onsdag 1 februari 2012

Lööv: " Det var mer ett rus man var inne i"

Mardrömsstart, vändning, två mål inom 15 sekunder, tappad ledning, ny vändning, underläge i slutminuterna och ett segermål i slutsekunderna. Glöm allt vad serielunk heter. Matchen mellan SSK och Mora var både en nagelbitare och stor underhållning.

– Den hade väl allt den här matchen, ha, ha, skrattar 4-4 skytten Viktor Lööv.

Att analysera matchen är inte helt lätt konstaterar han:

– Oj, matchen var upp och ner! Vi fick en lite snöplig start, hade lite otur och fick någon studs emot oss där så det var en tung början, sedan vänder vi, sedan i början av andra får de 3-3 då blir det psykiskt jobbigt igen, sedan gör de 4-3 och då känns det hopplöst men det var det inte. Vi kämpade till oss en seger, säger SSK-backen.

Och helt hopplöst vid Moras vändning kändes det ändå inte, visar det sig:

– Nej, det var ju inte riktigt hopplöst men det kändes lite tungt när de vänder tillbaka där men vi fick press på dem i något byte när det var 12 minuter kvar. Då lyfte hela laget, sedan fick vi med oss publiken och sedan rullade det på!

Viktor Lööv hade gjort ett mål före den här matchen (2-2 mot Oskarshamn 6 januari). Hans andra fullträff för säsongen kom minst sagt lägligt när SSK-backen minst sagt forcerade in kvitteringspucken 15 minuter och 48 sekunder in i tredje. Det krävdes lite stök och bök och efter det en lååång videogranskning för att se om det var hög klubba eller inte, innan målet till slut godkändes.

– Ja, vad ska jag säga… ha, ha. Jag hade faktiskt ingen aning om det var eller inte men tydligen var det mål.
 
Men du såg väldigt säker ut under matchen?! Och sträckte bestämt upp armarna i ett jubel efter att du knackat in pucken på typ tredje försöket?
– Jo, he, he men publiken jublar ju och då blir det så här och sedan kom Mikko (Kalteva) och säger hej och sedan så såg man någon annan jubla då tänkte jag att jag jublar jag med, ha, ha. Jag tröck ju bara, sedan gick pucken in, he, he.

Men Lööv kan vara lugn. Videogranskningen visade tydligt att klubban är i rätt höjd, d.v.s. under ribban när pucken slås in. Pucken går från skaftet in i målet och inte via någon hand eller annan person som det först såg ut.

– Jasså?! Vad skönt, då var det lugnt, då behöver man inte höra att man har snott ett mål, ha, ha. Så det var jag alltså?!

Det var ju i slutet av matchen, Mora ledde med 4-3, hur gick tankarna före och efter målet?

– Nämen jag tänkte att nu fick vi 4-4, sedan fick vi någon utvisning där som inte var så… (lagstraff, för många på isen) och då kände man att klarar vi det här så klarar vi oavgjort i alla fall. Sedan fick vi press på dem igen, de hade precis fått ut pucken och var trötta så får vi tag i den och gör mål (5-4). Man tänker inte så mycket där, det var mer ett rus man var inne i. Det var väldigt intensivt…

Men vid assisten till 5-4 så måste du väl ha känt att det verkligen var du som gjorde den?
– Ja, det gjorde jag faktiskt, ha, ha. Pucken hoppade ut, jag tror de tog något tokigt byte och jag tänkte att jag tar inte ner pucken i egen zon för då kan ju vad som helst hända. Sedan såg jag Thom (Flodqvist) där borta, drog på pucken lite hårdare, sedan gjorde han det (5-4 målet) själv men jag vet inte hur!

Frågan är om Thom Flodqvist, eller ens Moramålvakten Daniel Hansen har koll på vad som hände. Tittar man på reprisbilderna så ser det ut som om Hansen ska dra in pucken mot benskydden för att få bort den från SSK-forwarden. Men istället för att rädda pucken, tar Hansen i lite hårt och så gliiider pucken under Morakeepern och in.

Och efter matchen var Moras tränare Lars Ivarsson kritisk mot lagets egen insats, framför allt vid Löövs 4-4-mål och menade att hans spelare lämnat Lööv i fred och varit överallt utom vid pucken.

– Ha. Ha, ja det (vara i fred) fick jag faktiskt. Jag stod där själv och jag tror det stod en kille i deras mål och försökte täcka målet men det gick ju inte så bra och så var det någon annan som bara stod där, sedan kom många in från vårat lag med och försökte trycka in pucken. Det kändes som alla vara nere vid målet, tycker jag!

Och du bara tryckte och tryckte på?

– Ja det var ju så brunkigt så det är helt sjukt. Första målet (i januari) var likadant. Då var det en retur, inte så märkligt men otroligt viktigt. Det är kul at få bidra med mål, säger Viktor Lööv nöjt.

Och faktum är att han försökte ta pucken in längs isen först, innan den plötsligt var i luften och behövdes knackas in.

– Ja jag fick pucken genom slottet, såg Thom och försökte trä in pucken men på något underligt sätt så kom den upp i luften, via benskyddet tror jag. Det var lite konstigt men sedan var det bara att trycka!

5-4 segern var minst sagt behövligt i det tajta racet om en playoff plats. SSK drygade ut luckan till lagen utanför strecken lite och har till exempel fem pinnar ner till åttan Malmö och nian Oskarshamn.

– Ja det är ett getingbo men det kan hända mycket än. Och vi har bra form, nu kommer ett uppehåll, det är ju lite tråkigt när det går så bra men äh, det kan vara bra att vila också. Det här lär nog avgöras i slutet. I sista matchen. Det blir väldigt tajt på slutet.

Ni är formstarkast just nu, vad ligger bakom det?

– Att vi faktiskt är bra tränade. Strömwall (tränaren) ljuger inte när han säger det. Vi orkar gnugga in i det sista. Sedan får vi studsar med oss och det fick vi inte i början. Då gick många emot, nu får vi med oss dem. För det är ju lite turligt att avgöra med 21 sekunder kvar. Innan dess var det stolpe ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla Marie, Underbar läsning och du gör ett grymt bra jobb, men när du skriver ner vad som sagts skriv inte ut dessa skratt. Att man gör så i verkligheten är självklart men i skrift så kan man lätt uppfatta spelaren som lite lätt lågbegåvad eller osäker. Skriv i så fall t.ex. Sade han med ett skratt, eller med glädje i rösten. Gör det hela till bättre läsning. Man gör inte detta någon annan stans och det ger en orättvis bild av spelaren. Annars så är det grymma intervjuer.

Tack för förståelsen//Joachim

Marie Hallman sa...

Joachim: Vi har lite olika åsikt där men tack för dina tankar!! :)