onsdag 29 februari 2012

DJURGÅRDEN-LINKÖPING 2-1 e str (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)


 
(DIF tackar för gott samarbete: FOTO ANDREAS GRANDIN)
 
Matchen: MMMM
Målvakterna: Gustaf Wesslau, DIF, 95,65 %  och Fredrik Norrena, LHC, 94,12 %
Publik: 8 094 (slutsålt)
Domare:Thomas Andersson och Mikael Nord


Bäst i DIF 
MMM Gustaf Wesslau, mv
MM Marcus Nilson, f, Kristofer Ottosson, f
M Pontus Åberg, f, Mario Kempe, f

Bäst i LHC: Robin Figren, f,  Fredrik Norrena, mv.

FÖRSTA PERIODEN

(Zabel och Falk FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Djurgården hade tre spelare på frånvarolistan: Backen Fredrik Claesson och forwards Christian Eklund och Mattias Carlsson.

...Verkligen fullproppat med folk och en stämning som vibrerade innan match. Galet.

... Lite ställningskrig inledningsvis... sedan fick LHC första riktiga chansen när en studspuck hamnade hos Carl Söderberg som sköt men då hann Wesslau ut med benskyddet. Söderberg fick ingen vidare träff på den studsande pucken heller ska väl sägas.

... David Printz satte in en propp nere vid LHC-båset, då jublades det högt bland DIF-fansen. Kändes som nervositeten låg utanpå hos många, var nog skönt att se den tacklingen.

...Daniel Brodin fastnade alternativt blev fasthållen nere vid ena tekningscirkel i Linköpingszon, utan åtgärd. Stor visselkör men det var nog en blandning av fasthållning och att han trasslade in sig själv där.

.. Friläge för Mark Hartigan efter 9.30 men han hade ingen vidare finess i skottet, Wesslau väntade rutinerat ut honom och stängde fint när LCH-forwarden försökte skjuta från sidan.

 (Arlbrandt var het. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Svetttig värre för Wesslau efter 12.11 av första när först Pär Arlbrandt och sedan Andreas Jämtin försökte tryyyycka och liksom mosa in pucken vid ena stolpen. Det var för övrigt Arlbrandts första byte i matchen.

...Bra kämpainsats av Ludwig Blomstrand i slutet av första när han verkligen la hela själen på att bryta åkvägar och skära av ett LHC-anfall som var på väg att bli farligt.

...PP för DIF och backskott av Erik Gustafsson. Pucken hamnade dock på Jimmie Ölvestad trots att han gjorde kvällens högsta tvåfotahopp för att pucken skulle passera under.

... En av linjemännen fick lämna isen med någon minut kvar, efter att ha fått en klubba i fejjan. Och börjat blöda enligt uppgift,. Jag missade det helt tyvärr. Han kom å andra sidan tillbaka efter paus så det var väl hanterabart.

... Jätteläge för Zibanejad i slutsekunderna av första när Marcus Nilson spelar in pucken framför mål från sidan, men Zibanejad får inte upp pucken utan trycker den rätt på Norrenas benskydd.

 (Cehlin gjorde åter en bra match. FOTO ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN
... Bra tryck i inledningen av andra och vackert mellan benen pass bakåt av Carl Söderberg.

... Bra spel av DIF och bra räddningar av Norrena när Djurgården kom i en multichans, efter tre minuter av andra. Marcus Nilson tror jag det var som spelar in pucken i slottet, sedan blev det både en och två returer och skott, med Printz som siste skytt. Men där visade Norrena känsla och hade ett ben och en plock all over the place.

...Galet bra tryck på läktarna när spelet rullade på utan att det blev mål, måste bara säga det. Verkligen. På isen var det tätt, jämt, många närkamper, en och annan kramp men inga mål och inga riktiga målchanser heller. Det tog mest stopp innan det kom så långt.

... John Norman gjorde ett försök halvvägs ini andra för att bryta dödläget, kom lite halvfri, sket i att passa och sköt. Men utanför.

... Mathias Tjärnqvist hade en halvchans men fick inte koll på pucken, försökte sparka den med sig men. Nej. Vill sig inte riktigt för honom.

... Carl Söderberg fullföljde ett anfall och landade på Wesslaus rygg. Det uppskattades inte av Djurgårdsspelarna.

... Oj vilket jobb han gör Kristofer Ottosson. Visar verkligen vägen med exempel och tar hur mycket skitjobb som helst.

... Marcus Nilson var lite lätt frustrerad en kvart in i andra, då han avreagerade sig med att sparka i sargen. Hårt.

...Nilson försökte sig för övrigt på en lite ovanlig variant då han lobbade pucken över målet och Norrena in i slottet men det var ingen som kunde ta vara på det riktigt. Med lite tur hade den kunde gå ryggen och in i och för sig... vilket mål det hade blivit. Men nu blev det inte.

...Daniel Brodin laddade på en riktig pärla som small rakt i målvaktsmaskgallret på Norrena. Som tog av sig hjälmen och kollade den, det var nog klokt.

... När det väl kom ett mål så var det typiskt nog Robin Figren, ex-Djurgårdaren som gjorde det.

  (Figren gör 1-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...0-1 (19.32) Robin Figren (Pontus Petterström, Magnus Johansson). Slarv av Djurgården i försvaret, pucken tappas till Magnus Johansson som rutinerad passar Petterström, pass Figren och sedan tjopp, tjopp, så har Figren lagt över pucken på backhand och lyfter upp pucken i nättaket. En kalldusch för DIF som ändå dominerade lite spelmässigt.

 (Fullsatt. FOTO ANDREAS GRANDIN)

TREDJE PERIODEN
...Fint anfall av Zibanejad, Norman, Ölvestad. Meeeen. Inga DIF-mål. Däremot en klubba i ansiktet på Zibanejad som ilskande till och drog på en rejäl propp.

... PP för LHC och Magnus Johansson laddade för slagskott, så där golfsvingladdade, men när svingen var klar hade Carl Söderberg redan tagit pucken, åkt i väg med den och passat vidare. Humor.

... Kyle Klubertanz försökte med två långskott i följd in från kanten men båda strök utanför.

... Djurgården försökte verkligen komma till men kom liksom inte IN på mål, det var väldigt mycket skott från distans, mycket spel på kanterna men på tok för lite näsor där det gör som ondast.

... Nu dök ju visserligen Marcus Nilson, Kristofer Ottosson, Pontus Åberg och David Printz in på mål samtidigt och hamnade i en hög. Inte så effektivt. Men det gav en utvisning på Ivan Majesky. Sedan. Till slut. Kom målet.

  (Tjärnqvist gör mål. Äntligen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...1-1 (11.33) Mathias Tjärnqvist (Andreas Holmqvist, Mika Zibanejad). Spel i 5 mot 4. Slagskott av Holmqvist som styrs in av Mathias Tjärnqvist som gör sitt första mål sedan 29 november då han nätade mot Modo. Målet var hans sjätte för säsongen.

  (Holmqvist vrålar ut 1-1 glädjen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

ÖVERTID
…som vanligt avvaktande spel men två riktigt bra lägen för Djurgården. Dels Printz i Stolpen och dels John Norman som bröt in från höger med en lurig studsande puck framför Norrena.

…STRAFFAR
…Inte ofta det är många straffar som går in men nu plötsligt så…

…Pär Arlbrandt inledde straffläggningen med ett stenhårt skott rätt upp i krysset.

… Mario Kempe svarade med en straff i hög fart, snabb inbromsning, fint vänster, fint höger, fint vänster, får ner Norrena och lyfter upp pucken.

…Robin Figren öste på i LHCs andra straff och drog den rakt på Wesslau.

…2-1 (GWG) Pontus Åberg körde samma variant som Kempe fast spegelvänt alltså fint höger, fint vänster, snabb kropps och puckförflyttning höger och lyfter upp pucken över en nerlurad Norrena.

…Magnus Johansson var nu tvungen att sätta sin straff. Men pucken gick rakt på Wesslau som efteråt kastade sig ner och simmade lite på isen i en überglad ”kolla jag har pucken gest”. Priceless.

Skotten i matchen: 34-23 (6-8, 11-5, 11-8, 5-2, 1-0)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Ajdå. dif börjar vinna lite väl mycket nu. Men men det kan hinna ordna upp sig ändå och att de trillar ned i kvalserien så att de sedan kan åka ned i hockeyallsvenskan. 2012 kan bli ett unikt år - AIK vinner SM-GULD i de två största sporterna, fotboll och ishockey och dif åker ur i båda sporterna och faller ned till bajens patetiska nivå. Vad UNDERBART det vore.

AIK. Lite finare - lite bättre.

DIF sa...

Nej såklart kommer vi hålla oss kvar. Vi är DIF mesta mästare och Sveriges anrikaste klubb! Tycker det är pinsamt, era publiksiffror, vi hade till och med en bättre publiksiffra på vår hemmamatch efter derbeyt, än ni som vann matchen. Säger rätt mycket, vi krigar för att hålla oss kvar, ni för att gå till slutspel, ändå har vi mer publik, AVD: "vi är överallt"
DJURGÅRDENS IF - LITE FINARE LITE BÄTTRE SEDAN 1891!

richardlj sa...

Blir tungt för AIK nästa säsong! Melin ut och Patrik " jag e Carros bitch o gråter nästan för allt" Kluft in! Ha ha ha...

richardlj sa...

Blir tungt för AIK nästa säsong! Melin ut och Patrik " jag e Carros bitch o gråter nästan för allt" Kluft in! Ha ha ha...