lördag 18 februari 2012

Flodqvist "Vi måste ge oss fan på att vinna"


(Thom Flodqvist skriker ut glädjen efter sitt 1-2 mål. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Inga poäng men klart bättre spel än mot Tingsryd senast.

– Ja det var lite skillnad. Man blir lite extra laddad när det är mycket folk i hallen och så. Det är ju klart roligare när man får spela inför nästan fem tusen, säger Thom Flodqvist.


I onsdags var det segt, blekt och ganska intetsägande spel från SSK:s sida. Mot Leksand fick SSK upp farten och hade betydligt fler chanser men det där sista, avsluten, satt inte nu heller.

– Vi kände väl (efter Tingsrydmatchen) att vi inte gjorde den bästa insatsen i onsdags men det var bara att tänka positivt och försöka komma igen i dag. Och vi gör en helt okej insats men det räcker inte konstaterar Flodqvist.

 (Julian Jakobsen tekar. FOTO GUSTAF BRUNDIN) 

Han gjorde själv ett mål, SSK:s första i pp sedan 21 januari och borde väl ha satt en kasse till när han fick ett jätteläge i första:

– Ja, det är klart att jag borde ha gjort mål där. Men han (målvakten Erik Hanses) fick ut benet på något sätt. Jag försökte trycka in pucken men den var så nära benskyddet att det inte gick. Jag var kanske lite för het där.

Men ett mål blev det ju som sagt?!
.Ja, i pp och det var riktigt skönt att få till det. Vi fick ju ett till sedan i pp (Ziga Jeglic) när de tog ut målvakten och det (mål i pp) får vi ta med oss till nästa match, säger Thom Flodqvist.

 (Jonas Engström vs Mattias Timander. FOTO GUSTAF BRUNDIN) 

Och det kan behövas för nu måste det ramla in vinster. SSK ligger åtta med 70 poäng, samma som sjuan Oskarshamn har. Men de har bättre målskillnad och en match färre spelad än SSK. Å andra sidan är det bara tre pinnar upp till sexan Malmö så än finns det hopp även om SSK nu får jaga utanför playoffstrecket.

– Det är klart att det är frustrerande när man har torskat fyra matcher men det gäller att fortsätta hålla sig positiv och se till att vi kommer tillbaka till den vinnande trend som vi hade innan de här (fyra) sämre matcherna. Vi vet ju att vi kan så det gäller bara att plocka fram det.

Viasats expert Johan Tornberg sa att ni är för mjuka framför mål och inte jobbar klart, håller du med?
– Jo, jag känner också det. Vi är kanske lite för klena framför mål. Vi får inga studspuckar som träffar våra klubbor på vägen ut men de studsarna måste man förtjäna genom att vara stark där inne vid målet. Det är något vi inte gör just nu som vi har gjort tidigare.

Varför inte? Sitter det i huvudet?
– Ja, det gör det skulle jag kunna tro. Det är svårt att svara på men det är ju mycket som är mentalt i hockey.

 (Sabolic letar nya lägen. FOTO GUSTAF BRUNDIN) 

Men det gäller att plocka fram rätta känslan nu. SSK har fem matcher kvar, mot Oskarshamn, Malmö, Rögle, Almtuna och BIK Karlskoga, det vill säga fem lag där fyra just nu ligger före och måste passeras.

– Ja det är vinna eller försvinna nu. Vi måste vinna nästan alla som är kvar nu och det tror jag vi klarar av även med tanke på hur de här matcherna har sett ut. Det är tufft, det är det men vi måste ge oss fan på att vinna.

Du låter väldigt säker?!
– Jomen jag vet ju att vi har spelat bra före de här fyra senaste matcherna och den känslan som vi hade då var riktigt bra. Då fick vi de här enklare målen som vi inte får med oss just nu. Och jag tror på oss.

Hur har det gått för egen del tycker du?
– Jorå. Det har gått bra nu på slutet men sett på hela säsongen så har jag haft svårt att få in puckjäveln. Det som saknas i avsluten är den kyla som jag har haft tidigare i juniorlagen. Då har jag inte hafsat i väg pucken utan jag har siktat mer, varit mer kylig i avsluten. Det är de som saknas.

Varför blir det så då?
– Jag vet inte men det kanske är rutin och självförtroendet som saknas… det är svårt att svara på, men sedan är det så klart skillnad att spela här jämfört med juniorhockeyn. Det har gått en hel del upp och ner i år för mig, som för laget, konstaterar Thom Flodqvist.

(Emil Lundberg försöker.. FOTO GUSTAF BRUNDIN) 

Och det gäller ju att hitta självförtroendet, så som Martin Janolhls gjorde i en match mot Västerås vid månadsskiftet. Plötsligt släppte det och Janohls avslutade matchen med sex pinnar, sedan har det bara rullat på för Leksandsspelaren som gjorde sina mål med skicklighet i form av drag och handledsskott och inte enbart panga på.

– Jo det är ju så. Det krävs mycket självförtroende för att göra såna saker men har man väl gjort poäng så rullar det på. Det kanske är en sån match som behövs ibland säger Flodqvist.

Och som sagt, hoppet lever. Tron finns kvar hos honom i alla fall:

– Ja, vi har ju allt i egna händer. Vinner vi de matcher som är kvar så klarar vi play off.

Hur är det att spela såna här matcher?
– Det är bara roligt att spela så här viktiga matcher, helt klart, tycker jag.

Inga kommentarer: