torsdag 2 februari 2012

DJURGÅRDEN-HV71 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)


(Mario vs HV71. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MM
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 92,68 % och Daniel Larsson, HV71, 96,43%
Publik: 6 429
Domare: Patrik Sjöberg och Sören Persson


Bäst i DIF
MMM Gustaf Wesslau, mv
MM Tim Eriksson, f
M  Erik Gustavsson, b

Bäst i HV71: Daniel Larsson, mv och Jesse Joensuu, f

FÖRSTA PERIODEN

…Tufft skadeläge för DIF som förutom redan tidigare skadade Daniel Tjärnqvist (hjärnskakning), Mika Zibanejad (hjärnskakning), Jimmie Ölvestad (magsjuka) även saknade Mattias Carlsson (sjuk) , Jonas Almtorp (skadad) , Mathias Tjärnqvist (skadad) och David Printz (sjuk).

... Blev en del påfyllning underifrån med bland andra Fredric Weigel, Sebastian Persson, Ludwig Blomstrand och Alexander Falk (som dock inte är släkt med varken Nichlas, Lasse eller Andreas Falk). Persson som gjorde debut spelade 2.52,  Alexander Falk var endast ombytt och spelade inte.

 (Persson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

...Tidig burkänning för HV71 då Noah Welch hade ett klockrent skott i stolpen efter 1.36.

... Djurgården har ju blivit nollade i de två senaste matcherna men Tim Eriksson var rejält sugen, trampade på längs vänsterkanten ner mot Daniel Larsson som dock fick alldeles för fritt synfält för att inte ta den pucken.

...Erik Gustafsson går från klarhet till klarhet, med de stora tunga grabbarna borta klev han fram och satte in en fin och rejäl propp i början av första.

... Nära , nära ett ruggigt snöpligt HV-mål efter sex minuter då Andreas Holmqvist står framför egna målet och så när styr in en puck i eget mål. ”Styrningen” ställde Wesslau och pucken gled nästan mellan benen på DIF-målvakten som i sista sekund drog ihop benkskydden och fick stopp på pucken.

... Mycket folk trots det risiga tabelläget. Det måste man ge Djurgårdsfansen en eloge för.

,,, Andreas Falk och Christian Eklund hade en egen uppgörelse, som slutade med holding the stick för Falk.

... Klockan på jumbotronen la av efter en stund, men ”vi har full koll på tiden” försäkrade speakern.

... Djurgården fick spela fem mot tre i 51 sekunder efter att Per Ledin anslutit till Falk i utvisningsbåset. Den här gången för lagstraff, efter att HV71 varit för många spelare på isen.

... Men Djurgården hade verkligen ingen vidare fart eller kreativitet i det överläget och då blir det inga mål.

(Christian Eklund. FOTO ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN

... 0-1 (2.27) Jason Krog (Mats Trygg, Jesse Joensuu)  Snyggt solonummer av Krog som får trampa runt obehindrat i Djurgårdens zon, åker in framför mål och lite sådär surprise-slänger upp en puck med backhand.

...0-2 (3.11) Per Ledin (Oscar Sundh)  Tungt, för DIF när nästa mål kom så tätt på och då det dessutom var ett riktigt flaxmål för HV71.  Ledin får iväg ett skott lite på chans och Wesslau som inte är med riktigt fumlar in pucken och ser minst sagt besviken ut på sig själv.

 
(Besviken Wesslau FOTO ANDREAS GRANDIN) 

... Djurgården tog timeout efter andra målet och det var ju en ändring jämfört med Hardytiden, han brukade sälla ta timeout över huvudtaget och då oftast bara vid målvaktsplock på slutet.

... Jag satt just och tänkte att det händer verkligen ingenting i den här perioden. Då small det i sargen när Daniel Brodin brakade in i Jesper Thörnberg som stod och funderade på något med rumpan utåt isen. Två minuter för boarding blev resultatet.

...Måste säga att HV71 bjöd ju verkligen inte heller upp till skönspel. Sedan såg det – som alltid – lite ofrivilligt roligt ut när Jesse Joensuu tog ifrån tårna för att skjuta men sköt i luften och ramlade samtidigt. Lite bananskalshockey så där.

... Endast 3 skott i andra perioden för DIF jämfört med HV71:s 15 skott efter 12.12 i mittenperioden Skotten i perioden slutade med totalt 7-20!!

... Lätt kalabalik i slutet av andra efter en indianare av Andreas Holmqvist, som sedan följdes av en rad felpassningar och spelare – från båda lagen- som ramlade till höger och vänster så det blev inga HV-farligheter av det.

 (Jubel efter reduceringen. FOTO ANDREAS GRANDIN) 

...1-2 (17.58) Christian Eklund (Tim Eriksson, Ludwig Blomstrand). Visa hjärta Djurgården sjöng fansen, då tog Tim Eriksson pucken, körde två varv runt HV-målet, med pucken klistrad vid bladet, passade till slut upp till Eklund på backplats och pang. Där kom första målet på de tre senaste matcherna (inklusive denna match). Snacka om välbehövligt.

TREDJE PERIODEN

... Djurgården inledde tredje perioden med puck out. Jobbig tajming på den.  Inte blev det bättre av att HV71 nätade och vinklade upp uppförsbacken för DIF några snäpp till.

...1-3 (3.43) Mattias Karlsson (Mikko Luoma, Jason Krog) Spel i fem mot fyra. Slagskott från blå, retur ut till Karlsson som står lite snett från stolpen och får in pucken i den lilla glipa som fanns mellan Wesslau och stolpen.

... HV fick upp farten efter tredje målet och högg sedan vilt ett tag där på och runt Wesslau som stängde igen när det trycktes på som värst.

... Djurgården fick ett bra pp-läge halvvägs in i tredje men ... ja vad ska jag säga. När Johan Liket Lindström åkte ut var det HV71 som fick den bästa målchansen istället.

... Slarv i Djurgårdsförsvaret halvvägs in i tredje gav Per Ledin fritt läge – i short hand - med Wesslau men Djurgårdsmålvakten tog den pucken också.

... Nu kom Patrick Cehlin faktiskt i ett fint friläge i slutsekunderna av det överläget, dock utan att lyckas överlista Daniel Larsson.

... Nytt pp efter 13.02 och fick då till press mot HV-målet. Inget mål där men med fem sekunder kvar av överläget kom nästa, då Per Ledin tog en puck out

 (Christian Eklund försöker hoppa bock över Larsson, avd annorlunda skymning.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… Det överläget varade dock bara i några sekunder eftersom Christian Eklund försökte hoppa över Danne Larsson men i stället åkte ut för interference.

…Nära ett fjärde HV71-mål när Jesse Joensuu, la in en puck bakom Wesslau. Han fick i sin tur på klubbspetsen på pucken så att den gled bakom Wesslau och ut.

… 17.35 i tredje plockar Djurgården målvakten och pepprar på med skott mot Larsson. Efter ett tag hamnar pucken i DIFs zon, Marcus Nilson försöker agera målvakt dock utan lycka när ett stenhårt skott kommer och går in som 4-1 mål.

…1-4 (18.51) Johan Davidsson (Per Ledin, David Petrasek). Davidsson slänger i väg en hårt puck lite snett från sidan och ser den vissla in i det tomma målet. 

Skotten i matchen: 28-48 (11-6, 7-20, 10-16)

Inga kommentarer: