lördag 18 februari 2012

AIK-Linköping 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)


 (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM
Målvakter: Niklas Lundström, AIK, 93,94% och Fredrik Norrena, LHC, 89,74 %
Publik: 6 021
Domare: Morgan Johansson och Tobias Björk.


Bäst i AIK
MMM Niklas Lundström, mv
MM Fredrik Carlsson, b
M Robert Rosén, f o Richard Gynge, f.

Bäst i Linköping: Carl Söderberg, f.

FÖRSTA PERIODEN

... Markus Svensson var fortsatt sjuk, Fasth vilade magmuskeln. Så det var succémannen från derbyt, Niklas Lundström som fick chansen igen med Måns Johansson som backup.

... Det hann bara gå 29 sekunder så small det i planket när Robin FIgren tacklade Richard Gynge bakifrån in i sargen, i offensiv zon. Och fick matchstraff för boarding. Gynge såg först ut att ha skadats svårt men tog sig till slut upp. Figren fick efter viss förvirring i sekretariatet åka av isen.

  (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... AIK låg på frenetiskt i det där överläget men fick till få  riktigt farliga chanser och kunde inte utnyttja det gyllene läget att dra ifrån direkt.

... Nära, nära AIK mål efter drygt sju minuter men pucken räddas på mållinjen.

...0-1 (8.15) Sebastian Karlsson (Pär Arlbrandt). Arlbrandt och Karlsson jobbar åt sig pucken nere i ena rundeln, Arlbrand tar pucken, drar sig uppåt banan lite och skjuter,  Karlsson störtar på stolpen och trycker in returen.

... stolp skott av Patrick Yetman, pucken klongade till och rickoscherade ut så det blev lite kalabalik där även efter stolpträffen men inget mål.

... 1-1 (11.41) Robert Rosén (Dick Tärnström, Oscar Steen) Ett riktigt pingpong mål där Steen skjuter från högerkanten, det blir retur, Tärnström skjuter rakt fram ifrån, det blir retur och så skjuter Rosén från höger. Samtidigt som Norrena glidit längre och längre ut för varje skott.

...1-2 (14.08) Erik Lindhagen (Michael Holmqvist, Kalle Olsson). Skott från blå av Holmqvist, som Lindhagen styr in.

...2-2 (14.55) Jonas Liwing (Robert Rosén,  Richard Gynge).  Rosén lägger en passning rakt genom slottet till Liwing som tar ett par skär framåt i tekningscirkeln och skjuter en puck som går via ett LHC eller AIK ben in bakom Norrena (det stod en vardera där och puttades).

 (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 ... Det syntes att AIK hade stärkts av derbysegern, det var varken gamnackar eller tappat spel när Linköpingsmålen kom.

 ANDRA PERIODEN

... Friläge för Joakim Nordström efter fem och en halv minut men Norrena är med och tar skottet lätt.

... Nära att Magnus Johansson gjorde självmål en minut efter när han stod framför Norrena och skulle peta bak pucken till finländaren och han inte var med riktigt.

... Linköping tog time out halvvägs in i andra, kanske för att det mesta av spelet var förlaget nere i egen zon.

  (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Timeouten fick inte riktigt effekt då Mattias Bäckman åker ut strax därpå och AIK tar ledningen precis som LHC-backen kommer in.

...3-2 (12.05) Dick Tärnström (Daniel Bång) Spel 5 mot 4. Riktigt bra spel av AIK i hela numerära överläge. Den pressen lönar sig till slut då Tärnström bombar in ett slagskott från backposition i samma sekund som Bäckman lämnar utvisningsbåset.

...Gick ett kollektivt OOOH genom publiken då Gynge frispelar Rosén som får på ett skott flyger längs förlängda mållinjen som Norrena stoppar med benskyddet i sista sekunden .

...AIK fortsatte mala på, pressa och trycka ner Linköping i knäet på Norrena. Samt att ösa på med skott. Tobias Viklunds i slutet av andra gick rätt i ribban.

 (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Linköpings Kalle Olsson fortsatte dock trampa på, jobbade sig till ett en mot en läge med Lundström men kom lite för nära för att få in pucken.

... Den chansen gav lite råg i ryggen åt Linköping som fick några minuters press där i slutet av andra, där AIK hade svårt att få ut pucken.

TREDJE PERIODEN

... Slagskott från blå av Fredrik Carlsson tre minuter in i sista. Inget märkvärdigt så men kunde ha gått in. Han väntar ju på första målet i seniorkarriären.

... Friläge efter 3.49 för Carl Söderberg men skottet hamnar mitt på Lundström som går ut och möter.

... Inte så ofta det påpekas men Kent McDonell gör verkligen en rejäl arbetsinsats. I varje match.

 (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... ribbskott av MacDonell också, i ett läge som var så öppet så det finns bara inte.  Tufft för grovjobbaren som var värd ett mål där.

... Bra AIK–tryck en fem, sex minuter in i tredje, där bland andra Richard Gynge var centimeter från mål och där Daniel Rudslätt kom helt fri med Norrena, försökte lägga pucken mellan benen på Norrena men där var det stängt.

... AIK-backen Carlsson fick ett nytt läge att göra mål halvvägs in i tredje, kom först i ett anfall, hade ett halvt friläge men stannade upp, vände om och spelade bakåt till andravågen istället. Skjut nu Fisch! Så kanske det där Målet kommer.

... Friläge för Pontus Petterström som slutar med att han flyger in i målet, över Lundström och med Tärnström i hälarna. Men Tärnström lyckas knuffa undan buren och undviker därmed att landa på Linköpingsforwarden. Och stod sedan liksom kvar och kollade läget med Petterström såg det ut som.

 (FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

...Hett framför Lundström efter 12 minuter efter avblåsningen. Jämtin och McDonell var inte helt nöjda när domarna drog bort de från situationen.

…4-2 (17.40) Oscar Steen (Robert Rosén, Richard Gynge). En Linköpingsspelare tappar pucken, som hamnar hos Rosén. Han trampar på längs högerkanten, fortsätter förbi Norrena som går ner på rygg. Då kommer Steen störtande mot målet och sätter pucken i mål.

Skotten i matchen: 39-33 (12-12, 14-8, 13-13)

2 kommentarer:

Pelle sa...

I och med den här segern borde vi ha säkrat nytt kontrakt. Har svårt att se hur vi ska kunna tappa elva poäng på de sju matcher som återstår. Däremot behöver vi ett par segrar till för att säkra slutspelsplatsen.

När det gäller 2-2-målet tog pucken på Jämtins klubba och in. Syntes tydligt på Canal+ repris.

Marie, är du verkligen säker på det om Fish? Jag har bestämt för mig att han nätat. Var det inte mot Brynäs i november eller har han blivit bestulen på det målet?

Vad säger du om Nordström? Har inte han stagnerat rejält sedan JVM? Han var ju ruggigt produktiv då ju men har inte gjort mycket rätt sedan han kom hem.

Marie Hallman sa...

Pelle: Jäpp säker på Fish. Senast han gjorde mål var i J20 säsongen 2007-2008. De andra, särskilt Salle, brukar reta honom för det...

Jag vågar inte säga att det är klart. Inte i den här sporten i den här serien... men det vore kul!

NOrström: Stagnerat vet jag inte men jag håller med om att det står lite still för tillfället.