onsdag 15 februari 2012

Strömwall: "Nu vill vi komma tillbaka till känslan för hur vi SKA spela. "

(Strömwall. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Hudacek släppte bara in ett enda mål. Det räckte inte. För med noll mål framåt blev det förlust ändå.

– Vi är besvikna över hur matchen blev och hade självklart hoppats kunna spela bättre och vinna. Jag tycker inte att vi kommer upp i vår bästa nivå. Vi för en del grejer men vi är inte tillräckligt bra, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.


Tingsryd vann skotten med 31-29 och de båda lagen tog ut varandra ganska bra:

– Jag tycker att vi gör en jämn match. I andra var vi på väg att ta över flera gånger men blev avbrutna av utvisningar, speciellt vid våran andra utvisning (två minuter Ytterell för tripping). Men där är vi på gång, i fem mot fem, är på väg att ta över matchen och då gör de mål i överläget och vi blir stressade. Det var ett ganska viktigt läge av matchen när de får tre raka pp.

Du ska ha sagt i LT att du saknade glöden hos några spelare mot Västerås. Fanns den glöden mot Tingsryd tycker du?
– Ja, delvis var det bättre. Men vi kommer inte till, vi blir lite för utspridda men det var en jämn match. Hade vi fått ledningen eller kvitterat på någon av alla våra chanser, då hade sett annorlunda ut. Vi skjuter 29 skott idag och gör noll mål, vi skjuter 40 skott i förra matchen och gör noll mål, då blir det svårt att vinna. Om skotten är bra? Nä man kan inte tycka att det är bra skott när det inte blir mål.

Vad är det som ligger bakom måltorkan då?
– Det blir stressat när vi hamnar i underläge, stressat när vi känner att vi har svårt att göra mål, säger Strömwall.

Nu har ju SSK gjort mål, t.ex. 3-0 mot Örebro och 5-4 mot Mora strax före landslagsuppehållet men det räcker inte med enstaka bloss av såna matcher. Det måste komma en jämn ström av dem nu.

– Vi har ju jobbat hårt med de här detaljerna under uppehållet, men vi har inte fått till det. Vi vill ju dels att killarna ska ligga närmare varandra och spela mer tillsammans och dels ha mer flyt, mer energi när man går på mål.

 SSK ligger med sex matcher kvar av serien på en sjunde plats.  Tabellen ser ut så här.– Vi har allt i egna händer fortfarande. Nu har vi lite mer pressat läge i och med att vi inte har tagit poäng på tre matcher men det här måste vi fixa själva. Vi har bara knappt två dagar kvar till nästa match. Det blir kanonintressant att ta emot Leksand hemma i en fullsatt hall. Men nu måste vi rätta till de här detaljerna som vi inte gör lika bra nu som vi gjorde när vi vann flera matcher på rad.

Ge exempel på de detaljer som du tycker är mest akuta?
– Det är det här med att vi måste jobba lite mer tillsammans, lite närmare varandra. Att gå lite hårdare på mål och vi vill se lite mer av vissa spelare som inte kommer upp till sin nivå. De som ska leda laget har lite kvar till toppinsatsen.

Ziga Jeglic och Robert Sabolic har gjort åtta respektive sex mål. Det tycker jag (Marie) är en klar besvikelse. Varför funkar det inte för dem tror du?
– Det är en bra fråga. Kanske går spelat för fort här. Kanske är det för intensivt. Det har varit en lång säsong där vi har tränat mycket, de har säkert inte varit vana vid det. Det kan säkert vara en förklaring. De har inte klagat över träningen men det är något som jag själv har reflekterat över och kanske kan det bli så här när man inte är van vid de träningsvolymer som vi har, säger Strömwall.

Men hur ska man justera det här med att spelarna är utspridda?
– Det är också en bra fråga. Vi försöker rätta till det och måste korrigera det. Det är möjligt att det smög sig in hos oss att vi tror att vi är något annat än vad vi är. Vi vann många matcher, tog massa poäng, då smög det sig kanske in att vi tror att vi är ett jäkla bra lag och ska spela oss till poäng fast det inte är vår identitet.

Det är lustigt att du säger det för det sa en spelare till mig också efter förlusten mot Borås. Så hur får man tillbaka ödmjukheten?
– Genom att man får en, två, tre tuffa torskar så att man vaknar till. Jag trodde att förlusten mot Borås skulle räcka, jag trodde det skulle räcka med den smällen för att vi skulle inse att så går det inte att spela. Nu vill vi komma tillbaka till känslan för hur vi SKA spela. Till den känslan vi hade när vi vann. Kommer vi tillbaka dit, så tar vi tillräckligt med poäng för att ta oss till play off.

7 kommentarer:

Mel sa...

Dags för Nygårds att avgå - han har misslyckats kapitalt. Att värva Strömvall som fick sparken från ett bottenlag i Österrikiska andraligan borde ha gjort att varningsklockorna ringde lång väg.

Lägg därtill en hel hoper misslyckade värvningar och att han var enormt sent ute på marknaden med spelarförstärkningar. Minns ju att laget inte ens var halvfyllt till midsommar och därtill en rejäl handlingsförlamning i samband med kvalseriespelet förra säsongen (sparkade inte Poppe och värvade ingen ny stabil förstemålvakt till kvalserien) och så nu den här sneda tränarrekryteringen.

Icke heller att förglömma hur lätt han släppte spelare som Videll, Mattias Carlsson och Fredrik Andersson. Spelare som han naturligtvis skulle ha krigat hårdare för att behålla och bygga ett nytt lag kring. I stället väljer han att satsa på några halvtaskiga slovener som levererat i en C-liga som den österrikiska som ska bära laget. Vi har ju sett hur mycket dessa har burit laget. Jag orkar inte ens gå in på felrekryteringarna som Hanson och Pisani med flera.

Nej. Nygårds - avgå innan andra ser till att du får foten.

Någon som vet vad Stefan Jonsson pysslar med i dag? Han har ju ett stort SSK-hjärta och det är en stor skandal att han sparkades från klubben. Ett SSK-hjärta som Nygårds helt verkar sakna, annars hade han inte agerat som han hade gjort.

Anonym sa...

Mel... nu var det ju Stefan Jonsson som värvade ihop laget som åkte ut ovh inte Nygårds, bara en av många detaljer som du verkar missat

Mel sa...

Anonym: På Stefan Jonssons tid spelade vi ändå i elitserien. Det Nygård har åstadkommit är att åka ur och som jag skrev - varit helt handlingsförlamad när saker och ting började barka åt fanders och inte agerade ett skit. Och om du tycker att Jonsson gjorde svaga värvningar, vad har då inte Nygårds gjort? Lehoux, Saarinheimo, Pisani, Hanson - alla rekryteringar av Nygårds och alla som han talat sig varm om när dessa skrev på för Sveriges mest anrika klubb. Nej, Nygårds avgå innan andra ser till att du får gå!

Thomas sa...

Mel du är helt fel ute. Detta är första bygget Nygårds gjort, han byggde inte laget son åkte ur. Strömwall har mitt förtroende och det ska bli intressant att se hur laget utvecklas nästa år. Besvikelsen på jeglic, sabolic skriver jag under på men samtidigt så ljublades det rätt hårt när de värvades inte sant. Detta är en omstart från det gamla hjulspåren som kommer åratal för sent, tror inte det är smart att ge upp den satsningen efter mindre än en säsong.

J sa...

Mel > Lägg ner, uppenbarligen vet du inte vad du pratar om.

Men visst, Nygge skulle lagt alla pengar på Videll och så hade vi kunnat spela med 2 kedjor istället för 4. En kedja med Videll och en kedja med junisar. Det är väll ungefär så långt budgeten hade räckt.

Att behålla MC och FA hade naturligtvis varit trevligt men om de får bud från en bättre liga med en inkomst som SSK inte kan överträffa så...Varför skulle de då stanna?

Mel sa...

J: Nog vet jag vad jag pratar om. Den som INTE kan se hur mycket skit Nygårds har åstadkommit kanske borde fundera på att skaffa starkare linser.

Marie Hallman sa...

Till allihop: Jag är lite kluven faktiskt när det gäller Nygårds. Man måste komma ihåg vilka (risiga) förutsättningar han har haft och kom in i. Sedan har en del värvningen blivit pannkaka. Å tredje sidan är det lätt att klaga i efterhand, för det är ju som Thomas säger att dte jublades när Sabolic o Jeglic värvade. Sedan har det ite funkat men det är ju omöjligt att veta på förhand att det ska bli så-
Och spelare som MC, FA oc Videll ville vidare av både sportsliga oc ekonomiska skäl, inte mycket SSK kunde göra där.