torsdag 23 februari 2012

DIF vs Växjö, FBK vs AIK

Ödesmatch för Djurgården i kväll. Nu måste poängen in när streckkonkurrenten Växjö tas emot på Hovet.

 DIF får hoppas på lite tur också, att Timrå mot alla odds går in och sänker LHC även om Timrås formkurva inte direkt talar för det.

Djurgården har kastat om i lite kedjorna så nu ser femmorna ut så här:

Daniel Tjärnqvist, Erik Gustafsson,  Jimmie Ölvestad, John Norman, Mika Zibanejad.
David Printz, Kyle Klubertanz, Mathias Tjärnqvist, Kristofer Ottosson, Patrick Cehlin
Fredrik Claesson, Andreas Holmqvist, Tim Eriksson, Marcus Nilson, Pontus Åberg
Philip Holm, Kim Lennhammer, Daniel Brodin, Jonas Almtorp, Ludwig Blomstrand

På frånvarolistan finns Mario Kempe, Christian Ekulnd (överkroppsskada) och Mattias Carlsson (som har gjort en lien operation av magmuskeln). Kempe är för övrigt handskadad. Oklart hur lång tid det tar att läka.

Gustaf Wesslau börjar i mål, Tyler Plante är reserv.

Tanken med ommöbleringen är bland annat att få fart på Åberg som gjorde mål när han spelade med Nilson i början på säsongen men, tja. Det kan ju knappast bli färre antal mål än det har blivit de senaste matcherna så varför inte.

Det viktigast är ju dock att spelarna vågar gå in och ta närkamperna, ta mark framför målvakten, vågar skjuta, vågar släppa på ångesten och bara köra på. Som Växjö gör, känns ju lite märkligt att de har nio poäng fler än DIF. Bra jobbat där av Smålandslaget.

AIK är i Karlstad som verkar ha någon slags möta Stockholmslagsvecka... (det här spelschemat!) Gnaget ligger sjua, Färjestad sexa med fyra poäng fler på kontot. AIK är givetvis sugna att täppa till den luckan lite.. men det är en del skador där så AIK kör med en renodlad juniorkedja med David Lillieström Karlsson, Mattias Janmark Nylén och Mathias Franzén som fjärde line.

De som saknas är Christian Sandberg (ben) , Josh MacNevin (sjuk)  Johannes Salmonsson (knä och axel), Kent McDonell, Daniel Rudslätt och Fredrik Svensson (ljumske).

AIK kör med tre backpar och en extraback (Christopher Aspeqvist) och låter en junior känna på elitserien som extraforward, nämligen Nicklas Heinerö. Om han får någon speltid återstår att se.

Jag är på Hovet, kommer lite grejer senare framåt natten.

Inga kommentarer: