lördag 25 februari 2012

Cehlin: " Vi var trygga i det vi gör"

 (Cehlin var klart gladare i dag än på den här bilden från tidigare i vintras... FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Första straffen för säsongen. Då sköt Patrick Cehlin hem bonuspinnen till Djurgården i den första omgången av sudden straffarna.

– Det var jäkligt skoj, säger Djurgårdsforwarden med ett både glatt och avslappnat skratt.

Så är han hundraprocentig också, en straff, ett mål och en extrapoäng. Snacka om bra tajmning, inte minst då Linköping åkte på storstryk mot Frölunda några timmar senare.

(Cehlin sätter straffen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Men det var som sagt första straffen för i år för Cehlin som kom in efter att Tim Eriksson, Erik Forssell, Marcus Nilson, Oscar Möller, Mario Kempe och Joakim Lindström alla missat att göra mål på sina straffar. Och Cehlin hade ingen aning om att han fanns med på listan över tänkbara straffgörare.

– Jag fick bara en spark i rumpan, då var det bara att knäppa hjälmen och hoppa ut.

 Hur kommer det sig att du fick chansen först nu? Brukar du vara het på träningarna?
 – Nja, jag brukar hänga dit dem på träningarna, men jag brukar inte skjuta mellan benen då. Det gjorde jag nu men jag såg att han stod ganska brett och lämnade en stor lucka mellan benen. Så jag kom i bra position och sköt, försökte knäppa så fort som möjligt så att det skulle bli ett snabbt skott. Det var skönt att den gick in.

Känner du när du skickar i väg pucken att nu sitter den?
– Nja, det går så snabbt men visst, man brukar ha en känsla och det kändes bra.

(FOTO ANDREAS GRANDIN)

Segern var Djurgårdens första bortavinst sedan 28 december och bröt en nio matcher lång förlustsvit på bortaplan.

– Jasså, jag hade inte helt koll på när det var senast. Men det var skönt att vi fick bryta den trenden, speciellt i det tabelläge som vi är nu.

Vad betyder det mentalt?
– Jag vet inte men det gör säkert att man blir tryggare när man får bryta en sån trend och slippa ha den trenden i skallen.

Faktum är att Djurgården trummade på bra hela matchen och inte visade upp den ängslighet som präglat spelet mycket på senaste tiden.

– Nej men vi tror på oss själva också. Vi var trygga i det vi gör, fast de får 1-1 och 2-1 så var vi trygga i vårt spel och spelade bra över 65 minuter. Det är klart att de hade några farliga lägen men i det stora hela så håller vi ihop det bra över 65 minuter och då får man en trygghet. Då deppar man inte ihop fast de andra får någon kasse eller så. Utan vi spelar som sagt bra i 65 minuter, tror på oss själva och har en känsla hela tiden. Det var väl därför vi inte såg ängsliga ut heller.

 (Ölvestad ligger lite risigt till... FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det är ju lite lustigt att ni känner er trygga nu när ni verkligen är nere i skiten och slåss för att slippa kval?
– Ja det är en av grejerna som vi har tryckt hårt på sedan vi gjorde förändringar i laget, att vi måste veta vad polarna gör med pucken. Vi måste ha koll på varandra och har jobbat hårt med det, fortsatt jobba med det. Det var en av grejerna som Falken och Tony kom in med, att vi ska vara trygga i spelet. Är man inte det utan är osäker, så snurrar alla bara runt och ingen vet vad alla håller på med, nu vet alla vad puckföraren ska göra i stället. Det blir lättare att lita på varandra när alla håller sig till vår gameplan. Och nu fick vi ett bra kvitto på att det funkar i 65 minuter.

(Skellefteås Petter Granberg gör 2-1, hans första mål för säsongen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Så du blev handen på hjärtat inte nervös när de gick om er och upp till 2-1?
– Nej för vi hade en bra känsla i spelet. Vi visste att de hade lite lägen men bara för att de sätter kassar kan vi ju inte bli ledsna och osäkra utan vi måste fortsätta spela på det sättet som har gjort oss framgångsrika. Sedan är det klart att man kollar lite på klockan när de gör 2-1 men åker man runt och tänker på det (att de tar ledningen) så blir det mer och mer panik när klockan går. Nu försökte vi hålla oss coola och lita på varandra, lita på oss själva och lite på vår gameplan istället, säger Cehlin.

(Philip Holm har gjort 2-2. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det var för övrigt Philip Holm som satte 2-2-kvitteringen. Han kom in efter att Fredrik Claesson hade lämnat isen med en sträckning och gjorde sitt andra elitseriemål den här säsongen. Han beskriver det – på Djurgårdens hemsida – som en ”klassisk knuckle puck”. En puck som står upp, som han viftade till och som kan ha gått in via en skridsko. Holm har lustigt nog gjort båda sina mål mot Skellefteå.

– Ja, det hade han koll på, ha, ha.  Han sa att det var kul att hänga dit pucken och att det var ett tag sedan senast, att han hade gjort mål senast vi var här uppe, det var kul för honom, säger Cehlin till bloggen.

(FOTO ANDREAS GRANDIN)
 
Cehlin fick faktiskt en andra assist på det målet men har ingen aning om hur pucken gick in:
 – Nej, jag såg inte riktigt vad som hände. Jag spelade upp pucken ur våran zon, vände upp, sedan ser jag bara att pucken har gått i mål. Jag hade precis vänt mig om när han sköt så jag såg inte så bra, utan såg bara att nätet fladdrade. Det kan ha varit en fladderpuck… Men Claesson gjord illa sig och Holm fick komma in och hänga någon puck. Det var kul för honom och bra för laget att vi fick en liten medstuds där.

Hur ser du på fortsättningen då?
– Det är helt klart tuffa matcher. Och vi måste göra allt för att ta poäng. Men jag tycker ändå att nu måste vi inse att vi är i det läget att vi ska köra på, släppa på handbromsen och köra. Vi har väl haft lite kniven på strupen i några av de senaste matcherna men det är inget nytt. Det är bara att gilla läget och köra på.

5 kommentarer:

Engblom 33 sa...

Usch. Nu börjar det gå lite för bra för dif igen. Såg ju riktigt bra ut där ett tag att kvalserieplatsen var helt säkrad. Nåväl förhoppningsvis kan Linköping göra sin plikt på tisdag och skicka ned dif i dyn igen. Efter alla år som alla difare skrattat åt oss i kvalserien är det inte mer än rätt att de själva får spela där och förhoppningsvis trillar de ur också.

Gadden sa...

Jadu, bra jobbat av Linköping att åka på riktigt däng mot Frölunda, syns på Hovet om du vågar ens titta.. Eller ska ni ställa upp med storklack på 10 pers... Också bra att Linköpng visar laganda genom att bråka på isen.. 3 pinnar på tisdag till DIF..

Marie Hallman sa...

Engblom: Håller inte med dig alls där. Bra för Stockholmshockeyn om båda lagen är kvar.

Gadden:Matchen på tisdag blir en riktig rysare. Burr

Janne Panter sa...

Bra av Josef B att säga ifrån mot canal+
Du kan väl utbilda gubbarna.

Framför allt hur man gör bra intervjuer,
Lågvatten märken hitills när Boorken tog sig friheten att "känna av Jämtin i periodpaus samt Ungers fråga till Samuelsson efter matchen

Marie Hallman sa...

Janne: Jo tycker han så så är det bra att han säger ifrån, det tycker jag med. Sedan ser jag deras sändningar så sällan, är ju oftast på match då, så det känns lite förmätet att läxa upp herrarna där. Bara hoppas de lyssnar lite på Josefs kritik.