söndag 19 februari 2012

Cehlin: "Tungt. Men vi måste tro på det vi gör"


(Cehlin fotad tidigare i vinter. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Patrick Cehlin gav Djurgården ledningen efter 15.17. Det räckte inte.  Luleå svarade med två mål i andra och DIF inkasserade sjunde förlusten på åtta matcher. Och är kvar under kvalseriestrecket.


– Det är tungt och sådär men… vi har inte så mycket val än att ta med oss det vi gjorde bra och släppa det som var dåligt snabbt och fokusera på nästa match. Det är tungt men vi måste komma över det, måste ta poäng och då kan man inte deppa ihop allt för mycket, konstaterar Cehlin.


Och Djurgården började bra:

– Ja vi är bra inledningsvis, får ledningen där och sedan drar vi på oss en utvisning igen och lyckas inte hålla tätt. Vi bjuder kanske inte på målen men äh, det är lite synd att det blev sådär.

Det lät, på radioreferatet som jag hörde i bilen, som att ni spelade på ledningen efter ditt mål i första?
– Nej men det gjorde vi inte. Inte medvetet i alla fall. Vi ville fortsätta trumma på och följa vår gameplan som vi hade innan matchen men sedan så… vi vet att de är giftiga i pp, sedan får vi två utvisningar och de får hänga dit pucken under tiden, det var onödigt att vi bjuder in dem så där.

(Norman och Cehlin är på hugget. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Och Luleå är för jävligt bra på att stänga till?
 – Ja, de är duktiga helt klart. De ligger väl etta, två, trea eller något sånt där i toppen så det är klart de är duktiga på det. Speciellt på hemmaplan. Men jag tycker ändå att vi också spelar bra. Det är klart att när de får två kassar inför sista så vet vi att vi bara är ett skott ifrån och försöker gå för det – men istället för att rusa och gå var och en för oss själva så håller vi ihop som ett lag och gör allt tillsammans. Det är bra. De stänger väl och vi kanske inte har så jättemånga heta chanser men vi visar ändå att vi vill ta pucken mot mål, driva på målet och försöka få dit en liten skitkasse.

Problemet är ju bara att det inte blir några mål. Måltorkan har varit akut ett tag nu och på de sju senaste matcherna ser antalet Djurgårdsmål ut så här:

26/1 AIK 3
2/1 Färjestad 0
3171 Modo 0
2/2 HV71 1
4/2 Brynäs 6
14/2 Frölunda 1
16/2 AIK 1

– Ja det är svårt att vinna matcher när man bara gör ett mål per match. Jag vet inte vad det är som gör att det blir så och hade vi vetat så hade vi ordnat det nu. Men vi försöker jobba hårt på det. Och när det inte stämmer så försöker vi göra det så enkelt som möjligt, driva på mål, ta skott för skjuter du inte så blir det inga mål heller. Vi försöker trycka på att alla ska skjuta mycket och driva på mål.

Mycket sitter väl i huvudet. Har ni funderat på att ta hjälp av någon idrottspsykolog eller så?
– Nja, det vet jag väl inte. Jag har aldrig varit med om att det är så här tidigare så jag har inga erfarenheter av en liknande sits men det gäller väl att vi tror på oss själva och det som vi gör så ska vi vända på det här.

(Cehlin sätter 1-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Samtidigt så jobbar ni mot en tidspress, det är bara sju matcher kvar?
– Jo men jag tycker ändå att vi har bra go i laget och försöker pusha på varandra, se till att hålla huvudet högt. Vi försöker hålla oss till våran gameplan när vi spelar istället för att få panik och göra allt själva, vi försöker hålla ihop laget och hålla oss enade.

Funkar det bättre nu?
– Ja det tycker jag, sedan vi bytte coacher så har det blivit tydligare och vi är tryggare i det vi gör. Mot AIK gör vi ändå en väldigt bra match i 55 minuter, sedan gör de två mål och får hänga ett par kassar och det blir svårt för oss att vända.  Och i dag spelar vi bra, vi håller oss till vår gameplan. Sedan tar vi en utvisning och så hänger de dit den. Det är inte så att vi inte är där spelmässigt, det är bara att vi måste få in kassar och tro på det de gör och inte deppa ihop här på slutet.

(FOTO ANDREAS GRANDIN)

Vad gör du för att hålla humöret uppe då?
– Det är väl i stort sett att umgås med grabbarna så mycket som möjligt. Det är ändå skön stämning i laget, vi piggar upp varandra, försöker bygga människor och pusha varandra.

 Det är ju ett annat läge än du är van vid. Hur är det egentligen?
– Det är tufft. Ingen vill ligga där vi gör och det är frustrerande och allt möjligt men vi får hålla ihop nu. Jag vet inte om det finns något annat bra sätt men vi måste tro på det vi gör och aldrig ge upp. När jag gick upp i a-laget så gick vi till final, förra året åkte vi ur i match sju efter att ha vänt ett 0-3-underläge i matcher. Men det är inget man kan tänka på nu. För nu ligger vi där vi ligger. Det är här och nu som gäller.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att han säger att Luleå är giftiga i Pp. Är kanske deras sämsta spelform. De ligger trea från slutet i den tabellen.

De är så usla i pp så att folk hade inte kallat deras spel för tråkigt om de hade varit bättre där.

I 5 mot fem spelet har de till och med gjort mer mål än Brynäs.
Hur kul är Brynäs som bara kan göra mål i pp?

Anonym sa...

Marie, du får gärna fråga Cehlin, Gustafsson och gänget om dom själva anser att det är passande att gå ut såpass mycket som dom gör, under pågående säsong..

Anonym sa...

