst:

– Ja, i och med att de fick en fem mot trea där på slutet med fem, sex minuter kvar då var man ju lite… nervös så man satt där och bet på naglarna men vi löste ut det jäkligt bra. Jag satt och kollade upp på matchklockan och hoppades att det skulle reda ut sig och det gjorde det. Så det var jäkligt skönt med slutsignalen, när den kom och vi hade tagit de där jäkla poängen!

 Puck out som Tony Lagerström tog där är ju en för jäkla jobbig utvisning också?
– Ja, det är jäkligt onödigt. Det är det absolut.

  (Tifo 1. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Men fansen på läktarna bidrog med extra energi, bland annat genom tifogruppen Ultras Telges tre (!) tifon. Ett inför vardera period med en banderoll på långsidan inför matchen, en banderoll på kortsidan inför andra perioden och ett flaggtifo på ståplats inför den tredje.

  (Tifo 2. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

– Det var verkligen bra jobbat. Det är klart man blir extra taggad när det är bra tryck och fansen visar att de stöttar oss på det där viset. Vi såg banderollerna när vi kom ut mellan perioderna. Jag hade hört att något var på gång men hade ingen aning om att det skulle vara så här bra. Jag tycker de skötte det där jättefint.

  (Tifo 3. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

SSK har nu 73 poäng, vilket innebär två pinnar ner till jagande åttan Mora och nian Oskarshamn. Samtliga lag står på 48 matcher (otroligt nog har tabellen slutat halta…) och för Södertäljes del återstår Malmö hemma, Rögle borta, Almtuna hemma och BIK Karlskoga borta men vinst i sexpoängsmatcherna mot Malmö och Rögle räcker inte, tror Ytterell.

– Nej, det är ju bara två matcher och det är ju två matcher till sedan. Det här avgörs nog i sista. Så vi ska ta de här poängen som krävs nu. Sedan ska vi vara där uppe.

Och tar ni de där sexpoängsmatcherna så har ni allt i egna händer sedan?
– Jo så är det. Det känns bra, vi har en lugn stämning i laget. Vet att vi måste ta de där poängen men stressar inte så mycket utan tar verkligen en match i taget nu, byte för byte, period för period. Vi ska bara fixa de här poängen så att det löser sig.

  (Månsson vs Oskarshamn. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Hur ska ni göra för att spela avslappnat, som mot Oskarshamn?
– Fortsätta som nu. Vi litar på vårat spel och vet att spelar vi vårat spel, då kan vi slå alla, säger Ytterell.

Han själv har haft en lite konstig säsong med bänkningar här och där och senaste tiden har det blivit spel i varannan match för honom och Blaz Gregorc som turas om att ta en tur till frysboxen.

– Ja, men äh. Jag tänker inte så mycket på det där. Jag försöker bara göra så bra ifrån mig som möjligt på träningarna och matcherna så att jag får spela på.

Är det inte bökigt när det är varannan match typ?
– Nä det tycker jag inte. Men det är klart att man gärna vill vara inne i det och veta var man ska spela och så men just nu så är det inte så mycket som jag kan göra åt det. Det är bara spela när man får spela och komma med ett leende på läpparna när man får vara med.

 
  (Björklund vs. Ljungqvist FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Ytterells två tidigare mål den här säsongen har båda kommit mot Malmö. Första målet – det första allsvenska i karriären – kom 19 oktober när SSK-backen gjorde 2-1 på bortaplan i spel fem mot fyra. Även andra målet kom i pp, då Ytterell gjorde 2-0 mot Malmö hemma den 21 november.

 (Ytterell sätter 3-2 pucken. FOTO GUSTAF BRUNDIN)
 
Att det återigen är Malmö som står på andra sidan på fredag är inget han lägger någon större energi på. 

– Äh, det är klart man blir lite extra taggad när det är heta matcher men det är bara gå ut, fånga läget och knipa poängen.

Fullbordrar du en måltrippel mot Malmö?
– Ha, ha ja får jag spela då lovar jag att sätta den så det blir tre mål på dem totalt!


7 kommentarer:

BigDan sa...

Länge sedan du var i templet och skrev om matchen, det brukar vara bra rapporter så lite tråkigt. Men du har säkert fullt upp med annat
:(

Guz sa...

Fantastisk bra även om du ej såg matchen live!
Tack!

Marie Hallman sa...

BigDan. Jag hinner inte. Måste göra jobb som ger en inkomst också och då kan jag inte åka hemifrån kl 15.00 vilket är en nödvändighet för att hinna i tid pga köerna när man kommer norrifrån som jag gör.
Men jag skriver ju om varje match ändå, har gjort intervjuer sent varje kväll ändå. Kan inte göra mer just nu. Sorry.

Guz: Tack du!

Coffe sa...

1. SSK har 73 poäng
2. Ordet poäng har smugit sig in efter 48 istället för matcher.

Grammar-Nazi to the rescue! :P

Marie Hallman sa...

Coffe tack! :)

Anonym sa...

Hudacek till AIK nästa säsong, vad säger du om det? Håller han verkligen för spel i elitserien. Jag är skeptisk. Vi har ju sett hur pissdåliga SSK-spelarna varit i elitserien den här säsongen som Andersson, Carlsson, Almtrop, Kihlström exempelvis.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/article14425568.ab

Marie Hallman sa...

Anonym: Du får det att låta som någon sjukdom "SSK-spelarna". Finns ju en och annan som gjort bra ifrån sig genom åren också..Och apropå Hudacek. Jo jag tror han håller. Blir bara bättre och bättre hela tiden. Vill verkligen utvecklas, jobbar stenhårt, har bra psyke. Bra målis.