måndag 20 februari 2012

Jhonas och de andra: Tufft för Enroth, dubbelmål för Krüger, Landeskog öser in poäng

(Jhonas fotad i somras. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


En match har det blivit för Jhonas Enroth senaste månaden. Efter tio matcher som backup fick han chansen i fredags att starta mot Philadelphia.

Buffalo ledde med 2-0 efter första men sedan rasade allt. Philadelphia gjord fyra mål på 13.48 i mittenperioden.
Jhonas Enroth släppte in tre av dem och fick lämna över spaden till Ryan Miller efter att ha släppt in tre mål på de första sju skotten emot sig i andra.  Miller kom in och släppte till fyra mål bakåt.

Men utespelarna gjorde väl inte så värst många knop för att hjälpa till vilket fick tränaren Lindy Ruff att ilsket konstatera:

- Det blir inte så mycket sämre defensivt spel än så här.

Enligt Buffalos hemsida kunde Enroth inte göra något åt raset (en styrning och två mål på retur) då han (och Miller) övergavs av sina lagkamrater. Men svensken tog det som hände rätt hårt ändå och sa så här till Buffalos hemsida efteråt:

- Jag vet inte vad som hände. De kom ut riktigt hårt och vi kunde inte svara upp på något sätt alls.

Ryan Miller har fått stå i matcherna efteråt och för Jhonas är det bara bita ihop och kämpa på. Jag frågade hur det är för ett tag sedan, då konstaterade han att det är tufft att mestadels vara backup men att han också lär sig enormt mycket av det. Inte förvånande, är det någon som är envis som en gris och  100 procent bestämd på att kämpa sig till en första spade så småningom så är det Jhonas.

Huddingekillen finns ju föresten på twitter. Häromdagen fick han svara på fansens twitterfrågor. Vad han svarar på ”tror du på kärlek vid första ögonkastet” med mera kan ni se i det här klippet från Buffalos hemsida.


 ***

Jacob Josefson har spelat fyra matcher sedan den 10 februari. Men det är sisådär med speltid, den har varit 6.45 mot Florida, 7.18 mot Buffalo, 7.05 mot Anaheim och 5.46 mot Montreal. Inga poäng för Jacob under de här matcherna.

Devils har vunnit sju av nio matcher i februari vid full tid. Inte lätt att ta sig in och få mer speltid då när man varit skadad hela hösten. Bara kötta på, som Mark Owuya skulle ha sagt.

***

Markus Krüger har spelat sex matcher sedan den tionde februari. Istiden är stabilt runt 17-18 minuter med undantag för 18 februari då blev det 14.29 i istid. Men också ett mål. Krüger gjorde dessutom två mål mot San José den tionde februari.

De två målen kom med tre minuters mellanrum i andra perioden och blev slutet på en femton matcher lång måltorka för Krüger. Det var dessutom första gången i Krügers NHL-karriär som han gjorde mer än ett mål i en match. Kul för honom, speciellt som det gick lite tungt i inledningen av februari för Chicago förlorade de sex första matcherna och har vunnit de tre senaste.

Vill ni se målen kolla då in den här länken. 

***
Gabriel Landeskog Colorado blandar och ger men Landeskog fortsätter trampa på som om han spelat i NHL hur länge som helst. 

Rookien har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Ett mål mot Carolina den 10 februari, en assist mot St Louis den 11:e, noll pinnar mot Vancouver 15 februari, 1+1 mot Edmonton den 17 februari och ett mål mot Winnipeg den 19 februari. Sjukt bra ju!

Han blev second star – inte helt oväntat – of the game den 17:e. Han har gjort 15 mål, 18 assist och därmed totalt 33 poäng. Var ska det ta vägen???

***

Andreas Engqvist har spelat sex matcher sedan den 10 febuari. Efter tre poänglösa matcher kom en assist den 17:e, en den 18:e och ett mål den 19:e februari. Fin helg där kan man säga, i alla fall poängmässigt.

***

Alexander Urbom kör på i Albany, var ombytt i de sju senaste matcherna men fick nöja sig med en assist den 10:e. Men så är han ju defensiv back också, det är andra som får göra poängen.

***

Mark Owuya har spelat fyra matcher i februari. Han fick komma in när det återstod en knapp kvart kvar mot San Antonio den februari 10. Och fick sedan spela tre matcher på rad och inkasserade tre vinster på rad 11:e, 14:e och 17:e februari.

***

Henrik Karlsson har varit nere i Abbottsford på en så kallad conditioneing stint i ett par veckor men är nu åter tillbaka i Calgary. Det blev två vinster och två oavgjorda i Abbottsford, med 2.26 i GAA och en räddningsprocent på 90,30.

Inga kommentarer: