tisdag 28 februari 2012

DIF vs LHC och Brynäs vs AIK (Rättat...)

Djurgården mot Linköping. Det lät på försäsongen som ett tänkbart semifinal eller till och med finalpar. Nu blir det nervigt möte - men åt andra hållen när lagen möts i kväll i omgång 52 av 55.

Det känns verkligen märkligt. Linköping som strävat uppåt år efter år och som alla trodde skulle ha Det Bästa Året nu. Det var nu man skulle nå ända fram. Till slut.Djurgården såg på pappret oerhört starka ut och jag minns verkligen optimismen hos fansen i höstas när spelare som Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz skrev på.

Nu undrar man mest. Vad fan hände? Hur kunde de här topptippade lagen hamna här. Varningssignaler fanns så klart, mer om det en annan dag dock. När krutröken lagt sig lite. Nu väntar först en grymt spännande match. Sexpoängsmatchernas sexpoängsmatch så här långt den här säsongen.

Läget inför kvällen är följande:

8. Modo, 75 poäng, +/-0
9. Växjö, 71 poäng -9
10. Linköping, 67 poäng, -16
11. Djurgården, 67 poäng, -21

Nu är ju inget avgjort efter i kväll  eftersom det kommer återstå nio poäng att spela om efter den här ragnaröken men det är klart att den som kan kravla sig upp mot 70 poäng och - beroende på hur det går för Växjö och Modo - faktiskt han ha ett slutspel som morot mår klart bättre än de som känner tvångströjan av märket kvalserien närma sig ytterligare.

Djurgården har tre spelare på frånvarolistan: Backen Fredrik Claesson och forwards Christian Eklund och Mattias Carlsson.

AIK är i Gävle, möter Brynäs och hoppas så klart kunna säkra slutspelsplatsen. Det gör man i kväll om... AIK tar trepoäng och går upp på 80 pinnar samtidigt som Växjö inte tar några poäng alls mot Färjestad och i så fall står på 71  poäng med tre omgångar kvar. Nu är det ju som sagt nio poäng kvar att spela om efter kvällens matcher men AIK har +16 och Växjö -9 i målskillnad inför kvällens möte så tre AIK poäng och noll Växjöpinnar borde räcka.

Om Växjö tar poäng och AIK tappar är det ju så klart ett annat läge.

AIK har stor frånvaro i dag med: Backarna Fredrik Carlsson (axel), Fredrik Svensson (ljumske), Daniel Bång (sjuk) , Daniel Rudslätt, Christian Sandberg (ben), Johannes Salmonsson (axel).

UPPDATERAT: Det stod lite fel på hockeyligan.se när jag kollade inför matchen. Då saknades Rastislav Pavlikovsky som såg ut att vara ersatt med Mathias Franzén men så var det inte. Skumt. Men det blev fel pga den felaktiga infon så nu har jag ändrat lite här.

Rosén som klev av med en lårkaka senast spelar dock, AIK kör dessutom vidare med en juniorkedja med David Lillieström Karlsson, Mattias Janmark Nylén och Nicklas Heinerö. 

Niklas Lundström är för övrigt back upp till Fasth. Och på Hovet står Wesslau mot LHC. Som vanligt typ

Jag är på Hovet, gör lite härifrån senare i kväll. Ska även försöka få tag på någon från Gnaget får se hur det går med det.


1 kommentar:

Anonym sa...

Slutspelsklart med tre omgångar kvar! Det blir bättre och bättre. Synd bara att LHC inte kunde göra sin plikt i Hovet men alla matcher är inte spelade än och chansen finns fortfarande att få se dif i kvalserien. Drömmen vore ju SM-guld till oss och dif i hockeyallsvenskan nästa säsong. Det vore maximal utdelning denna säsong och snart börjar fotbollen också, kan bli SM-guld där med och degradering för dif. 2012 har potential att bli ett helt fantastiskt år med SM-guld i de två största sporterna samtidigt som dif åker ur de båda högsta serierna och sällar sig till losergäng som bajen.