onsdag 22 februari 2012

Bång: "Vi spelar väl ganska lika"

 (Daniel Bång vill inte prata slutspel än. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fjärde matchen av fem för AIK mot Frölunda som slutar med antingen straffar eller oavgjort. Den här gången var det mållöst ända fram till den fjärde straffen i straffläggningen.

– Jag vet inte (varför det blir så tajt) men vi spelar väl ganska lika. De vill vända snabbt från egen zon och sticker, det vill vi också göra. De har bra backar det har vi också. Det är två lag som man kan säga spelar ganska lika. Det är väl det kanske, konstaterar Daniel Bång.
 Matchen analyserar han med brutal uppriktighet. För det var precis så här den var:

– En jävla pissmatch kan jag tänka mig att kolla på… på slutet blev det väl bättre. Det var väl för att båda lagen vill och försökte vinna matchen. Men ibland blir det så här. Det var ändå en jämn match, matchen igenom. Sedan kanske det inte var så kul att titta på men klart man är missnöjd. Vi fick inte med oss extrapoängen som vi ville ha men en poäng fick vi i alla fall.

Period ett och två bjöd mest på spel fram och tillbaka utan några större avslut. Mest dramatiskt blev det när först AIK:s Patric Blomdahl lyckades rädda på AIK:s mållinje med en framsträckt klubba. Och när Frölunda drog på sig en straff med 1.24 kvar av ordinarie tid efter en oortodox räddning av en utespelare:

– Jag fick iväg ett skott där, sedan blev det att någon till slår på den och då blev det så att en av deras spelare slänger sig och tar den på mållinjen, drar ut den med handsken och då dömer de straff.

Men var pucken över? Borde det ha varit mål?
– Nej jag tror den var på väg in mot mål, den var nog inte över. Men han (utespelaren med handsken) räddade väl, så det var därför han (domaren) dömde straff.

Daniel Rudslätt åkte fram med världens läge att avgöra, men Frölundas danske målvakt är tät i straffläggningarna och Rudslätt fick besviket konstatera att pucken inte gick in.

Varför lägger du aldrig straffar?
– Nej men känns det bra i matchen så brukar jag få lägga en… men jag har inte fått lägga någon än i år…

Så det har med andra ord aldrig känts bra i matchen i år?
– Nej, precis, ha, ha medger Bång lite på skämt och fortsätter lite mer allvarligt:

– Nä men vi har ju tre som är lite heta på straffar. Men i dag torskar vi.

Och det gjorde ni förra gången med, AIKs straffläggare (Joakim Nordström, Victor Ahlström och Robert Rosén) missade sina straffar då med?
– Ja men de är hetast på träningarna i alla fall. Det är dem, slår Daniel Bång fast.

 (Bång är på gång. FOTO: jesperzerman.se)

Hans egen säsong har varit lite upp och lite ner. Men på senaste tiden har det varit mer upp än ner och Bång har förbättrat sina elitseriestats jämför med förra säsongen. Då blev det fem mål och sju assist, totalt 12 pinnar i grundserien. Den här säsongen är han redan uppe i åtta må och nio assist, totalt 17 poäng.

– Det har gått helt okej och jag tycker det har blivit bättre och bättre på slutet. I början var det lite halvsegt, men nu har det blivit bättre på slutet. Så det har varit lite upp och ner, varför vet jag inte. Men det brukar väl vara så andra året. När man har gjort en bra första säsong (i elitserien) så är det bara att ta lärdom av det.

Vad har varit upp och ner tycker du?
– Nej men det var främst i början av säsongen, då kom jag in med ganska höga förväntningar på mig själv och kom väl in och trodde att jag skulle börja där jag slutade året innan men det krävdes ju lite jobb för att komma dit också och det jobbet gjorde man väl inte i början. Sedan går det några matcher och går inte bra, då blir det ännu värre och värre. Sedan till slut så vänder det.

Så det blir värre och värre sedan så vänder det?
– Ja men det är alltid någonting, att man får göra ett mål eller en bra match så får man göra det i matchen efter också, sedan rullar det bara på liksom, säger Daniel Bång.

Han och Christian Sandberg har varit lite skadade här och där och har inte fått spela ihop lika mycket som de är vana vid at göra. När jag frågar om Bång saknar radarpartnern ”Sampa” kommer svaret blixtsnabb:

– Nej det har jag inte gjort, säger Bång med glimten i ögat och tillägger.

– Nej men vi har spelat ihop ganska länge fast det har funkat bra ändå på slutet, i de senaste matcherna utan Lillfan så han får komma tillbaka nu.

Viktigast är väl annars att Sandberg kommer tillbaka till slutspelet, för även om det inte är klart så ser det slutspelsljust ut för AIK samtidigt som grannen på Hovet, Djurgården, kämpar mot kvalseriespöket just nu.

– Ja men de andra lagen (i streckstriderna) tog poäng så det blir tufft på slutet, men vi ska se till att komma dit (plats åtta)  innan vi börjar snacka slutspel, säger Daniel Bång som har rätt bra pejl på vad som krävs:

– Man har väl klarat sig på 76 poäng förr men jag tror det kommer krävas mer nu. Det känns som att det kommer vara riktigt jämnt nu. Linköping vann ju också till exempel, så det är omöjligt att säga men vi ska vinna våra matcher i alla fall.

Men det har dragits ut lite nu?
– Ja, det var ju många lag inom nästan samma poäng ett tag men vi har tagit viktiga segrar nu, Djurgården borta och Modo hemma, och HV var lika så vi har tagit några viktiga poäng men sex omgångar kvar, så mycket kan hända.

Varför har ni lyckats ta poäng?
– Vi har haft bra go i laget. Vi gjorde bra matcher även innan vi började rycka ifrån men då fick vi inte med oss poängen, utan torskade på straffar och så fast vi tyckte att vi spelade bättre än de andra lagen men nu har vi fått med oss några trepoängaren här och hade väl en bra träningsvecka under landslagsuppehållet så det är bara att fortsätta.

Inga kommentarer: