lördag 4 februari 2012

Davis: "Det är fler som bidrar nu"


(Davis fotad tidigare i höstas, då med mustasch. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Bragdseger senast hemma mot Mora. Men mot Borås tog det tvärstopp för SSK.
– Det blev en svår match. Vi ville spela bra men det funkade inte. Vi gjorde inte allt som vi kan göra, offrade inte våra kroppar tillräckligt mycket. Alla killarna blev frustrerade och försökte, men då knöt det sig istället och då spelade vi inte det spel som brukar funka, konstaterar Kurt Davis i spelarbussen på väg hem.

 Det kan ju låta lite konstigt att man inte gör allt som man kan göra men orsaken till det sitter inte i viljan utan snarare i ambitionen att vilja för mycket och då inte få ut någonting istället.

– Vi jobbar ju hårt men det var inte tillräckligt hårt och inte smart spel nog från vår sida… Det är svårt att förklara det där men det är inte så att vi inte försöker. För det gör vi ju men en del saker funkar bara inte, det gör att man blir frustrerad matchen igenom.

Kan det vara en baksmälla efter den häftiga matchen och segern senast?
– Nja, det är svårt att säga. Det ska ju inte vara det. Vi har haft två väldigt känslosamma och tuffa matcher på rad före den här matchen (mot Borås) där vi har krigat hårt. Vi är lite trötta, kanske även i huvudena men det är å andra sidan inte ursäkt bra nog för den här insatsen. Vi kan inte skylla på den här förlusten på de två matcherna före. Visst kanske det spelar lite roll men jag vill helst inte se det så utan vi gjorde inte vårat bästa, var inte tillräckligt heta. Sedan spelade Borås bra, det måste man ge dem.

På vilket sätt var Borås bättre?
– De utnyttjade sina pp, det gjorde inte vi. För vi hade några pp men tog inte chansen och gjorde mål där.  Vi var i deras zon men kunde inte få till en bra box, men så är det ibland. Det är inte alltid man lyckas dra nytta av pp, säger Kurt Davis.

Förlusten i sig sved som sagt men värre var kanske att SSK inte tog chansen att dra ifrån lite i den minst sagt tajta kampen om en play off plats där fem lag är inblandade och vinner Mora under lördagen så kommer det fem lag att vara inom en ram av två poäng.

– Ja, jag såg det. Det är en ganska tuff tabell nu, det är sjukt tajt. Men det kommer några bra matcher för oss nu, det kommer få upp alla på tå och att göra sitt bästa. I den här matchen sköt vi oss själva i foten. Vi hade en fyrapoängsledning före kvällens omgång men ska man se något positivt så är vi ändå i ledning (före de andra fyra jagande lagen), vi har en bra position i tabellen, sitter bra där på andra halvan och fokuserar vi bara på vad vi kan göra och att förbereda och ta sig an varje match så fixar vi det här. Och då spelar det ingen roll vad de andra gör, säger Davis och fortsätter:

– Det är klart att vi har koll på hur tabellen ser ut, att det är väldigt jämt. Men på senaste tiden har vi varit svåra att möte. Vi vet att vi kommer slåss hela vägen, ända till sista omgången. Det kommer vara tajt, hela vägen, det är vi medvetna om och har i bakhuvudet hela tiden. Men vi vet som sagt att vi har en bra position i tabellen nu, vi har det i egna händer. Nu är det upp till oss att fixa det här. De andra är oss i hasorna men om vi bara fokuserar på vårt att och göra det vi ska göra, så kommer vi ta tillräckligt med seger. Och då kommer vi kunna ta den här play off platsen.

SSK har sju segrar på de tio senaste matcherna och är – trots fredagens bleka insats - ett av Hockeyallsvenskans allra mest formstarka lag. Men när Kurt Davis ska förklara vad som ligger bakom får han fundera lite.

– Hm, jag vet inte men vi har väl tagit det match för match och ibland flyter det med – som senast, då hade vi ”puckluck”, vi tog många bra beslut och fick några domslut med oss. Vi har inte alltid haft turen med oss men nu gick det vår väg och det hade vi förtjänat. Sedan får man ta det match för match, och göra varje match så bra som man kan bara.

Men är det något särskilt som har hänt som har lyft laget?
– Nja, det ska väl vara att fler killar lyfter laget. Det är fler som bidrar varje natt nu , vi spelar rätt fysiskt, vi gör smarta saker på isen, vi har ett bra målvaktsspel och alla köper de roller och det system vi har. Tränaren har ju alltid ett system som han vill jobba utifrån och alla har köpt det systemet nu. Om en line åker runt och gör vad de känner för, det funkar ju inte. Utan nu när alla gör samma saker och tänker lika, nu har alla tror på vårat system och fortsätter spela enligt det då funkar det. Då är vi tunga att möta. Om vi fortsätter forechecka högt, har ett bra försvar, ett högt tempo och ett fint målvaktsspel och alla spelar som vi har haft, då kommer vi att lyckas.

Sedan krävs det ju en klart bättre insats än den SSK visade upp mot Borås. Västerås gjorde också en plattmatch, på sitt håll, där sågade tränaren Mats Waltin sitt lag fullständigt. Det gjorde inte Johan Strömwall:

– Nej, han sa inte så mycket, men det brukar han inte göra heller. Fast vi kunde se att han var frustrerad över förlusten, precis som vi alla var i laget. Ingen behövde säga något, jag tror alla kände ändå att vi gav bort den här matchen och tre poäng i dag. Alla vet att vi kanske kommer att behöva de här poängen för att få en lucka neråt. Så det är surt, men det är bara att släppa det. Det känns tufft och tråkigt att förlora men vi måste vidare, måste kämpa vidare. Vi har spelat bra i veckan och bara vetskapen om att vi gav bort de är poängen är illa nog, säger Davis.

Coach Strömwall är ingen som står och vrålar, han får fram budskapet till spelarna ändå:
– Man ser på kroppen hur han håller det för sig själv, att han försöker fortsätta ha en positiv inställning, sedan håller han sia tankar för sig själv på matchdagen så går vi igenom matchen och spelet dagen efter.

– Nu har vi uppehåll i en vecka, vi ska använda det på bästa sätt, träna bra, förberda oss bra, spela så bra som vi kan och se till sedan att vi är jobbiga att möta och har en stor del av det bra självförtroendet kvar. Så vi är inte knäckta av förlusten, bara irriterade över förlusten

3 kommentarer:

sjoholmthomas sa...

Kul att en kille som Kurt Davis äntligen får framgång. Han har vuxit rejält (spelmässigt då) under den andra halvan av serien. Strudwick's intåg gjorde nog sitt också.
Synd att SSK inte kunde ta poäng mot Borås, men det var nog en reaktion på Mora-matchen dessvärre.

Tack för intervjun Marie!

ohlsson sa...

Tack för dina intervjuer Marie du är verkligen en klippa för oss SSK´are. Mvh ohlsson

Anonym sa...

Awesome player!