Marie,
Vet du om det öppnas något mer transferfönster under säsongen? Intressant skulle i så fall vara att höra vad Järlefeldt anser om det och varför man inte värvade Linkan när man kunde det.
Danne

Anonym sa...

Trist att det finns så många medgångs supportrar. Gäller inte Alltid oavsett??? Det hängs ut spelare o tränare enskilt. Det är ett lag och det är dif. det är många faktorer som spelar in och spelarna behöver inte höra mer skit från privatpersoner som inte har en aning om vad som finns i ett lag. Heja fram dem istället ! Alltid djurgårdare både i förluster och vinster!

Anonym sa...

Trist att det finns så många medgångs supportrar. Gäller inte Alltid oavsett??? Det hängs ut spelare o tränare enskilt. Det är ett lag och det är dif. det är många faktorer som spelar in och spelarna behöver inte höra mer skit från privatpersoner som inte har en aning om vad som finns i ett lag. Heja fram dem istället ! Alltid djurgårdare både i förluster och vinster!

Anonym sa...

Ingen självrannaskan överhuvudtaget. Skrämmande. Det här kommer att sluta i katastrof, det vill säga i hockeyallsvenskan. Precis samma brist på självrannsakan som vi kunde läsa i intervjun med Gustafsson efter derbyförlusten.

Vi är många, många som vill se en rejäl upprensning i både styrelse och spelartrupp till nästa säsong! Framförallt har Järlefeldt mycket att svara för! Det går rykten på forumet om att han är äckel-aijkare egentligen och har som uppdrag att förstöra och söndra så mycket han kan. Jag tror mer och mer på att det är så för varje dag.

Hade varit kul om han någon gång kunde bli ställd mot väggen och fått förklara sig varför han inte värvat bättre och hur i helvete han kunde ta tillbaka Klubertanz och varför laget satsar på JÄTTESOPOR som Claesson och Gustafsson som gör bort sig i precis match efter match efter match. Och sen vore det kul att höra varför han inte sparkar Zabel. Han har fått chansen nu men inte tagit den. Dags att sparka skiten och anställa en ny duglig tränare som kan reda upp den svåra situation vi har hamnat i. Varför inte övertala Challe. Tyvärr verkar av någon anledning inte den rätta viljan att övertala Challe finnas där.

Sotarn sa...

Vad är alla förvånade över? vi är inte bättre än så här ända skillnaden från tidigare i år är att ni får vi dom resultat vi förtjänar. Bra målvakts spel och bondflyt gör att vi inte ligger efter Timrå. Dif har gjort två bra matcher i år. (Hv borta och Brynäs hemma) det var detta alla som såg första hemma matchen mot Modo sa redan då men vår katastrof ledning valde ändå att inte agera. Jag sa redan då att med backar som Dum dum och Kyle hamnar vi i kvalserien. Laget är borom all rädning det blir Allsvenskan nästa år eller är det nån som tror att våra glödheta målspottare ska lyckas göra mer mål i kvalserien?
M.Tjärnkvist,M. Carlsson, J.Almtorp måste fan vara den iskallaste kedje i seriens historia, snacka om att värva kvalserie mentalitet. SKÄMS!!!!!

Kaj sa...

Suck på nåt sett är det imponerande hur man på två år kan ha förstört nåt så bra,, Enligt mig är det 80% spelarnas fel. Blir löjligt när man påstår att tränare och ledare bär största skulden. Överbetalda underpresterande hundar är vad dom är.

Marie Hallman sa...

Anonym. Det är ju aldrig bra att spela boxplay...

Anonym 2: Och hur vet du att de är ute mycket då? Har du sett de själv eller bara "hört"?

Danne: Nope. 31 januari var sista stund att värva nytt. De som värvas nu är till nästa säsong, så ingen Linkan denna sässe.

anonym 3: ja det är nu stödet behövs allra mests

anonym 4: Jag håller inte med dig alls. De rannsaker sig själva mycket men det är ju helt poänglöst att racka ner på sig själv och sitta och deppa ihop. Den dagen de gör det kan de lämna in utan att spela vidare. De måste hålla humöret uppe för att fixa detta. Och nej. Järlefelt är inte AIKare. Han lider verkligen, om du såg honom någon gång skulle du fatta. Sjukt att såna där rykten kommer igång.
Apropå Klubertanz så var det vääääldigt många fans som mer eller mindre krävde att han skulle in är han blev ledig och som jublade enormt då. Annat ljud i skällan nu dock.

Sotarn: Se min kommentar om klubartanz ovan...Laget har ändå potential spealre, för spelare. Problemet är att man aldrig fått ihop laget ordentligt, sedan vems fel det är kan man ju alltid diskutera.

Kaj. hockey är ett mentalt spel. på gott och ont. Det syns väldigt tydligt nu

Sotarn sa...

Tänker inte gå in på ditt förvarande av dåliga spelare jag vet sedan tidigare att du har en mentalkondom mot att kritisera enskilda spelare, men att påpeka att folk hyllade värvningen av Kyle är väll ändå att slå in öppna dörrar,,det är väll alltid så både i idrottens och yrkeslivet att vi värvas/rekryteras pga gammla meriter men skall utvärderas/kritiseras av det vi gör nu,,ser inget konstigt i det. Detta gör ju tex Kyles sesong än mer värdelös när man vet vad han kunnat.

Marie Hallman sa...

Sotarn: Jag försvarar inte Kyle, håller med om att han har varit en stor besvikelse. Men det är ändå absurt hur man är tokhyllad och ses som en garant för guld i september och sedan är mindre värd än en kackarlacka i februari.
Visst han har underpresterat - å det grövsta. Men han är ju inte en sämre människa för det. Bara en människa som presterat jävligt dålig hockey.
Det är det jag försöker säga. Tycker det är skillnad på vem man är som människa och vad man presterar.